Dat Onwillige Lijf

Download Dat Onwillige Lijf PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Dat Onwillige Lijf book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Dat Onwillige Lijf not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Dat Onwillige Lijf


Dat Onwillige Lijf
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Dat Onwillige Lijf PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Dat Onwillige Lijf


Dat Onwillige Lijf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Eddy Neerinckx
language : nl
Publisher: Gompel&Svacina
Release Date : 2020-04-24

Dat Onwillige Lijf written by Eddy Neerinckx and has been published by Gompel&Svacina this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-04-24 with Family & Relationships categories.


“In mijn hoofd blijf ik dertig, in de spiegel jammer genoeg niet.” Een verzuchting van velen met zo’n halve eeuw of meer op de teller. En het is meer dan de spiegel alleen. Ons lijf, dat voor de meesten lange tijd een betrouwbare vriend is gebleken, wil bij momenten nukkig zijn, en doet niet meer wat we in gedachten hadden. Daar komt nog bij dat de omgeving die terugval best wel merkt. Ons lijf wordt dan de boodschapper van ons ouder-worden. De auteur gaat in op wat ouder worden met ons lichaam doet en hoe dat verouderende lijf ons als vanzelfsprekend in een subgroep duwt, die maatschappelijk niet meteen bovenaan de waardenladder staat. Daarbij wordt ouder worden al te vaak in termen van verlies beschreven. Ten onrechte, overigens. Het gaat dan over stereotypen en wat dat doet met een mens, zijn gezondheid, zijn welzijn. Maar hij heeft het evenzeer over de dingen die we kunnen doen om er de nodige veerkracht in te houden, of weer te vergroten bij het overeind krabbelen na een (figuurlijke) klap …

Help Ik Vergeet


Help Ik Vergeet
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Lies Van Assche
language : nl
Publisher: Gompel&Svacina
Release Date : 2020-09-10

Help Ik Vergeet written by Lies Van Assche and has been published by Gompel&Svacina this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-10 with Health & Fitness categories.


“Ik maak me grote zorgen. Vroeger vergat ik niets, en nu… Zowat wekelijks wijst mijn dochter mij op fouten: afspraak vergeten, autosleutels op de verkeerde plaats… Zij noemt dat ‘foutjes’, ik til daar zwaarder aan. Dit gaat de slechte kant op, het houdt me uit de slaap.” “Ik kende hem door en door. Jan was Jan. En dan – ik kan helemaal niet aangeven wanneer het precies begonnen is – veranderde alles, stapje voor stapje. In het begin had ik het helemaal niet door. Hij vergat wel wat, maar vergeten, dat doen we toch allemaal? Maar toch, het ging opvallen. Zeker wanneer ik merkte dat zijn karakter veranderde. Jan was Jan niet meer.” Een van de grote angstbeelden die verband houden met het ouder worden, is het verlies van de cognitieve functies en de daaruit voortvloeiende hulpbehoevendheid. Meestal gaat het hierbij om een proces van jaren. Bij vele patiënten is er een relatief lange periode waarin de cognitieve problemen en/of gedragsveranderingen sluimerend aanwezig zijn, zonder dat men professionele hulp zoekt. Een periode die zwaar kan wegen op het welzijn van de patiënt en diens naaste omgeving. Het gaat nogal eens om verborgen leed. Maar het is niet enkel kommer en kwel: een deskundige professionele hulpverlening kan in vele gevallen zowel voor de patiënt als voor diens omgeving houvast bieden, het inzicht en een gevoel van controle vergroten en daarmee ook de leefbaarheid en tevredenheid doen toenemen. De eerste uitdaging hierbij is het tijdig herkennen van deze ‘milde cognitieve beperking’ of deze ‘milde gedragsverandering’. Om die reden wordt er in dit boek op de eerste plaats dieper ingegaan op de diagnostische vraagstukken, met onder andere aandacht voor de medische beeldvorming, de cognitieve screening en het neuropsychologisch onderzoek. Dan volgt een uitgebreide bespreking van de medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandeling met een uitvoerig overzicht van de multidisciplinaire ambulante revalidatie, een aanpak waarvan meer en meer de effectiviteit duidelijk wordt. Daarnaast komt de emotionele ondersteuning van de patiënt en diens naaste omgeving aan bod. Ten slotte is er een filosofische en ethische reflectie over cognitieve afhankelijkheid.

Violeta


Violeta
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Isabel Allende
language : nl
Publisher: BoD – Books on Demand
Release Date : 2022-09-19

Violeta written by Isabel Allende and has been published by BoD – Books on Demand this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-09-19 with Fiction categories.


Roman

Werkboek Anorexia En Boulimia Nervosa


Werkboek Anorexia En Boulimia Nervosa
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : L.E.M. Koster-Kaptein
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2001-04-23

Werkboek Anorexia En Boulimia Nervosa written by L.E.M. Koster-Kaptein and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2001-04-23 with Psychology categories.


Werkboek Anorexia en boulimia nervosa geeft informatie over onder andere het ontstaan, de lichamelijke gevolgen en het in stand houden van eetstoornissen. Aspecten als gezonde voeding, sporten en bewegen, alsmede de verschillende therapievormen komen tevens aan de orde. Patiënten die meer over hun eetstoornis willen weten, krijgen met de speciale huiswerkopdrachten gelegenheid na te denken over hun eigen eetprobleem en hoe daarmee om te gaan. De totstandkoming van dit boek is voor een belangrijk deel gesubsidieerd door Mentrum, Centrum voor Psychotherapie, in het kader van het zorgprogramma eetstoornissen in de regio Amsterdam-Centrum, Oud-West en Noord. Dit werkboek is bedoeld voor mensen met anorexia of boulimia nervosa. Het is uitermate geschikt als hulpmiddel in een therapie of als werkboek in educatiegroepen voor eetstoornissen en zelfhulpgroepen

De Gids


De Gids
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 1900

De Gids written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1900 with Printing categories.
Summercrime


Summercrime
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Simon de Waal
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2009-09-01

Summercrime written by Simon de Waal and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009-09-01 with Fiction categories.


Schitterende verhalenbundel met bijdragen van de crème de la crème van de Nederlandse misdaadliteratuur, die gepresenteerd zal worden aan de vooravond van De Maand van het Spannende Boek Summercrime is het antwoord op de vraag die samensteller Simon de Waal stelde aan de beste crimeschrijvers van Nederland en België: 'Wat gebeurt er als je de beste thrillerschrijvers van Nederland en België elk een verhaal laat schrijven vanuit eenzelfde centraal punt. Wat voor verschillende verhalen komen daaruit voort?' Ergens staat een auto, in de duinen, met lichten aan en een deur halfopen. En of dat nu in het begin, midden of eind van het verhaal is, en of het deel uitmaakt van het plot of niet, dat mag iedere auteur voor zichzelf bepalen... Summercrime is een zomerboek met daarin van ongeveer 12 topschrijvers uit Nederland en België een thrillerverhaal. Het boek zal uitkomen in de zomer van 2009 en gepresenteerd worden tijdens twee grote feesten op het strand: een in Nederland en een in België. Een feestavond met muziek, eten, drank, voordrachten en een spannende film in de nacht.

Waar Gaat Het Over Aandacht


Waar Gaat Het Over Aandacht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tine van Wijk
language : nl
Publisher: Gopher Publishers
Release Date : 2006

Waar Gaat Het Over Aandacht written by Tine van Wijk and has been published by Gopher Publishers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2006 with categories.