De Vermoeide Samenleving Druk 1

Download De Vermoeide Samenleving Druk 1 PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Vermoeide Samenleving Druk 1 book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Vermoeide Samenleving Druk 1 not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Vermoeide Samenleving Druk 1


De Vermoeide Samenleving Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Vermoeide Samenleving Druk 1 PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Levend Lichaam Druk 1


Levend Lichaam Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Rein Brouwer
language : nl
Publisher: Uitgeverij Kok
Release Date : 2007

Levend Lichaam Druk 1 written by Rein Brouwer and has been published by Uitgeverij Kok this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2007 with Church categories.
Neem De Tijd


Neem De Tijd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Koen Haegens
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2012-03-15

Neem De Tijd written by Koen Haegens and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-03-15 with Philosophy categories.


De moderne Nederlander slaapt steeds minder, praat sneller en loopt harder. Hij eet onder het werken en werkt terwijl hij op vakantie is. Gelukkig worden we er niet van. In plaats daarvan neemt de onvrede over het gebrek aan tijd steeds kolossalere vormen aan. Stress en burn-out gelden als nieuwe volksziekten. Kinderen gaan zelfs gebukt onder een ADHD-epidemie. Welkom in de To go-maatschappij. In Neem de tijd gaat Koen Haegens op zoek naar de wortels van onze haast. Geen genoegen nemend met de geijkte oplossingen, onderzoekt hij wat er met onze tijd is gebeurd. Wat is het verband tussen de tijdsdiscipline van demiddeleeuwse kloosters en de 24-uurshectiek van Schiphol? Wat betekende de komst van de eerste wasmachine voor zijn grootouders op de boerderij? Hoe vrij beschikken wij in het liberale westen eigenlijk over onze tijd? Het resultaat is een even origineel als verontrustend portret van het nieuwe Nederland. Met een onverwachte conclusie: we zijn van onze tijd beroofd maar het is nog niet te laat hier iets aan te doen. Door gezamenlijk de strijd aan te gaan met de klok kunnen we weer baas worden over onze eigen tijd en regisseur van ons eigen leven.

Moresnet


Moresnet
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Philip Dröge
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2016-02-18

Moresnet written by Philip Dröge and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-02-18 with History categories.


'Zoals in zijn eerdere boek De schaduw van Tambora, bedrijft Dröge ook hier weer historische schakelvertelkunst van het hoogste niveau. Hij sleept op overtuigende wijze randgebeurtenissen naar het centrum van zijn belangstelling. *****' NRC Handelsblad Van 1816 tot 1918 lag Moresnet aan de Nederlandse zuidgrens. Het landje had 300 inwoners, die zich in de loop van de tijd echt een volk begonnen te voelen. Ze hadden een eigen hoofdstad (het dorp Kelmis), een staatshoofd (de burgemeester) en een verdedigingsmacht (de veldwachter). De vrijheid en lage belastingen trokken duizenden avonturiers aan en Moresnet groeide uit tot een voorbeeld van hoe mensen zonder grote overheid gelukkig en welvarend konden worden. Sterker nog, de wereldvrede moest hier beginnen. Idealisten wilden er de ideale staat vestigen, met de Esperanto-naam Amikejo (Vriendschap). Philip Dröge onderzoekt het merkwaardige verhaal achter Moresnet: Hoe kon dit onwaarschijnlijke landje ontstaan? Wie woonden er? Hoe was het leven in dit staatsrechtelijke unicum? Dröge vertelt over dieven, gokkers, smokkelaars, mijnwerkers en een dromer die van Moresnet die ideale samenleving wilde maken – en daar bijna in slaagde. Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Hij schreef eerder De schaduw van Tambora dat lovend door de pers werd ontvangen, schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en commentator op radio en televisie.

De Stem Van Je Karakter


De Stem Van Je Karakter
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mari Ruti
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2015-03-23

De Stem Van Je Karakter written by Mari Ruti and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-03-23 with Science categories.


