De Geesten Van Hill House

Download De Geesten Van Hill House PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Geesten Van Hill House book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Geesten Van Hill House not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Geesten Van Hill House


De Geesten Van Hill House
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 48,6 Mb
Total Download : 906

Download De Geesten Van Hill House PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Geesten Van Hill House


De Geesten Van Hill House
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 49,6 Mb
Total Download : 263

Author : Shirley Jackson
language : nl
Publisher: LJ Veen Klassiek
Release Date : 2018-10-18De Geesten Van Hill House written by Shirley Jackson and has been published by LJ Veen Klassiek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-10-18 with Fiction categories.


‘De geesten van Hill House’, Shirley Jacksons bekendste roman en een icoon in het horrorgenre, weerspiegelt de kracht van angst op een huiveringwekkende manier. Eleanor Vance, een jonge, getroebleerde vrouw, overnacht in het gezelschap van drie anderen in Hill House, waarvan men zegt dat er paranormale gebeurtenissen plaatsvinden. Langzamerhand krijgt het huis grip op de vier personages, met verregaande consequentie. Jacksons romans worden gekarakteriseerd door een realistische toonzetting met occulte en horrorachtige elementen. ‘De geesten van Hill House’ is door Netflix verfilmd.

Het Spinnenweb


Het Spinnenweb
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 51,8 Mb
Total Download : 253

Author : Joseph Roth
language : nl
Publisher: LJ Veen Klassiek
Release Date : 2021-03-23Het Spinnenweb written by Joseph Roth and has been published by LJ Veen Klassiek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-03-23 with Fiction categories.


‘Het spinnenweb’ is het duistere, visionaire debuut van Joseph Roth, een van de grootste literaire genieën van de twintigste eeuw. In het middelpunt van de roman staat Theodor Lohse, een luitenant die teleurgesteld teruggekeerd is uit de Eerste Wereldoorlog. In Berlijn raakt hij betrokken bij de activiteiten van een rechts-radicale, geheime organisatie die haar hoofdkwartier in München heeft en in contact staat met Hitler en Ludendorff. Als gedesillusioneerde, laffe meeloper belichaamt Lohse het fascistische gevaar in de eerste helft van de vorige eeuw. Met ‘Het spinnenweb’ schetst Joseph Roth een huiveringwekkend realistisch beeld van de samenzweringen van radicaal-rechts die de Weimarrepubliek zouden ondermijnen en de weg zouden effenen voor Hitler en het nationaalsocialisme.

Stechlin


Stechlin
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 42,7 Mb
Total Download : 975

Author : Theodor Fontane
language : nl
Publisher: LJ Veen Klassiek
Release Date : 2019-08-03Stechlin written by Theodor Fontane and has been published by LJ Veen Klassiek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-08-03 with Fiction categories.


‘Stechlin’ is Theodor Fontanes grote roman over de omwentelingen in de Duitse samenleving aan het eind van de negentiende eeuw. De oude landjonker Dubslav von Stechlin woont aan het Stechlinmeer, een afgelegen meer in Brandenburg dat begint te rommelen en te dreunen als er ergens in de grote wereld wat aan de hand is. Door het personage Dubslav – en vooral diens veelvuldige gesprekken met de mensen om hem heen – toont Fontane hoe Duitsland rond de eeuwwisseling van een adellijke, monarchistische samenleving verandert in een moderne en democratische maatschappij. Het contrast tussen de stilte van een uithoek in Brandenburg, het hart van Pruisen, en de grote alledaagse veranderingen in de wijde wereld, is het thema dat in zijn vele variaties de intrige en de conversaties van de roman beheerst.

Tarabas


Tarabas
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 42,8 Mb
Total Download : 695

Author : Joseph Roth
language : nl
Publisher: LJ Veen Klassiek
Release Date : 2020-06-06Tarabas written by Joseph Roth and has been published by LJ Veen Klassiek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-06-06 with Fiction categories.


‘Tarabas’, zoon van een Russisch grootgrondbezitter en hoofdpersoon van de gelijknamige roman door Joseph Roth, neemt na een aanslag op de gouverneur van Cherson de wijk naar New York, waar een handlezeres voorspelt dat hij een ‘moordenaar’ en een ‘heilige’ zal worden. Als Tarabas na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oostenrijk naar Europa terugkeert om in het leger te gaan, komt het eerste deel van de voorspelling uit: moordend trekt hij door het land en blijft dat ook na de vrede doen. ‘De oorlog werd zijn vaderland.’ Met een zelfgevormd regiment rukt hij het stadje Koropta binnen. Pas als zijn soldaten samen met de christelijke boeren een bloedbad onder de joodse bevolking aanrichten, komt Tarabas tot inkeer en doet hij het boetekleed aan. Deze roman uit 1934 geeft een indringend beeld van de situatie van de Oost-Europese joden lang voor de Holocaust.

