De Rivier Van Het Bewustzijn

Download De Rivier Van Het Bewustzijn PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Rivier Van Het Bewustzijn book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Rivier Van Het Bewustzijn not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Rivier Van Het Bewustzijn


De Rivier Van Het Bewustzijn
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Rivier Van Het Bewustzijn PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Rivier Van Het Bewustzijn


De Rivier Van Het Bewustzijn
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Oliver Sacks
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2017-11-09

De Rivier Van Het Bewustzijn written by Oliver Sacks and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-11-09 with Literary Collections categories.


Oliver Sacks was bij vele lezers wereldwijd geliefd om zijn bijzondere neurologische casestudies, waarin hij er steeds in slaagde door de afwijkingen heen de mens te zien. Ook schreef hij enkele openhartige autobiografische werken waarin hij vertelde over de vele ontmoetingen en ervaringen die hem hebben gevormd. In De rivier van het bewustzijn zijn essays bijeengebracht die getuigen van Sacks' passie voor enkele van de belangrijkste thema's van het menselijk denken: evolutie, tijd, creativiteit, herinnering, bewustzijn en ervaring. Het was een van de twee boeken waaraan hij tot aan zijn dood werkte, en toont zijn vermogen tot het leggen van onverwachte verbindingen, zijn plezier in kennis en zijn onvermoeibare streven te ontdekken wat ons tot mens maakt.

De Rivier Van Het Bewustzijn


De Rivier Van Het Bewustzijn
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Oliver Wolf Sacks
language : nl
Publisher:
Release Date : 2017-11-07

De Rivier Van Het Bewustzijn written by Oliver Wolf Sacks and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-11-07 with categories.


Essays van de befaamde neuroloog (1933-2015) over uiteenlopende onderwerpen.

De Rivier Van Herakleitos


De Rivier Van Herakleitos
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Etienne Vermeersch
language : nl
Publisher: Houtekiet
Release Date : 2015-04-30

De Rivier Van Herakleitos written by Etienne Vermeersch and has been published by Houtekiet this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-04-30 with Philosophy categories.


Wijsbegeerte, zei Bertrand Russell, is een hardnekkige poging om zo helder en redelijk mogelijk te denken. De rivier van Herakleitos bespreekt de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte met Russells omschrijving als rode draad. Plato, Aristoteles, Descartes, Spinoza, Popper, Rorty en vele anderen passeren de revue en worden in hun context geplaatst. Bovenal maken de auteurs duidelijk welke problemen deze filosofen bezighielden en hoe ze die probeerden op te lossen. De ontwikkeling van de experimentele methode in de zeventiende eeuw maakte het mogelijk om veel wijsgerige problemen wetenschappelijk aan te pakken. Dat betekende niet dat de wijsbegeerte overbodig werd. Tot vandaag zijn er talloze problemen van ethische, politieke en kennistheoretische aard, waarvan men niet weet hoe men ze strikt wetenschappelijk kan oplossen. Sommigen leiden hieruit af dat onze antwoorden steeds relatief zijn. Maar het behoort net tot de taak van de filosofie op zoek te gaan naar een rationele en objectieve aanpak, ondanks het gebrek aan een wetenschappelijke methode. Tegelijk moet het wijsgerig onderzoek aantonen hoe drogredenen ontstaan, hoe kennis soms verkeerd of onvoldoende gefundeerd wordt en hoe men tot onterechte conclusies komt en verkeerde verbanden legt. De rivier van Herakleitos beschrijft, op eigenzinnige wijze, hoe de grootste filosofen dat deden en daarbij vaak gebruikmaakten van, of zich spiegelden aan, de wiskunde en wetenschappen van hun tijd. Etienne Vermeersch (1934) studeerde klassieke filologie en wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Hij doceerde er diverse filosofische vakken en was ook vicerector. Hij publiceerde ondermeer De ogen van de Panda en Van Antigone tot Dolly. In 2008 werd hij door Knack verkozen tot meest invloedrijke intellectueel in Vlaanderen. Johan Braeckman (1965) studeerde wijsbegeerte en menselijke ecologie aan de Universiteit Gent, de Vrije Universiteit Brussel en de University of California. Hij doceert aan de Universiteit Gent en was ‘Socrates hoogleraar’ aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde boeken over bio-ethiek, Darwin en de evolutietheorie. http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/de-rivier-van-herakleitos-e-book

99 Druppels Uit De Eindeloze Oceanen Van Genade


99 Druppels Uit De Eindeloze Oceanen Van Genade
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Sufi Path of Love
language : nl
Publisher: Lulu.com
Release Date : 2018-07-19

99 Druppels Uit De Eindeloze Oceanen Van Genade written by Sufi Path of Love and has been published by Lulu.com this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-07-19 with Religion categories.


