De Sneeuwkoningin

Download De Sneeuwkoningin PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Sneeuwkoningin book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Sneeuwkoningin not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Sneeuwkoningin PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hans Christian Andersen
language : nl
Publisher:
Release Date : 2016-04-28

De Sneeuwkoningin written by Hans Christian Andersen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-04-28 with categories.
De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hans Christian Andersen
language : nl
Publisher: Lindhardt og Ringhof
Release Date : 2020-06-24

De Sneeuwkoningin written by Hans Christian Andersen and has been published by Lindhardt og Ringhof this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-06-24 with Juvenile Fiction categories.


Op een dag maakte een duivelse trol een spiegel die alles wat mooi was als lelijk deed verschijnen, en alles wat goed was als kwaad. Verrukt besloten de trollen om hun spiegel naar de hemel te brengen en de spot te drijven met de engelen, maar onderweg barstte de spiegel en de scherven verspreidden zich over de wereld. Zo werden sommige scherven ramen en werden andere scherven brillen, maar de meest onfortuinlijke mensen kregen kleine scherfjes in hun ogen of in hun hart, waardoor hun leven voor altijd zou veranderen. Dit overkwam kleine Kay, tot de grote ergernis van zijn buurvrouw Gerda, en zo ontmoette hij de sneeuwkoningin. Hans Christian Andersen (1805-1875) was een Deense schrijver, dichter en kunstenaar. Hij is beroemd om zijn kinderliteratuur, waaronder de geliefde sprookjes "De nieuwe kleeren van den keizer", "De kleine zeemeermin", "De nachtegaal", "De standvastige tinnen soldaat", "De sneeuwkoningin", "Het lelijke jonge eendje" en "Het lucifersmeisje". Zijn boeken zijn vertaald naar elke levende taal, en er is tegenwoordig geen kind of volwassene die niet bekend is met zijn speelse personages. Zijn sprookjes zijn talloze malen bewerkt voor het toneel en het witte doek, met name door Disney in de animatiefilms "De kleine zeemeermin" in 1989 en "Frozen", wat losjes gebaseerd is op "De sneeuwkoningin", in 2013. Dankzij Andersens bijdrage aan kinderliteratuur wordt zijn verjaardag, 2 april, gevierd als Internationale Kinderboekendag.

De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hans Christian Andersen
language : nl
Publisher:
Release Date : 1885

De Sneeuwkoningin written by Hans Christian Andersen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1885 with categories.
De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Michael Cunningham
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2014-05-09

De Sneeuwkoningin written by Michael Cunningham and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-05-09 with Fiction categories.


Sinds hun moeder door de bliksem werd getroffen, zijn de broers Barrett en Tyler in de ban van tekenen van hogerhand. Barrett gelooft niet in God, maar nadat hij een visioen heeft aanschouwd aan de nachtelijke hemel van New York begint hij te twijfelen aan zijn afwijzing van het geloof, en zoekt hij zijn heil meer en meer in de kerk. Tyler, Barretts oudere broer, die op het punt staat met zijn doodzieke geliefde Beth te trouwen, maakt zijn eigen worsteling door: hij probeert het perfecte lied voor haar te schrijven, een lied dat in woorden en melodie zijn eeuwige liefde voor haar uitdrukt, maar dat steeds net buiten zijn bereik blijft. Beiden hebben vrede met Beths naderende einde, maar als er onverwacht verbetering in haar situatie lijkt te komen, worden ze alle drie overvallen door tegenstrijdige gevoelens van hoop, schuld en ontgoocheling. In De sneeuwkoningin volgen we Barrett en Tyler, en de mensen die hen omringen, op hun zoektocht naar zingeving. Michael Cunningham zit zijn personages dicht op de huid en overrompelt de lezer met de intensiteit van zijn pen. Tegelijk brengt hij met deze roman een eerbetoon aan de kracht van literatuur, van op papier opgeroepen werelden. Michael Cunningham (1952) is een van de grote schrijvers van het moderne, westerse levensgevoel. Hij werd beroemd met zijn bestsellers Bloedverwanten, Huis aan het einde van de wereld, De uren, Stralende dagen en Bij het vallen van de avond. Voor De uren ontving hij zowel de Pulitzer Prize als de pen/Faulkner Award. Hij woont in New York. Over De uren: `Halverwege was ik sprakeloos van bewondering. Wat een prachtige hommage. Niet alleen aan Virginia Woolf, maar aan de ziel van de literatuur. de Groene Amsterdammer Over Bij het vallen van de avond: `Bij het vallen van de avond is onderhoudend, goed geobserveerd en getuigt van diep psychologisch inzicht. Het Parool `Een dromerig-filosofische roman die getuigt van Cunninghams talent voor melancholieke zinnen en scherpe psychologische portretten. NRC Handelsblad

De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hans Christian Andersen
language : nl
Publisher:
Release Date : 1946

De Sneeuwkoningin written by Hans Christian Andersen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1946 with categories.
De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hans Christian Andersen
language : nl
Publisher:
Release Date : 1987

De Sneeuwkoningin written by Hans Christian Andersen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1987 with categories.


Kay raakt in de macht van de sneeuwkoningin en verandert in een klomp ijs. Na een avontuurlijke tocht wordt hij door zijn vriendin gevonden. Ze probeert de betovering te verbreken. Prentvertelling met grote krijttekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

De Sneeuwkoningin


De Sneeuwkoningin
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : H. C. Andersen
language : nl
Publisher:
Release Date : 1966

De Sneeuwkoningin written by H. C. Andersen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1966 with categories.