Een Zwarte Pyjama


Een Zwarte Pyjama
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 44,6 Mb
Total Download : 723

Author : Patricia McCormick
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2014-08-26Een Zwarte Pyjama written by Patricia McCormick and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-08-26 with Fiction categories.


Genomineerd voor de National Book Award Het waargebeurde verhaal van een elfjarige jongen die de Killing Fields van Cambodja overleeft Ze dragen een zwarte 'pyjama', de soldaten van de Rode Khmer die in 1975 in Cambodja aan de macht komen. Arn Chorn-Pond is dan elf, een kind nog. Hij wordt weggehaald bij zijn familie en naar een werkkamp gestuurd. In de verzengende hitte op de rijstvelden ziet hij anderen voor zijn ogen sterven. Arn leert snel onzichtbaar te zijn voor de sadistische Rode Khmers die dagelijks beslissen over leven en dood. Op een dag vragen de soldaten of een van de kinderen een muziekinstrument kan bespelen. Arn biedt zich aan. Die beslissing houdt hem in leven, maar zorgt er ook voor dat hij als kindsoldaat midden in de Killing Fields belandt. Arn Chorn-Pond wijdt zijn leven nu aan het helpen van jonge oorlogsslachtoffers, met de door hem opgerichte organisaties Children of War en Cambodian Living Arts. Voor zijn werk heeft Arn o.a. de Amnesty International Human Rights Award en de Spirit of Anne Frank Outstanding Citizen Award ontvangen. Patricia McCormick is een meermalen bekroond auteur en journaliste die veel is geprezen om haar menselijke benadering van moeilijke onderwerpen. 'Een van de meest inspirerende en krachtige boeken die ik ooit heb gelezen. Een zwarte pyjama leert ons de moed te vinden om ons uit te spreken en zo de wereld te veranderen.' Aartsbisschop Desmond Tutu 'Dit is een prachtig verslag van Arns ongeloofllijke verhaal over hoe muziek zijn leven redde en hem ertoe aanzette de ziel en cultuur van zijn volk te redden.' Peter Gabriel

Huisjes Van Kaarten


Huisjes Van Kaarten
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 49,7 Mb
Total Download : 378

Author : Claire Lennart
language : nl
Publisher: LJ Veen Klassiek
Release Date : 2019-07-06Huisjes Van Kaarten written by Claire Lennart and has been published by LJ Veen Klassiek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-07-06 with Fiction categories.


In ‘Huisjes van kaarten’ van Clare Lennart rouwt de dromerige schrijfster Therese Lucia Landolf om de dood van haar grote liefde. Vanaf haar etage boven een kruidenierswinkel aan de Utrechtse Steenweg bekijkt zij de wereld om zich heen van een afstand. Het resultaat is een fraai stromend verhaal vol betoverende seizoensindrukken, ontroerende personages en een prachtig portret van Utrecht in de jaren dertig. Uiteindelijk vindt Therese zichzelf en de wereld terug door weer langzaamaan mee te bewegen met haar omgeving. ‘Huisjes van kaarten’ is geschreven in een sprankelende, eigenzinnige stijl. Impressionistisch, modernistisch, maar evenzeer volstrekt tijdloos in het zoeken naar houvast, naar wat er wezenlijk toe doet in een wereld vol versnelling en vervreemding. Clare Lennart verwierf grote bekendheid in de jaren veertig en vijftig, en schreef tweemaal het Boekenweekgeschenk.

De Vrouw In Het Zwart


De Vrouw In Het Zwart
DOWNLOAD
READ ONLINE


File Size : 42,5 Mb
Total Download : 717

Author : Susan Hill
language : nl
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release Date : 2012-02-21De Vrouw In Het Zwart written by Susan Hill and has been published by Luitingh Sijthoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-02-21 with Fiction categories.


De jonge jurist Arthur Kipps krijgt de opdracht om de begrafenis van Alice Drablow bij te wonen en haar nalatenschap uit te zoeken. Wat hij niet weet is dat er achter de gesloten luiken van haar grote huis tragische geheimen schuilgaan. Pas wanneer hij bij de begrafenis een glimp opvangt van een jonge vrouw met een uitgeteerd gelaat, die geheel gekleed is in het zwart, bekruipt hem een ongemakkelijk gevoel