De Vroedvrouw

Download De Vroedvrouw PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Vroedvrouw book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Vroedvrouw not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Vroedvrouw


De Vroedvrouw
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Vroedvrouw PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Vroedvrouw Van Veneti


De Vroedvrouw Van Veneti
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Roberta Rich
language : nl
Publisher: Boekencentrum
Release Date : 2013-10-03

De Vroedvrouw Van Veneti written by Roberta Rich and has been published by Boekencentrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-10-03 with History categories.


” In de aandacht: de nieuwe homiletiek van prof. dr. Kees de Ruijter.Roberta Rich De vroedvrouw van Venetië 330 pagina's | Paperback | ISBN: 9789023994466Venetië, 1575. Vroedvrouw Hannah Levi heeft al heel wat babys gered met haar geheime kraamtechniek.Venetië, 1575. Vroedvrouw Hannah Levi heeft al heel wat babys gered met haar geheime kraamtechniek. Op een nacht wordt ze te hulp geroepen door de graaf van Padovani. Zijn vrouw en kind dreigen tijdens de bevalling te bezwijken. Het is een gevaarlijk verzoek, want het is Joden bij pauselijk edict verboden christenen medische hulp te verlenen. Hannah stemt toe en vraagt een astronomisch bedrag voor haar diensten met het geld hoopt ze haar man Isaak vrij te kunnen kopen, die op Malta gevangen zit. Hannahs beslissing heeft grote gevolgen. Ze raakt verstrikt in een web van familievetes, verraad en hebzucht. Niet alleen haar eigen leven loopt gevaar, ook dat van de baby die zonder haar hulp dood geboren zou zijn. De schuwe Hannah komt tot daden die ze niet voor mogelijk had gehouden.

De Zoon Van De Vroedvrouw


De Zoon Van De Vroedvrouw
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Roberta Rich
language : nl
Publisher: Mozaiek
Release Date : 2017-03-23

De Zoon Van De Vroedvrouw written by Roberta Rich and has been published by Mozaiek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-03-23 with Fiction categories.


Nadat vroedvrouw Hannah het pasgeboren zoontje van een rijk Venetiaans echtpaar heeft gered, vlucht ze met het verweesde jongetje naar Constantinopel. Een malafide stel ontvoert Matteo, enige erfgenaam van het familiefortuin, en duikt onder in Venetië. Als Hannah zelf onder valse voorwendselen naar Venetië wordt gelokt en vastgezet op verdenking van moord, lijkt het lot van de kleine jongen bezegeld. Hannah zit in de val, en wie zal zich verder nog om Matteo bekommeren?

Haal De Vroedvrouw


Haal De Vroedvrouw
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jennifer Worth
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2013-04-02

Haal De Vroedvrouw written by Jennifer Worth and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-04-02 with Fiction categories.


Het is 1950 als de 22-jarige Jennifer Worth als vroedvrouw komt werken bij de nonnen van Nonnatus House, een kloosterorde die al sinds 1870 actief is in de Londense docklands. Het is een plek waar behalve de politie en de bewoners niemand durft te komen: bordelen, straatbendes en alcoholisten tussen de gebombardeerde huizen. Kinderen worden geboren onder erbarmelijke omstandigheden in huizen zonder elektriciteit en veelal zonder stromend water. Geen gemakkelijke omgeving om in te werken, maar naast deze hardheid en onvermijdelijke drama s ervaart Jennifer Worth onverwachte vriendelijkheid en begrip, altijd vergezeld van een grote dosis Cockney-humor. Jennifer Worth vertelt niet alleen met liefde over de vrouwen voor wie ze dag en nacht klaarstaat, maar ook over de nonnengemeenschap waarin ze woont: wijs en vroom, maar ook werelds en grappig, soms gekmakend en vaak excentriek. Haal de vroedvrouw! geeft een indringend, levendig en ontroerend beeld van een kleurrijke achterbuurt uit vervlogen tijden, en is een ode aan mensen die gevormd zijn door de harde omgeving waarin ze leefden

Het Huis Van De Vroedvrouw


Het Huis Van De Vroedvrouw
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Patricia Harman
language : nl
Publisher: HarperCollins
Release Date : 2015-09-22

Het Huis Van De Vroedvrouw written by Patricia Harman and has been published by HarperCollins this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-09-22 with Fiction categories.


Voor de lezers van 'The Help'. Een ontroerende en fascinerende roman over het harde bestaan van een vroedvrouw in de jaren dertig. Na een bewogen tijd probeert vroedvrouw Patience Murphy een nieuw leven op te bouwen op het platteland van West-Virginia, waar ze een kleine boerderij heeft geërfd. Geld heeft ze niet, net zomin als de door de crisis geteisterde families die haar hulp zoeken omdat ze de dokter niet kunnen betalen. Patience zet alles op alles om te helpen. Al improviserend, soms met de moed der wanhoop en op de raarste plekken brengt ze kinderen op de wereld. Toch wordt ze met wantrouwen bekeken: ze is een vrouw die zich niet conformeert, die in haar eigen levensonderhoud voorziet en die niet bang is om voor haar mening op te komen. De enige gelijkgestemde is de plaatselijke veearts. Ze blijft vechten tegen vooroordelen en wantrouwen - eerst alleen, later met hulp uit onverwachte hoek. En elke keer als ze een pasgeboren baby in haar armen houdt, weet ze dat ze nooit zal opgeven. Al komt het gevaar wel heel dichtbij...