Intens, authentiek, liefdevol: zó willen we leven, zeggen we. Maar dat betekent ook: onrust, verdriet, verlangen, conflict. Die keerzijde proberen we zo veel mogelijk uit te bannen, maar zo verliezen we een belangrijk deel van wie we zijn. Imperfectie is de kern van ons bestaan. Juist angst en verlangen zorgen ervoor dat we niet stagneren. Door onze obsessie met rust en gezondheid verliezen we het vermogen te leren leven met complexiteit, ambiguïteit, melancholie en teleurstelling – terwijl die ons een stap verder helpen, als we ze maar onder ogen durven te zien. In De stem van je karakter laat Mari Ruti zien dat we moeten accepteren wie we zijn: zoekende wezens.

De Prestatiegeneratie


De Prestatiegeneratie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jeroen van Baar
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2014-01-11

De Prestatiegeneratie written by Jeroen van Baar and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-01-11 with Family & Relationships categories.


In De prestatiegeneratie onderzoekt Jeroen van Baar waar zijn drang naar excelleren vandaan komt. Hij legt niet alleen zichzelf langs de meetlat maar zijn hele generatie: van solliciterende high potentials tot hipsters in Amsterdam. Waarom wil iedereen de top bereiken? In een wervelend betoog komen ouders, excellente studies, relaties, carrièrebeurzen, hoog- en laagopgeleiden, Facebook, de zesjescultuur en de harde werkelijkheid voorbij. De prestatiegeneratie is een genadeloze spiegel voor twintigers én hun ouders.

De Grootste Show Op Aarde


De Grootste Show Op Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Koen Haegens
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2015-09-01

De Grootste Show Op Aarde written by Koen Haegens and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-09-01 with Business & Economics categories.


De markt is overal. Van de supermarkt tot de arbeidsmarkt, van de woningmarkt tot de relatiemarkt: zelfs over de liefdewordt steeds vaker gesproken in termen van vraag en aanbod. We leven tenslotte in een markteconomie. Zelfs dedemocratie lijkt tegenwoordig te gehoorzamen aan dewensen van de financiële markten. Maar wat als dat alles niet waar is? Wat als die alomtegenwoordige, mysterieuze markteconomie er heel anders uitziet dan we denken – of zelfs helemaal niet bestaat? Die vragen houden Koen Haegens bezig sinds het uitbreken van de economische crisis, het moment waarop het grote publiek heel even de werkelijkheid achter het fraaie decor van de moderne economie te zien kreeg. Het resultaat is een duizelingwekkende reis door de financiële wereld en de schijnbaar alledaagse markten van nu, waar niets is wat het lijkt. Aan het einde wacht een blik op de echte economie. Op het ware verhaal achter de grootste show op aarde.

Waarden Normen En De Last Van Het Gedrag


Waarden Normen En De Last Van Het Gedrag
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher: Amsterdam University Press
Release Date : 2003

Waarden Normen En De Last Van Het Gedrag written by and has been published by Amsterdam University Press this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2003 with Electronic books categories.


Verval van waarden en normen wordt dikwijls aangewezen als oorzaak van allerlei soorten ongewenst gedrag – van algemeen gebrek aan beleefdheid tot geweld in de trein. Maar wat zijn waarden en normen eigenlijk? Is er in onze samenleving nog wel sprake van gemeenschappelijke waarden? En geldt onze onvrede niet veeleer het gedrag van mensen, eerder dan de door hen aanvaarde waarden en normen? In dit rapport gaat de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in op het vraagstuk van de gemeenschappelijkheid van waarden en het omgaan met uiteenlopende stelsels van waarden en normen, die samenhangen met cultuurverschillen. Ook wordt aandacht besteed aan de problematiek van normoverschrijdend gedrag. De raad doet aanbevelingen over hoe de overheid met de lastige kwestie van waarden en normen zou moeten omgaan.