De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten

Download De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten


De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten


De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Lieke Marsman
language : nl
Publisher:
Release Date : 2018

De Volgende Scan Duurt Vijf Minuten written by Lieke Marsman and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018 with categories.


Meteen na haar schrijversresidentie in Tilburg kreeg Lieke Marsman ernstig nieuws te horen: ze had kanker. 'De volgende scan duurt 5 minuten' bevat haar gedachten over haar zieke lichaam in een zieke wereld. 0Lieke Marsman is dichter, denker, en altijd een schrijver wier politieke engagement niet vrijblijvend is, maar waarvan haar werk sterk doortrokken is. Met haar debuutbundel 'Wat ik mijzelf graag voorhoud' won ze de C. Buddingh?-prijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de Liegend Konijn Debuutprijs.

Het Tegenovergestelde Van Een Mens


Het Tegenovergestelde Van Een Mens
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Lieke Marsman
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2017-06-01

Het Tegenovergestelde Van Een Mens written by Lieke Marsman and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-06-01 with Poetry categories.


Lieke Marsman in ‘Het tegenovergestelde van een mens’: “Waar het op neerkomt is dat de mensheid als geheel ook eenzaam is. We kunnen er niet tegen dat er niemand iets terugzegt, dat we nog altijd geen dieren hebben horen praten – ja, misschien zo nu en dan in de vorm van het schrille gegil dat onze slachthuizen vult, maar niet met woorden, niet met een oplossing voor de dingen waar we al tijden mee zitten. Zelfs de hemel is leeg. En dus zetten we ons af door al die zwijgende natuur om ons heen te vernietigen, als een wanhopige geliefde die maar niet wordt terug ge-sms't en het in het café op een zuipen zet.” Nog nooit verscheen er een roman als ‘Het tegenovergestelde van een mens’. Lieke Marsman kantelt onze ideeën over klimaatverandering en identiteit op een manier die duizelig maakt.

Man Met Hoed


Man Met Hoed
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Lieke Marsman
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2017-06-01

Man Met Hoed written by Lieke Marsman and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-06-01 with Fiction categories.


In ‘Man met hoed’ zijn haar eerste twee bundels bijeengebracht: ‘Wat ik mijzelf graag voorhoud’ en ‘De eerste letter’. Een simpele daad van rechtvaardigheid, want deze bundels horen er gewoon te zijn. De bundels worden bovendien aangevuld met vroeg en minder vroeg werk, en met enkele vertalingen die misschien een voorzichtig antwoord geven op de vraag hoe ze het allemaal weet. Man met hoed is een aangename ontmoeting met een dichter. De poëzie van Lieke Marsman heeft altijd veel begrip voor de lezer. Dat levert een vorm van vervreemding op die bijzonder is, maar niet oncomfortabel. Hoe weet ze dat nu? ben je vaak geneigd te denken als je de gedichten van Marsman leest.

Kalfsvlies


Kalfsvlies
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marieke Rijneveld
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2015-06-03

Kalfsvlies written by Marieke Rijneveld and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-06-03 with Poetry categories.


omdat ze mensen heeft gekend die geen stofwolk veroorzaken maar eruit bestaan Marieke Rijneveld zoekt in haar gedichten de ruimte van een weiland of de zee – maar ook die van een flat of dodemanshoek. Alles krijgt de breedte van haar dichterlijke blikveld, en zo krijgen de gewoonste dingen de ongewoonste proporties. De grote thema’s zijn aanwezig in de kleine woorden, en de beeldenrijkdom waarmee fantasie en werkelijkheid elkaar raken zorgt dat haar gedichten niet zijn te vangen. Wat grappig is wordt tragisch, wat stilstaat begint te bewegen, wat onzichtbaar is valt je onverhoeds aan. Dingen, dieren of mensen zijn soms ver weg of ze staan juist dichtbij, een soort kringloop van de weide blik. De poëzie van Rijneveld is aards en gegrond maar haar stijl laat altijd de mogelijkheid open dat je iets heel anders hebt gelezen dan je dacht. Kalfsvlies is een avontuur.

Een Hart Onder De Riem


Een Hart Onder De Riem
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Toon Tellegen
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2012-10-12

Een Hart Onder De Riem written by Toon Tellegen and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-10-12 with Fiction categories.


Als het aardvarken de wanhoop nabij is, geven de andere dieren hem bemoedigende cadeaus. 'Heel langzaam sloop zijn wanhoop weg, verdween in het struikgewas en, later die avond, achter de horizon. Bemoedigende gedachten, die hij van de eekhoorn had gekregen, verschenen in zijn hoofd.' De dierenverhalen die in Een hart onder de riem zijn verzameld, bieden de lezer troost en bevrijdende lach.

Leger


Leger
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mieke van Zonneveld
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2017-01-12

Leger written by Mieke van Zonneveld and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-01-12 with Poetry categories.


Mieke van Zonneveld debuteert met een klassiek aandoende bundel over liefde en vriendschap, over ziekte en geloof. Haar poëzie wekt de indruk van volledige helderheid, maar ze versluiert tegelijk. De eenvoud van woorden roept een grootsheid van beelden op waaronder telkens het risico sluimert uit het volle leven geknipt te worden. Slechts in dromen bestaat de mogelijkheid barrières te beslechten. Leger is een gemystificeerd en genadeloos zelfonderzoek van een jonge dichter die de dood in de ogen heeft gekeken.

Moed


Moed
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jan Van der Vurst
language : nl
Publisher: Houtekiet
Release Date : 2015-11-10

Moed written by Jan Van der Vurst and has been published by Houtekiet this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-10 with Social Science categories.


Moed is een van het handvol deugden dat in elke cultuur in hoog aanzien staat. Maar wat is moed precies? Waar komt ze vandaan, en hoe kunnen we ze gebruiken om verderop te komen in het leven? En wat is het verschil tussen het heldendom en ‘gewone’ moed, die we nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen en trouw te blijven aan onszelf? In Moed tracht managementcoach Jan Van der Vurst een antwoord te bieden op die vragen. Aan de hand van het weinige wetenschappelijke onderzoek dat er bestaat rond het thema, en aan de hand van interviews met prominente personen uit de zakenwereld, de kunst, de wetenschap, de politiek en de sport. Mensen als Inge Vervotte, Johnny Thys, Ish Ait Hamou, Jef Colruyt, Francky Dury, Catherine Verfaillie of Guy Cassiers, die elke dag opnieuw ondervinden hoe belangrijk het is om moedig te zijn. Jan Van der Vurst leidt het organisatieadviesbureau Kenaz, dat zich specialiseert in leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering in professionele organisaties. Hij traint wereldwijd managers en schreef drie boeken rond het thema Invloed. http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/moed-e-book