1000 Jaar Slaaf

Download 1000 Jaar Slaaf PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get 1000 Jaar Slaaf book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content 1000 Jaar Slaaf not Found or Blank , you must refresh this page manually.

1000 Jaar Slaaf


1000 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download 1000 Jaar Slaaf PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Historisk Almanach F R R 1751 Utgifven Efter Kongl Maj Ts F Rordnande Af Dess Vetenskaps Academie Stockholm Tryckt Uti Kongl Tryckeriet Hos Directeuren P Momma Tryckt D 27 September 1750


Historisk Almanach F R R 1751 Utgifven Efter Kongl Maj Ts F Rordnande Af Dess Vetenskaps Academie Stockholm Tryckt Uti Kongl Tryckeriet Hos Directeuren P Momma Tryckt D 27 September 1750
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 1750

Historisk Almanach F R R 1751 Utgifven Efter Kongl Maj Ts F Rordnande Af Dess Vetenskaps Academie Stockholm Tryckt Uti Kongl Tryckeriet Hos Directeuren P Momma Tryckt D 27 September 1750 written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1750 with categories.
1000 Jaar Slaaf


1000 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mark Heirman
language : nl
Publisher: Houtekiet
Release Date : 2016-09-15

1000 Jaar Slaaf written by Mark Heirman and has been published by Houtekiet this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-09-15 with Social Science categories.


In de jaren 1440-1840 werden door Europese handelscompagnieën circa 12 miljoen Afrikaanse slaven over de Atlantische Oceaan naar Amerika afgevoerd. Dat waren er naar schatting evenveel, 12 tot 13 miljoen, die over een periode van twaalf eeuwen door Noord- en Oost-Arabische slavendrijvers gedeporteerd werden. Voor zwart Afrika, dat rond het jaar 1500 hooguit 50 miljoen inwoners telde, was dat een nooit geziene aderlating. Toen Afrika aan het einde van de 19de eeuw uit die duizendjarige ellende ontwaakte, was het continent rijp voor de koloniale opdeling ervan onder de Europese mogendheden. Zeker de eerste decennia was die koloniale overgang voor zwart Afrika nog erger dan de slavenhandel. Het bevrijde Afrika is nauwelijks vijftig jaar oud. Geen wonder dat de dubbele geseling van slavernij en kolonialisme in Afrikaanse harten en geesten nog zoveel sporen nalaat, ook in Afrikaanse gemeenschappen elders ter wereld. Wel wetend dat de wereld anno 2016 in absolute cijfers meer slaven telt dan er de voorbije duizend jaar vanuit Afrika gedeporteerd werden.

Het Arabische Kruitvat


Het Arabische Kruitvat
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mark Heirman
language : nl
Publisher: Houtekiet
Release Date : 2017-09-12

Het Arabische Kruitvat written by Mark Heirman and has been published by Houtekiet this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-09-12 with History categories.


Geen regio telt meer oorlogen en conflicten dan de Arabische wereld. Daar worden vandaag minstens vijf oorlogen uitgevochten. Irak, Jemen, Libië, Somalië, Syrië. Algerije en Libanon likken nog de wonden van hun meest recente burgeroorlogen. Israël en Palestina leven al achtenzestig jaar in staat van oorlog. In Soedan leidde veertig jaar oorlog tot de afscheiding van Zuid-Soedan. Tegelijk scoren de Arabische landen wereldwijd het hoogst op de schaal die de herkomst van de golf van terreuraanslagen van de voorbije decennia opmeet. Die dubbele vloek roept zelfs de vraag op wat vandaag het zwaarst weegt. De Arabische wereld omvat hooguit een kwart van de islamitische wereld. Toch is het in de Arabische wereld dat de meeste klappen vallen. Misschien is het niet de islam maar de Arabische wereld die buitenstaanders een verklaring voor zoveel geweld verschuldigd is. Mark Heirman (1947) is een Vlaamse cultuurfilosoof en polemoloog. Bij Houtekiet schreef hij een twintigtal boeken over cultuur en beschaving, politiek en religie, oorlog en vrede. Zijn meest recente boeken zijn 'Waterloo 1815-1914. De Europese erfenis van Napoleon' (2014), 'De Condor en de Kolibrie.Oorlog en vrede' in 2015 en '1000 jaar slaaf. De vloek van Zwart-Afrika' (2016).

Het Jaar 1000


Het Jaar 1000
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Valerie Hansen
language : nl
Publisher: Thomas Rap
Release Date : 2020-08-14

Het Jaar 1000 written by Valerie Hansen and has been published by Thomas Rap this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-08-14 with History categories.