Een verzameling van 99 sohbets/ lezingen gegeven door Mawlana Sheikh Nazim al-Haqqani ar Rabbani. Als we God vergelijken met de Oceaan en de individuele mens met een druppel kunnen we zeggen dat het doel van het soefisme is om de druppel naar de oceaan te dragen. De meester van het pad is als een rivier die in verbinding staat met de oceaan. De druppel moet zichzelf er toe aanzetten om naar de rivier te komen, zodat deze kan worden meegenomen naar de oceaan. Alleen wanneer de druppel zich heeft onderworpen aan de rivier en uiteindelijk de oceaan, kan het zijn druppel-bewustzijn loslaten. Wanneer de druppel uiteindelijk met de oceaan samenvloeit, ziet het door de ogen van de oceaan, dat het de oceaan is geworden. Alleen wanneer de druppel zich heeft onderworpen aan de rivier en uiteindelijk de oceaan, kan het zijn druppel-bewustzijn loslaten. Wanneer de druppel uiteindelijk met de oceaan samenvloeit, ziet het door de ogen van de oceaan, dat het de oceaan is geworden.

Dankbaarheid


Dankbaarheid
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Oliver Sacks
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2015-11-26

Dankbaarheid written by Oliver Sacks and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-26 with Literary Collections categories.


'Ik heb van mensen gehouden en zij hebben van mij gehouden, ik heb veel gekregen en ik heb iets teruggegeven, ik heb gelezen, gereisd, nagedacht en geschreven. Ik heb in contact gestaan met de wereld en de bijzondere uitwisselingen ervaren tussen een schrijver en zijn lezers. Maar in de eerste plaats ben ik op deze prachtige planeet een bewust denkend wezen geweest, een denkend dier, en dat alleen al was een enorm voorrecht en avontuur.' In februari 2015 maakte Oliver Sacks, in een aangrijpend stuk in The New York Times, bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Eind augustus overleed hij in New York, 82 jaar oud. Sinds het bericht van zijn ziekte werkte hij met grote gedrevenheid verder aan de boeken die hij nog wilde afmaken. Intussen publiceerde hij een reeks essays waarin hij probeerde grip te krijgen op het verloop van zijn ziekte en de betekenis van zijn naderende dood. In Dankbaarheid zijn deze stukken bijeengebracht. Het is een boek dat getuigt van een grote veerkracht en menselijkheid: het laat zien hoe iemand die geconfronteerd wordt met het naderende einde toch het leven kan vieren en dankbaar kan zijn.

Vormen Van Regionaal Bewustzijn En Nationale Identiteit In Belgisch En Nederlands Limburg 1866 1938


Vormen Van Regionaal Bewustzijn En Nationale Identiteit In Belgisch En Nederlands Limburg 1866 1938
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Arijs
language : nl
Publisher: Uitgeverij Verloren
Release Date : 2017

Vormen Van Regionaal Bewustzijn En Nationale Identiteit In Belgisch En Nederlands Limburg 1866 1938 written by Karen Arijs and has been published by Uitgeverij Verloren this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017 with categories.


"In 1839 gingen Nederland en België uit elkaar. Sindsdien waren er twee provincies met de naam Limburg en de rivier de Maas werd een staatsgrens. Karen Arijs onderzoekt of zich na het ontstaan van de beide Limburgen een grensoverschrijdend regionaal bewustzijn heeft ontwikkeld. Vonden de bewoners aan weerskanten van de Maas dat zij meer met elkaar waren verbonden dan met andere Belgen/ Vlamingen respectievelijk Nederlanders/rooms-katholieken? Voelden zij zich meer verbonden met hun streek (Groot-Limburg) dan met hun land? De vraag wordt uitgewerkt aan de hand van koninklijke bezoeken, herdenkingen, historische optochten en andere openbare feestelijkheden in Hasselt, Tongeren en Maastricht. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat er van interregionaal overschrijdend bewustzijn geen sprake was. Het grensoverschrijdend regionalisme, dat gelooft in een tijdloze toestand van ?samen horen?, is een hedendaags idee."--Back cover.

Het Lotus Effect


Het Lotus Effect
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Pavel Somov
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2011-10-26

Het Lotus Effect written by Pavel Somov and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-10-26 with Body, Mind & Spirit categories.


Geslacht, leeftijd, beroep, status, maar ook je acties, gevoelens, lichaam en gedachten: allemaal feiten die iets over jou zeggen, maar helemaal niets betekenen als het gaat om wie je werkelijk bent. Ons ego staat in de weg van wie we echt zijn en Somov laat in Het lotus effect zien hoe je laag voor laag je ego af kunt pellen om je ware identiteit te ontdekken. Net als een lotusbloem kun je leren om 'vuil en modder' van je af te laten glijden en zelf schoon en zuiver te blijven.