De Eerste Kruistocht

Download De Eerste Kruistocht PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Eerste Kruistocht book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Eerste Kruistocht not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Eerste Kruistocht


De Eerste Kruistocht
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Eerste Kruistocht PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Eerste Kruistocht 1095 1099


De Eerste Kruistocht 1095 1099
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Paul Morren
language : nl
Publisher: Garant
Release Date : 2000

De Eerste Kruistocht 1095 1099 written by Paul Morren and has been published by Garant this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2000 with Crusades categories.
De Eerste Kruistocht


De Eerste Kruistocht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Thomas Asbridge
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2016-02-24

De Eerste Kruistocht written by Thomas Asbridge and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-02-24 with History categories.


De eerste kruistocht betekende een keerpunt in de verhouding tussen het Westen en de islam, een conflict dat twee wereldgodsdiensten in wrok en voortschrijdende vijandschap achterliet en waarvan de gevolgen vandaag de dag nog steeds voelbaar zijn. Negenhonderd jaar geleden ontstak in West-Europa het heilige vuur en werden honderdduizend christenen opgeroepen om af te reizen naar een onbekende wereld teneinde Jeruzalem te heroveren op de moslims. Veel kruisvaarders stierven onderweg door uitputting, dodelijke ziektes, gruwelijke honger en bloedige gevechten. Aangemoedigd door raaskallende fanatieke profeten bereikte een haveloze maar geharde kern van kruisvaarders op ossen en ezels in 1099 eindelijk Jeruzalem. De Britse historicus Asbridge beschrijft in een fascinerend relaas wie de kruisvaarders waren, hoe ze zich gedroegen en (het meest verrassend) hoe ze het overleefden en triomfeerden. Asbridge werd voor De eerste kruistocht alom geprezen om zijn stijl en zijn vakkundigheid. De pers oordeelde unaniem dat het generaties zal duren voor deze studie overtroffen kan worden.

De Eerste Kruistocht


De Eerste Kruistocht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Peter Frankopan
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2012-11-06

De Eerste Kruistocht written by Peter Frankopan and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-11-06 with History categories.


In De Eerste Kruistocht richt Peter Frankopan zich niet op de heilige oorlogen, konkelende pausen en ridderlijke vroomheid, maar kiest een andere insteek en stuit zo op belangrijke kwesties die nog niet eerder zijn behandeld. Waarom duurde het tot 1096 voordat Europa Jeruzalem wilde bevrijden, terwijl de stad al 500 jaar in moslimhanden was? Wat was de rol van de Byzantijnse keizer in Constantinopel bij het ontstaan en uitvoeren van de expeditie? Waarom was er überhaupt een Eerste Kruistocht? Frankopan, auteur van de bestseller De zijderoutes, focust niet alleen op het westerse perspectief van de paus en de ridders, maar heeft ook oog voor de rol van Constantinopel en het Byzantijnse Rijk. Op briljante wijze geeft hij keizer Alexios I Komnenos zijn plaats in het hart van het verhaal terug. Frankopan schetst een boeiend en opvallend origineel beeld dat de visie op de Eerste Kruistocht volledig zal veranderen.

Lichaamskwalen En Hun Verzorging


Lichaamskwalen En Hun Verzorging
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Johan R. Boelaert
language : nl
Publisher: Maklu
Release Date : 2017-12-21

Lichaamskwalen En Hun Verzorging written by Johan R. Boelaert and has been published by Maklu this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-12-21 with categories.


Op medisch-historisch vlak is de periode tussen Karel de Grote (768) en het einde van de eerste kruistocht (1099) vaak onderbelicht. Dit werk verhelpt hieraan. De ruim 330 jaar van dit onderzoek zijn in twee verdeeld: de bloeitijd van de Karolingers (768-879) en de twee eerste eeuwen van hun afstammelingen, met name de Vlaamse graven (880-1099). In twee derden van de gekende aandoeningen van de Karolingische vorsten, laten de bronnen toe een ziektediagnose te stellen of te benaderen. Karel de Grote en zijn opvolgers gaven aan de geestelijkheid de opdracht de ziekenzorg te organiseren. De bronnen lichten ons behoorlijk in over de zorg van de zieke geestelijken, maar veel minder over die van de zieke leken. Omdat het westen toen niet meer beschikte over de voornaamste medische traktaten uit de oudheid, kon de geneeskunde weinig of niet deel uitmaken van de Karolingische renaissance. Daarna komen de aandoeningen van de Vlaamse graven en hun naasten aan bod, met onder meer de steenziekte van Arnulf I de Grote, een mogelijk leprageval in zijn omgeving, de fatale ziekte van zijn zoon Boudewijn III, alsook het levenseinde van koningin Mathildes echtgenoot. Ten slotte worden de toenmalige behandelingsvormen overlopen, inclusief de miraculeuze genezingen, soms onder de vorm van slaapgenezing of van duivelbanning. Deze bovennatuurlijke genezingen genoten toen meer belangstelling dan de natuurlijke genezingskunst.

Eerste Kruistocht Druk 1


Eerste Kruistocht Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Peter Frankopan
language : nl
Publisher:
Release Date : 2012-10-19

Eerste Kruistocht Druk 1 written by Peter Frankopan and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-10-19 with categories.


Historisch overzicht van de eerste kruistocht (1096-1099), waarvan het initiatief zou zijn uitgegaan van de Byzantijnse keizer Alexius.

De Eerste Kruistocht


De Eerste Kruistocht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Thomas S. Asbridge
language : nl
Publisher:
Release Date : 2006

De Eerste Kruistocht written by Thomas S. Asbridge and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2006 with categories.


Geschiedenis van de eerste kruistocht aan het eind van de elfde eeuw, waarbij de christenen erin slaagden in 1099 Jeruzalem op de moslims te veroveren.

De Kruisvaarders


De Kruisvaarders
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Dan Jones
language : nl
Publisher: Omniboek
Release Date : 2020-01-10

De Kruisvaarders written by Dan Jones and has been published by Omniboek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-01-10 with History categories.


Tussen de elfde en de dertiende eeuw vochten christelijke en islamitische legers om zeggenschap over het Heilige Land. In De Kruisvaarders vertelt Dan Jones het verhaal van de eerste kruistocht in 1095 onder aanvoering van de Brabander Godfried van Bouillon en graaf Robrecht van Béthune, de Leeuw van Vlaanderen, tot en met het verlies van het laatste christelijke bolwerk in de Levant. In elk van de 25 hoofdstukken staat een persoon - meer of minder bekend - centraal. Dan Jones is een van de populairste historici van het moment. Ook De Kruisvaarders maakt weer duidelijk waarom: Jones blinkt uit in het schrijven van verhalende geschiedenis.