Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet

Download Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet


Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet


Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Huib Modderkolk
language : nl
Publisher: Podium Uitgeverij
Release Date : 2019-09-04

Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet written by Huib Modderkolk and has been published by Podium Uitgeverij this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-09-04 with Computers categories.


Geactualiseerde uitgave met nieuw hoofdstuk en voorwoord Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed jarenlang onderzoek naar de digitale wereld. Hij begon als leek, maar won steeds meer het vertrouwen van bronnen, die hem de schaduwkant van de moderne wereld toonden. Modderkolk beschrijft stapsgewijs hoe groot de afhankelijkheid van technologie is en welke risico's daarmee gepaard gaan. Vijandige regimes dringen ongezien Nederlandse organisaties binnen en overheden en bedrijven slurpen data. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van de Nederlandse veiligheidsdiensten? En hoe kunnen we onszelf beschermen? Aan de succesvolle eerste editie, die tienmaal herdrukt moest worden, voegde Modderkolk een actueel voorwoord en hoofdstuk toe. Daarin laat hij een nieuw onderdeel van de online strijd zien: het beïnvloeden van het maatschappelijk sentiment. Twee Spanjaarden foppen sociale media, maar verliezen de controle over hun uitvinding. Als het middel vervolgens in Russische handen valt, is de geest uit de fles.

Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet


Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Huib Modderkolk
language : nl
Publisher:
Release Date : 2020

Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet written by Huib Modderkolk and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020 with categories.


Journalistieke reportage over digitale spionage en het werk van veiligheidsdiensten.

De Nieuwe Wereldorde


De Nieuwe Wereldorde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Rob de Wijk
language : nl
Publisher: Uitgeverij Balans
Release Date : 2019-02-15

De Nieuwe Wereldorde written by Rob de Wijk and has been published by Uitgeverij Balans this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-02-15 with History categories.


De Chinese wereldorde komt eraan. In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn 'Chinese droom' zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld. In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit gaat lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen. Geholpen door de financiële crisis van 2008, president Trumps protectionisme, de ontregelende politiek van Poetin, de strijd om de brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de eenentwintigste eeuw de eeuw van China. Daardoor gaat de westerse wereldorde met zijn vrijmarkteconomie, internationaal recht, internationale instituties, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Hoe dit tij te keren, wordt het belangrijkste vraagstuk van onze tijd. Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv, columnist voor Trouw en medepresentator van Boekestijn en De Wijk op BNR-radio.

Dwars Door Het Midden Oosten


Dwars Door Het Midden Oosten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Carolien Roelants
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2019-07-17

Dwars Door Het Midden Oosten written by Carolien Roelants and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-07-17 with History categories.


Oorlog in Syrië, oorlog in Jemen. Straks misschien ook nog oorlog tegen Iran, want de moellahs vormen een groot gevaar voor de wereldvrede. Of valt het wel mee met dat gevaar? Die leuke, jonge Saudische hervormer blijkt bij nader inzien een ordinaire dictator te zijn die wild om zich heen slaat en elke criticus opsluit. Dat geeft niet; met Trump in het Witte Huis komen mensenrechten ver achter wapenleveranties. Oude allianties houden geen stand meer, nieuwe duren vaak niet lang. Het Israëlisch-Palestijnse conflict dat het gebied zo lang domineerde, is voorlopig naar de achtergrond verdreven. Wie begrijpt nog iets van het Midden-Oosten? In dit boek beschrijft Midden-Oostenspecialist Carolien Roelants een aantal complexe problemen die op dit moment spelen. Ze legt uit hoe ze zijn ontstaan en hoe ze in elkaar zitten. Dwars door het Midden-Oosten is een ideaal boek voor mensen die graag op een toegankelijke manier iets over het Midden-Oosten willen leren. Journalist Carolien Roelants (1948) volgt voor NRC Handelsblad al meer dan dertig jaar de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Ze schreef onder andere Iran achter de schermen (2001), samen met correspondent Thomas Erdbrink Welkom Amerika in jullie graf (over Irak, 2007), Revolutie of zinsbegoocheling (2014) en samen met Paul Aarts Saoedi-Arabië. De revolutie die nog moet komen (2013, vertaald in het Engels, Arabisch en Perzisch). In 2018 ontving ze voor haar wekelijkse column 'Dwars' de Leon Wecke-prijs, een prijs die is ingesteld voor een dwarse of kritische bijdrage aan het publieke debat over oorlog en vrede.

