Gedichten Van De Broer Van Roos

Download Gedichten Van De Broer Van Roos PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Gedichten Van De Broer Van Roos book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Gedichten Van De Broer Van Roos not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Gedichten Van De Broer Van Roos


Gedichten Van De Broer Van Roos
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Gedichten Van De Broer Van Roos PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Gedichten Van De Broer Van Roos


Gedichten Van De Broer Van Roos
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tim Hofman
language : nl
Publisher: J.M. Meulenhoff
Release Date : 2017-01-17

Gedichten Van De Broer Van Roos written by Tim Hofman and has been published by J.M. Meulenhoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-01-17 with Poetry categories.


Het poëziedebuut van Tim Hofman, BNN-presentator, DWDD-tafelheer en winnaar van Wie Is De Mol 2016 Je kent Tim Hofman waarschijnlijk als presentator van programma’s als Je Zal Het Maar Hebben of #BOOS, de documentaires van Spuiten & Slikken op Reis of anders als winnaar van Wie Is De Mol? 2016. Maar, zoals hij zelf zegt, televisie overkwam hem gewoon, zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral toch het schrijven ervan. En dat blijkt, want sinds zijn veertiende schrijft Tim al gedichten. Nu, veertien jaar later, is daar eindelijk een gebonden werk. Variërend van rijmpjes geschreven op de grap, tot heel technische stukken – maar gerust ook bijna lyrische gedichten die strak op rijm over liefde, de maatschappij of de dood gaan – neemt hij je aan de hand mee zijn hoofd in. Soms light verse, soms klassiek. Soms makkelijk, soms een puzzel. Soms zwaar, soms licht. Maar elke keer raakt het iets. Een beetje om te lachen, een beetje om te huilen. De pers over Gedichten van de broer van Roos ‘Je ziet aan alles dat hij plezier heeft in taal, en in het spelen met taal.’ NRC Handelsblad ‘De variatie in zijn gedichten zou wel eens de reden kunnen zijn waarom Hofmans bundel vooral jongeren aanspreekt.’ Trouw ‘Een poëziebundel vol persoonlijke liefdesbeslommeringen, grappige observaties, maar ook duistere passages uit zijn verleden.’ Algemeen Dagblad ‘Tim bespreekt in gedichten de grote thema’s van het leven: anorexia, het bankwezen, depressies, relaties en (f)euthanasie. Dit doet hij met humor en rijm.’ Tzum

Gedichten Van De Broer Van Roos


Gedichten Van De Broer Van Roos
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tim Hofman
language : nl
Publisher:
Release Date : 2017-01-18

Gedichten Van De Broer Van Roos written by Tim Hofman and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-01-18 with categories.
Grappig Jammer


Grappig Jammer
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tim Hofman
language : nl
Publisher: J.M. Meulenhoff
Release Date : 2019-11-08

Grappig Jammer written by Tim Hofman and has been published by J.M. Meulenhoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-11-08 with Fiction categories.


Een geweldig cadeau voor de feestdagen: de tweede bundel van Tim Hofman! 'Je ziet aan alles dat hij plezier heeft in taal, en in het spelen met taal.' NRC Handelsblad Er was gelukkig nog genoeg om over te schrijven na zijn eerste bundel Gedichten van de broer van Roos. Tims nieuwe bundel Grappig jammer staat vol met werk over leven en dood, (mislukte) relaties, seks, religie en de maatschappij: thema’s die ook in zijn generatie de hoofdrol spelen. Zijn schrijfstijl is luchtig, maar schuwt niet om je mee de diepte in te trekken. Een boek met grappen, innemende persoonlijke anekdotes en taaltechnische vernuftigheden. De pers over Gedichten van de broer van Roos ‘De variatie in zijn gedichten zou wel eens de reden kunnen zijn waarom Hofmans bundel vooral jongeren aanspreekt.’ Trouw ‘Een mooi begin van de Poëzieweek.’ de Volkskrant ‘Een poëziebundel vol persoonlijke liefdesbeslommeringen, grappige observaties, maar ook duistere passages uit zijn verleden.’ Algemeen Dagblad ‘Tim bespreekt in gedichten de grote thema’s van het leven: anorexia, het bankwezen, depressies, relaties en (f)euthenasie. Dit doet hij met humor en rijm.’ Tzum

Laten We Het Er Maar Niet Over Hebben


Laten We Het Er Maar Niet Over Hebben
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Akwasi
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2018-10-23

Laten We Het Er Maar Niet Over Hebben written by Akwasi and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-10-23 with Fiction categories.


