Het Drama Van Het Begaafde Kind

Download Het Drama Van Het Begaafde Kind PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Drama Van Het Begaafde Kind book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Drama Van Het Begaafde Kind not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Drama Van Het Begaafde Kind


Het Drama Van Het Begaafde Kind
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Het Drama Van Het Begaafde Kind PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Drama Van Het Begaafde Kind


Het Drama Van Het Begaafde Kind
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alice Miller
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2013-05-14

Het Drama Van Het Begaafde Kind written by Alice Miller and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-05-14 with Psychology categories.


We kunnen ons verleden totaal niet veranderen, de krenkingen die ons in onze kindertijd zijn aangedaan, kunnen we niet ongedaan maken. Maar we kunnen wel onszelf veranderen, onszelf repareren, onze verloren integriteit heroveren. Dat kunnen we doen door te besluiten de in ons lichaam opgeslagen kennis van wat vroeger gebeurd is nader te bekijken en deze dichter bij ons bewustzijn te brengen. Dat is inderdaad een ongemakkelijke procedure, maar het is de enige die ons de mogelijkheid biedt eindelijk de onzichtbare en toch zo wrede gevangenis van de kindertijd te verlaten en onszelf te transformeren van onbewust slachtoffer van het verleden in een verantwoordelijk mens die zijn geschiedenis kent en ermee leeft. Alice Miller studeerde filosofie, psychologie en sociologie en was jarenlang psychoanalytica. Sinds 1980 houdt ze zich volledig met schrijven bezig. Ze werd wereldwijd bekend met de klassieker Het drama van het begaafde kind, waarvan in Nederland al meer dan 150.000 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast schreef zij onder andere De opstand van het lichaam en Vrij van leugens. Het hoofdthema van al haar boeken is de loochening van het lijden in de kindertijd en de levenslange gevolgen daarvan.

Causes Et Moyens D Opposition Que Met Et Baille Par Devant Vous Nosseigneurs Tenant La Cour De Parlement La Communaut Des Quatre Cents Procureurs H R Ditaires De Ladite Cour Opposants La V Rification De L Dit Ou D Claration Du Roi Du 15 Juin 1657 Portant Augmentation Et Cr Ation De Cent Procureurs De La Cour


Causes Et Moyens D Opposition Que Met Et Baille Par Devant Vous Nosseigneurs Tenant La Cour De Parlement La Communaut Des Quatre Cents Procureurs H R Ditaires De Ladite Cour Opposants La V Rification De L Dit Ou D Claration Du Roi Du 15 Juin 1657 Portant Augmentation Et Cr Ation De Cent Procureurs De La Cour
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : de
Publisher:
Release Date : 1657

Causes Et Moyens D Opposition Que Met Et Baille Par Devant Vous Nosseigneurs Tenant La Cour De Parlement La Communaut Des Quatre Cents Procureurs H R Ditaires De Ladite Cour Opposants La V Rification De L Dit Ou D Claration Du Roi Du 15 Juin 1657 Portant Augmentation Et Cr Ation De Cent Procureurs De La Cour written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1657 with categories.
Het Drama Van Het Begaafde Kind Druk 25


Het Drama Van Het Begaafde Kind Druk 25
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alice Miller
language : nl
Publisher:
Release Date : 2007-07

Het Drama Van Het Begaafde Kind Druk 25 written by Alice Miller and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2007-07 with categories.


Psychoanalytische beschouwing, met een kritiek op de freudiaanse benadering, over de identiteitsstoornis die vooral bij begaafde kinderen kan ontstaan.

Vrij Van Leugens


Vrij Van Leugens
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alice Miller
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2013-03-20

Vrij Van Leugens written by Alice Miller and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-03-20 with Psychology categories.