De Vroedvrouw


De Vroedvrouw
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jolina Petersheim
language : nl
Publisher: Voorhoeve
Release Date : 2015-03-19

De Vroedvrouw written by Jolina Petersheim and has been published by Voorhoeve this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-03-19 with Fiction categories.


‘De vroedvrouw’ is een indringend verhaal over een moeder die alles geeft om een kind te redden dat niet het hare is. 1995. Beth Winslow heeft net de middelbare school afgerond en besluit draagmoeder te worden voor haar leraar en zijn vrouw. Als blijkt dat het kind mogelijk een afwijking heeft, vragen de ouders haar abortus te plegen. Beth vlucht de stad uit en zoekt onderdak bij Hopen Haus, een opvanghuis van de mennonieten voor ongetrouwde moeders. 2014. Rhoda, hoofd het opvanghuis Hopen Haus, heeft al vele kinderen geboren zien worden. Maar nog steeds voelt ze bij elke aanblik van moeder en kind de pijn van een oud litteken. Heden en verleden komen samen als de tienermoeder Amelia bij haar aanklopt. Eerder verscheen van Jolina Petersheim ‘De verstotene’. “De verstotene” boeide me van begin tot eind. De sfeer in de mennonitische gemeenschap wordt prachtig beschreven.’ – Teunie op eenvoudigleven.blogspot.nl

De Vroedvrouw Van De Sultan


De Vroedvrouw Van De Sultan
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Roberta Rich
language : nl
Publisher: Boekencentrum
Release Date : 2014-06-18

De Vroedvrouw Van De Sultan written by Roberta Rich and has been published by Boekencentrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-06-18 with Fiction categories.


Vroedvrouw Hannah en haar man Isaak Levi, ballingen uit Venetië, bouwen in Constantinopel een nieuw bestaan op. Isaak begint een eigen zaak in de zijdehandel; Hannah, de beste vroedvrouw van heel Constantinopel, oefent haar beroep uit onder de duizend haremvrouwen in het weelderige paleis van Sultan Murat III. Op een avond wordt Hannah onverwacht in het paleis ontboden, en ontmoet ze Leah, een arm Joods boerenmeisje, ontvoerd en gekocht voor de harem van de Sultan. De Sultan wil dat ze een erfgenaam voortbrengt, maar het meisje wil alleen maar terug naar huis, naar het leven dat ze altijd heeft gekend. Ze smeekt Hannah haar te helpen. Maar wíl Hannah dat? Zal ze haar leven en haar baan in de waagschaal stellen om dit meisje te redden, of hecht ze meer waarde aan de hoogachting van de Sultan? Een avontuurlijk en meeslepend boek, vol fascinerende, onvergetelijke personages. Deze roman zal de fans van De Vroedvrouw uit Venetië zeker bevallen en Roberta's reputatie als een van de meeste geliefde auteurs van historische romans verder versterken.

De Vroedvrouw Van Braintree


De Vroedvrouw Van Braintree
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jodi Daynard
language : nl
Publisher: KokBoekencentrum Fictie
Release Date : 2018-01-05

De Vroedvrouw Van Braintree written by Jodi Daynard and has been published by KokBoekencentrum Fictie this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-01-05 with Fiction categories.


‘De vroedvrouw van Braintree’ van Jodi Daynard is het schitterende verhaal over een moedige jonge vrouw en haar zoektocht naar onafhankelijkheid en vriendschap tijdens de Amerikaanse Revolutie. Op een donkere nacht in 1775 wordt Lizzie Boylston gewekt door het geluid van kanonnenvuur. Vanaf een heuvel ten zuiden van Boston ziet ze hoe Charlestown in vlammen opgaat gedurende een slag waarbij haar man zal omkomen. Als nieuweling in een vreemde dorpsgemeenschap rouwt Lizzie in stilte, maar al snel vindt ze troost in de onverwachte vriendschap met Abigail Adams, de vrouw van John Adams, die later de tweede president van Amerika zal worden. Lizzie bouwt een uitstekende reputatie op als vroedvrouw en geniet van het zorgen voor de mensen die haar nodig hebben. Als twee langsreizende patriotten vergiftigd worden, wordt haar hervonden geluk ruw verstoord. Ze vermoedt een politiek complot met als doel het elimineren van Abigail en haar familie. Vastberaden om de waarheid boven tafel te halen, raakt Lizzie verwikkeld in een samenzwering die niet alleen haar eigen leven kan verwoesten, maar zelfs het nieuwe Amerika.