De Strijd Om God

Download De Strijd Om God PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Strijd Om God book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Strijd Om God not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Strijd Om God


De Strijd Om God
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Strijd Om God PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Strijd Om God


De Strijd Om God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher:
Release Date : 2005

De Strijd Om God written by Karen Armstrong and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005 with categories.
De Strijd Om God


De Strijd Om God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher:
Release Date : 2002

De Strijd Om God written by Karen Armstrong and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2002 with categories.
Paulus


Paulus
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2015-11-05

Paulus written by Karen Armstrong and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-05 with Religion categories.


Karen Armstrong is de gevierde en geliefde auteur van een indrukwekkend oeuvre over geloof, religie, cultuurgeschiedenis en spiritualiteit. Tot de vele hoogtepunten in haar werk behoren Een Geschiedenis van God,Jeruzalem, Mohammed, De Wenteltrap, De Strijd om God, De Grote Transformatie en Fundamentalisme. Kort na In naam van God, haar grote studie over religie en geweld die onlangs verscheen, keert Karen Armstrong terug naar haar eigen wortels, naar een onderwerp dat haar altijd heeft geïntrigeerd - vanaf de tijd dat zij zich als non in een klooster aan God wijdde en aan de bestudering van de vroegste dagen van het Christendom. In deze prachtig geschreven, diep doorvoelde monografie wijdt ze zich aan de apostel Paulus - die geldt als de eerste christelijke schrijver en auteur van veertien van de zevenentwintig boeken van het nieuwe testament. Maar Armstrong laat zien dat hij meer invloed op de verspreiding van het Christendom heeft gehad dan enige andere historische figuur. Het was Paulus die in de eerste eeuw de eerste kerken stichtte in Europa en Azië. Het was Paulus die een kleine religieuze sekte transformeerde tot de grootste godsdienst die de Westerse beschaving heeft opgeleverd. En het was Paulus die het revolutionaire idee ontwikkelde dat Christus symbool zou kunnen staan voor de mogelijkheid van transcendentie. Paulus' beslissende rol in de ontwikkeling van het Christendom heeft hem geliefd gemaakt, maar heeft ook weerstand opgeroepen. Terwijl we weinig weten over sommige aspecten in het leven van Paulus - zijn opvoeding, de details over zijn dood - is zijn dramatische visioen van God op de weg naar Damascus een van de krachtigste verhalen uit de geschiedenis van het Christendom.

Het Vierde Beest


Het Vierde Beest
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tom Holland
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2012-03-05

Het Vierde Beest written by Tom Holland and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-03-05 with History categories.


Mohammed was een analfabeet. Tussen 610 en 632 werd de profeet de Koran geopenbaard door tussenkomst van de aartsengel Gabriël. In de jaren daarna is de tekst definitief vastgesteld en opgeschreven. De Koran was gereed, onveranderlijk tot het einde der tijden. Met het heilige boek in de hand veroverden de Arabieren enorme delen van de Oude Wereld. Dat is de traditionele visie van de islam. In een meeslepend verhaal laat Tom Holland zien dat de geschiedenis van de Koran en de islam anders is. De godsdienst en het heilige boek ontstonden niet in een vacuüm, maar dragen sporen van de andere monotheïstische godsdiensten, het zoroastrisme, het jodendom en het christendom. Er is geen onderwerp waarbij traditie en wetenschap zo ver van elkaar af staan. Holland volgt het spoor van het ontstaan van de islam tot aan zijn grootste successen. Daarmee brengt hij niet alleen de oude geschiedenis tot leven, maar raakt hij ook aan de crises en controverses van het heden.

In Den Strijd Om God


In Den Strijd Om God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Henri Lou
language : nl
Publisher:
Release Date : 1886

In Den Strijd Om God written by Henri Lou and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1886 with categories.
Compassie


Compassie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2011-03-21

Compassie written by Karen Armstrong and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-03-21 with Religion categories.


Karen Armstrong gaat ervan uit dat ieder mens behept is met een vermogen tot compassie, maar ze is van mening dat dat niet genoeg is: iedereen zou dat vermogen moeten koesteren en ontwikkelen. In het wijze en diepzinnige boek Compassie stippelt Armstrong een programma uit dat ons in twaalf stappen kan leren hoe we een medemenselijker leven kunnen leiden. Ze gaat daar- bij in op thema s als eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, gedeelde vreugde, de grenzen van onze kennis van de ander en mededogen.

In Den Strijd Om God


In Den Strijd Om God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Lou Andreas-Salomé
language : en
Publisher:
Release Date : 1886

In Den Strijd Om God written by Lou Andreas-Salomé and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1886 with categories.