'Als ik namelijk mag voelen wat mij pijn doet en wat mij vreugde brengt, wat mij ergert of zelfs woedend maakt en waarom; als ik weet wat ik nodig heb en wat ik in geen geval wil, dan ken ik mijzelf goed genoeg om van mijn leven te houden en het interessant te vinden, onafhankelijk van mijn leeftijd of mijn maatschappelijke status. Dan zal amper de behoefte ontstaan om het eigen leven te beëindigen, tenzij zulke gedachten voor de hand liggen vanwege het ouderdomsproces, vanwege het steeds zwakker worden van het lichaam. Maar ook dan zal een mens weten, dat hij zijn ware, zijn eigen leven geleid heeft. ' Alice Miller studeerde filosofie, psychologie en sociologie en was jarenlang psychoanalytica. Sinds 1980 houdt ze zich volledig met schrijven bezig. Ze werd wereldwijd bekend met de klassieker Het drama van het begaafde kind, waarvan in Nederland al meer dan 150.000 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast schreef zij onder andere De opstand van het lichaam en Eva's ontwaken. Het hoofdthema van al haar boeken is de loochening van het lijden in de kindertijd en de levenslange gevolgen daarvan. Van de auteur van Het drama van het begaafde kind Kindermishandeling heeft enorme gevolgen, zowel voor het kind zelf als voor de volgende generatie en voor de maatschappij in het geheel. Sinds het verschijnen van haar eerste boek, Het drama van het begaafde kind, werpt Alice Miller zich op als beschermer van het gekwetste en beschadigde kind. In haar nieuwste boek, Vrij van leugens, beschrijft zij in verschillende artikelen de oorzaken en gevolgen van kindermishandeling in de breedste zin van het woord: van kinderen die te weinig oprechte aandacht krijgen tot kinderen die stelselmatig psychisch en lichamelijk mishandeld worden. Vrij van leugens bevat een groot aantal teksten en voorbeelden die een weergave zijn van de unieke therapie van Alice Miller. Het kan daarom gezien worden als de bijzondere nalatenschap van een auteur die internationaal erkend is in haar strijd tegen kindermishandeling.

Zelfkennis In Ballingschap


Zelfkennis In Ballingschap
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alice Miller
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2013-08-28

Zelfkennis In Ballingschap written by Alice Miller and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-08-28 with Psychology categories.


In vier voorgaande succesvolle boeken heeft Alice Miller geprobeerd duidelijk te maken dat het kwaad in de wereld niet onvermijdelijk behoort bij het menselijk bestaan. De kiem ervan ligt vaak in de mishandeling tijdens de kinderjaren, die later door de volwassene verdrongen wordt. Om deze verdringing op te heffen heeft Alice Miller lang gezocht naar een therapie die de benadering van het gekwetste kind in de volwassene mogelijk maakt. Zijn vond uiteindelijke een door een Zwitserse therapeut ontwikkelde methode die bestand was tegen haar scepsis. Zij heeft de werkzaamheid van deze methode beproefd en op zichzelf toegepast. Aangezien ze in deze therapie een middel vond om de gevolgen van haar kindertraumas op te heffen, probeert ze patiënten en therapeuten te confronteren met haar nieuwe inzichten. Het gekwetste kind in ons kan zich alleen in de taal van lichamelijke waarnemingen en gevoelens uitspreken. De traditionele scholen van Freud, Jung en Adler bewegen zich in een kring van intellectueel zelfbedrog en zijn niet tot hulp in staat. Psychoanalytische behandelingen noemt Alice Miller tegenwoordig `doolhoven, waaruit men zich slechts met grote moeite kan bevrijden. Het drama van het begaafde kind, In den beginne was er opvoeding, Gij zult niet merken en Een kindertijd in beeld.

De Gemeden Sleutel


De Gemeden Sleutel
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alice Miller
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2013-08-28

De Gemeden Sleutel written by Alice Miller and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-08-28 with Psychology categories.