Hoe de globalisering in het jaar 1000 van start ging Het zou allemaal begonnen zijn toen Columbus in 1492 met drie schepen koers zette naar het westen. Maar de globalisering deed al veel eerder haar intrede. Valerie Hansen laat ons zien hoe er rond het jaar 1000 op verschillende plekken ter wereld grote expedities opgetuigd werden. Hoe de Vikingen hun weg vonden naar Noord-Amerika, hoe de islam zich verspreidde naar Zuid-Europa en oostwaarts richting India en hoe de Chinezen met grote schepen het ruime sop kozen. Internationale handel kwam op gang, uitwisseling van producten en ideeën hield velen bezig - voor het eerst maakte men zich zorgen om de gevolgen voor de plaatselijke economie en het behoud van ‘het eigene’. Hansen laat ons zien hoe de continenten met elkaar in contact kwamen. Op meeslepende wijze beschrijft zij het grote verhaal van de ontdekking van de wereld.

12 Jaar Slaaf


12 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Solomon Northup
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2014-02-21

12 Jaar Slaaf written by Solomon Northup and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-02-21 with Biography & Autobiography categories.


'Ik was stomverbaasd dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Voor mij is het even belangrijk als het dagboek van Anne Frank.' - Steve McQueen Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt 12 jaar slaaf, zijn eigen aangrijpende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem. 12 Years a Slave is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. De film won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het boek verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling. Met een voorwoord van Steve McQueen en een inleiding van Bianca Stigter

De Stad En De Tijd


De Stad En De Tijd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jonathan Robijn
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2013-04-02

De Stad En De Tijd written by Jonathan Robijn and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-04-02 with Fiction categories.


Deze verhalenroman, waarin de stad en de tijd de hoofdrol spelen, begint op het moment dat België zich tijdens de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel voor het laatst als één land aan de wereld toont. Geleidelijk aan verwoest de tijd de stad en ontstaat er iets wat niet langer onder één noemer te vatten is. Brussel is de hoofdstad van een verdeeld land, het culturele centrum van een veeltalige gemeenschap, een chaotische vluchthaven. Gedreven door onrust raken de personen van verhaal tot verhaal steeds ontheemder, in een stad die steeds minder bestaat. Een parfumerie-eigenaar met een losbandige zoon, een legerarts die zelfmoord wil plegen maar ervan wordt weerhouden door een andere zelfmoord, een Armeense pianiste die haar veelbelovende carrière op het spel zet doordat ze in liefde ontbrandt, een Arabische zelfmoordterrorist die zijn eigen aanslag overleeft - het zijn wonderlijke karakters, die in een prachtige stijl tot leven komen in verhalen die wemelen van de subtiele wendingen.

Geschiedenis Van De Amsterdamse Slavenhandel


Geschiedenis Van De Amsterdamse Slavenhandel
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Leo Balai
language : nl
Publisher: Amsterdam University Press
Release Date : 2020-08-05

Geschiedenis Van De Amsterdamse Slavenhandel written by Leo Balai and has been published by Amsterdam University Press this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-08-05 with History categories.


In de geschiedschrijving van Amsterdam is tot nu toe weinig geschreven over de periode waarin de stad en haar bestuurders zich intensief met slavernij en slavenhandel hebben beziggehouden. Vanaf de oprichting van de West-Indische Compagnie in 1621 en de Sociëteit van Suriname in 1683 waren Amsterdamse bestuurders echter nauw betrokken bij de transatlantische slavenhandel. Zij waren weliswaar bestuurders op afstand maar profiteerden toch op verschillende manieren van deze handel in mensen. Ze werden ook nauwkeurig op de hoogte gehouden van het vervoer van de gevangen genomen Afrikanen naar de plantages in Amerika. Zij wisten welke mensonterende omstandigheden er in de koloniën heerste en de meedogenloze manier waarop de slaven werden onderdrukt en mishandeld. Aangetoond wordt dat er, anders dan vaak wordt verondersteld, al in de zeventiende eeuw zowel vrije zwarten uit West-Afrika alsook slaven uit die gebieden in Amsterdam verbleven. In Geschiedenis van de Amsterdamse slavenhandel wordt ook ingegaan op het feit, dat de slavernij van West-Afrikanen in Europa, vanaf de eerste helft van de vijftiende eeuw in Portugal begon. Een belangrijk gegeven in de transatlantische slavenhandel was ook, dat de slaven altijd zwarte mensen uit West-Afrika waren. Men probeerde vaak door middel van Bijbelse en andere argumenten de slavernij van zwarte mensen te rechtvaardigen.