Akwasi – Laten we het er maar niet over hebben Laten we het er maar niet over hebben van Akwasi, bekend van de band Zwart Licht en optredens in De Wereld Draait Door, is een bundel met de impact van een vuistslag. Laten we het er maar niet over hebben gaat vooral over ongemak in communicatie. We spreken bijna nooit uit wat we werkelijk denken. We houden onze gedachten voor ons of geven een veilig antwoord en omzeilen het probleem. Laten we het maar niet over hebben. Waarom doen we dat? Akwasi gaat het omzeilen te lijf. Of het nu gaat om je haar of je hoofddeksel, je taal of je Nederlands, je adem of je tanden, je kleur, je houding, je kookkunsten, je familie, je verzwegen geschiedenis, je hartkloppingen, je stijl, je geloofsovertuiging, je seksuele geaardheid, je fobieën of je achtergrond. Akwasi is een meester in het vertellen van verhalen. In zijn overweldigende debuut Laten we het er maar niet over hebben komen al zijn talenten samen. ‘Laten we het er maar niet over hebben? Ik ga het er tóch over hebben.’ ? Akwasi

Pessimisme Kun Je Leren


Pessimisme Kun Je Leren
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Levi Weemoedt
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2018-11-06

Pessimisme Kun Je Leren written by Levi Weemoedt and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-11-06 with Poetry categories.


Aan het begin van deze eeuw, toen ik nog een puisterige puber was, voelde ik een grote behoefte om in de literatuur de antwoorden op mijn levensvragen te vinden. Dat lukte niet. Hoewel ik het kunstenaarsleven leidde, inclusief een getormenteerde ziel en een geveinsde zucht naar drank, net als mijn literaire helden, duwden de meeste boeken me verder in de put. Tot ik het werk van Levi Weemoedt ontdekte. De persoonlijke ellende spat van zijn poëzie, maar hij verpakt het in de liefde voor taal en ongebreidelde zelfspot, een combinatie die ik niet voor mogelijk hield. Als hij een mislukking beschreef, bood me dat troost, en moest ik ongemakkelijk lachen om mijn eigen pathetische overdrijvingen. Nog vaker deed hij me huiveren om zijn tekstuele spitsvondigheid en het superieure spel met woorden dat hij telkens speelt. De gedichten kwamen soms wat kort en eenvoudig op me over, maar er zijn maar weinig dichters die het autonoom na kunnen doen. Het gedicht ‘Don Juan Lul’ tors ik al ruim een decennium ingelijst met me mee naar de verschillende huizen die ik heb bewoond. Nu hangt het pontificaal in onze woonkamer. In al zijn eenvoud schetst het een beeld van iemand die ogenschijnlijk alles al heeft opgegeven. In werkelijkheid houdt de taal hem overeind. Iedereen moet Weemoedt lezen! Vandaar deze bloemlezing, die ik met veel plezier heb samengesteld.' – Özcan Akyol

Versjes Van Lars


Versjes Van Lars
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Lars van der Werf
language : nl
Publisher: J.M. Meulenhoff
Release Date : 2014-11-11

Versjes Van Lars written by Lars van der Werf and has been published by J.M. Meulenhoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-11-11 with Poetry categories.


Het is heel cheesy om te zeggen, maar het is wel waar: op elke bladzijde van dit boekje met versjes van de jonge dichter Lars van der Werf, zit in het papier en de drukinkt een glimlach voor op je gezicht verstopt. Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de versjes van Lars doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen. Dus schrijf de versjes vooral over in liefdesbrieven aan de liefde van je leven en op kaarten naar je moeder, dat vindt Lars helemaal niet erg. En lees ze elke dag voor het naar bed gaan. Glimlachend gaan slapen is veel gezonder.

Brigadier Oversteekmoeder


Brigadier Oversteekmoeder
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karin Bruers
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2013-03-08

Brigadier Oversteekmoeder written by Karin Bruers and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-03-08 with Biography & Autobiography categories.


Hilarische en herkenbare vertellingen over het alledaagse leven van een alleenstaande vrouw. Eindelijk heeft cabaretière Karin Bruers haar originele en geestige kijk op de wereld in boekvorm gegoten. Met Brigadier oversteekmoeder neemt ze je mee in haar wereld, die continu verandert in absurdistisch theater. Bij alles wat ze aanpakt beginnen de zaken onmiddellijk te ontsporen en bizarre gebeurtenissen verstoren al gauw het alledaagse weefsel van de tijd. Die eigenschap heeft ze geërfd van haar moeder, een vindingrijke, non-conformistische vrouw die in haar eentje acht kinderen grootbracht in een Tilburgse volkswijk. U begrijpt: de spreekwoordelijke goudmijn voor een schrijver. Brigadier oversteekmoeder staat dan ook vol met Bruers' herinneringen aan een ongebruikelijke jeugd, haar confrontaties met buurvrouw Netty , fervent koppelaarster, en andere merkwaardige voorvallen uit haar incidentrijke leven. Stuk voor stuk waargebeurd, aldus Karin. Want om dingen te verzinnen, daar heeft ze de puf niet voor.