Het centrale thema in alle boeken van Alice Miller is dat de kindertijd de sleutel is tot het begrijpen van het handelen van de volwassene. De mens heeft geen destructieve 'aanleg', maar kan door mishandeling en verwaarlozing in zijn kindertijd tot een monster worden gemaakt. Voor begrip van de oorzaak van veel menselijk destructief handelen wordt volgens Miller te vaak vermeden de kindertijd als sleutel te hanteren. Aan de hand van levensbeschrijvingen van Friedrisch Nietzsche, Pablo Picasso, Käthe Kollwitz en Buster Keaton legt zij uit dat niet noodzakelijkerwijs elke mishandeling in de kindertijd van de volwassene een traumatisch figuur maakt. Door steun van buitenaf - de door Miller genoemde 'stille getuige' - hebben de beschreven personen hun ervaringen op kunstzinnige wijze kunnen verwerken. "De gemeden sleutel" is Alice Miller's sterk persoonlijke bijdrage tot het begrijpen van de oorzaken van de menselijke vernietigingsdrang.

Gij Zult Niet Merken


Gij Zult Niet Merken
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alice Miller
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2013-08-28

Gij Zult Niet Merken written by Alice Miller and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-08-28 with Psychology categories.


'Gij zult niet merken' is een nergens met zoveel woorden uitgesproken, maar zeer vroeg geïnternaliseerd gebod, en het is het effect daarvan op het onbewuste van individu en maatschappij dat Alice Miller in dit boek tracht te beschrijven. Dit gebod wordt weerspiegeld in de traditionele, in de westerse godsdienst en cultuur verankerde neiging van de opvoeder om in het kind zo vroeg mogelijk het gevoel te wekken dat het zelf schuldig en slecht is, en daardoor oog en gevoel van dat kind voor alles wat men het heeft aangedaan, te vertroebelen. Op die manier kan de volstrekt gelegaliseerde opoffering van het kind in onze maatschappij een geheim blijven. Alice Miller is van mening dat ook de drifttheorie van Freud harmonieert met het traditionele beeld van het schuldige kind, omdat daar het reële misbruik van het kind verklaard wordt als fantasie van de patiënt. De ware ergenis die Freud bij de mensheid heeft gewekt - en daarin is hij te vergelijken met Copernicus - ziet Alice Miller in zijn traumatheorie, die Freud in 1897 op veertigjarige leeftijd heeft laten varen. Met behulp van het instrumentarium dat Freud zelf later heeft ontwikkeld (vrije associatie, overdracht en tegenoverdracht) is Alice Miller echter tot dezelfde conclusies gekomen die Freud in 1896, in zijn studie Zur Atiologie der Hysterie, heeft gepubliceerd; bevestiging vindt zij in de resultaten van diverse vormen van onderzoek gedurende de afgelopen tachtig jaar (psychohistorie, etnologie, observatie van zuigelingen en moeders, kinder-, gezins- en psychosetherapie enzovoort). De collectieve verdringing van de vroege traumata kan een verklaring zijn voor het merkwaardige feit dat de klassieke psychoanalyse deze nieuwe inzichten tot nu toe niet heeft kunnen integreren.&break;Alice Miller veraanschouwelijkt haar analyse van de maatschappelijke achtergronden van de drifttheorie aan de hand van een uitvoerige interpretatie van de 'Wolvenman', de beroemde patiënt van Freud, en een confrontatie met het werk van Franz Kafka, dat een nieuw beeld van de persoonlijkheid van deze schrijver oplevert. Ook voorbeelden uit de geschriften van Flaubert en talrijke case-histories uit haar eigen praktijk als psychoanalytica en leeranalytica illustreren haar stelling dat de enscenering van de patiënt en het literaire werk kryptische mededelingen over de vroegkinderlijke realiteit zijn. In sprookjes, dromen en literatuur mag de waarheid van de vroege kinderjaren volledig en oprecht doorklinken, omdat die waarheid daar niet als zodanig wordt herkend.