Cybercrime En Cyberwar


Cybercrime En Cyberwar
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marc Goodman
language : nl
Publisher: Karakter
Release Date : 2018-02-02

Cybercrime En Cyberwar written by Marc Goodman and has been published by Karakter this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-02-02 with Computers categories.


'AIVD waarschuwt: we zijn digitaal naïef.' - NRC 'Onze privacy is in gevaar.' - Trouw Bedrijven als Facebook en Google verzamelen dag in, dag uit informatie over jou. Ze weten waar je woont, wie je kent, wie die mensen op hun beurt kennen, in welk restaurant je vorige week dinsdag hebt gegeten, waar je op 12 augustus 2012 was en met wie, welke kleur je mooi vindt, op welke dagen je hebt gekeken wat voor weer het zou worden, waar je openlijk maar ook in het geheim in geïnteresseerd bent, en nog veel meer... Wat als al deze kennis in handen valt van mensen die kwade bedoelingen hebben? Wat als dat al zo is? We leven in een wereld die in razend tempo digitaliseert. Ze snel zelfs, dat de politie en geheime diensten het onmogelijk kunnen bijbenen en vaak machteloos moeten toekijken als criminelen online toeslaan. Maar op landelijke schaal dreigen nog veel grotere gevaren. Zo heeft Noord-Korea een leger van 6.000 hackers die onder andere verantwoordelijk waren voor de gigantische datalekken van Sony, en bemoeide Rusland zich actief met de Amerikaanse en Franse verkiezingen. Marc Goodman is een van de meest ervaren experts op het gebied van cybercrime en cyberwarfare. In dit boek schetst hij wat we kunnen doen om ons te wapenen tegen de toenemende dreiging en meet hij dat we ons niet meer kunnen en mogen veroorloven naïef te zijn.

Hersenspinsels


Hersenspinsels
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : André Aleman
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2011-05-04

Hersenspinsels written by André Aleman and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-05-04 with Psychology categories.


Denken dat je Napoleon bent of dat de cia achter je aan zit. Het zijn waanbeelden die ver van ons bed staan. Maar hoe ver? Tal van voorbeelden uit ons dagelijks leven laten zien dat de grens tussen fantasie en werkelijkheid soms flinterdun is: de sollicitant die zijn cv mooier maakt, de alcoholist die zichzelf een sociaal drinker noemt, de bankier die volkomen gezond ten onder gaat. We denken dat we de werkelijkheid zien zoals zij is. Maar uit onderzoek blijkt dat we veel niet zien. En wat we wel zien, bekijken we door de bril van onze ervaringen en verwachtingen. Onze waarneming is meer een eigen bouwwerk dan een getrouwe kopie van de werkelijkheid. André Aleman laat in Hersenspinsels zien hoe subtiel onze hersenen ons voor de gek kunnen houden, en ook hoe het volledig uit de hand kan lopen. Op het snijvlak vangeneeskunde, biologie en gedragswetenschappen probeert hij te verklaren waarom we dingen zien, horen en denken die er niet zijn. '

Fantoomgroei


Fantoomgroei
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Sander Heijne
language : nl
Publisher: Business Contact
Release Date : 2020-06-09

Fantoomgroei written by Sander Heijne and has been published by Business Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-06-09 with Business & Economics categories.


Bedrijven maken al jaren steeds meer winst, maar werkenden zien dat nauwelijks terug in hun portemonnee. Zorg, onderwijs en politie zijn ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? Waarom accepteren we dat? Sander Heijne en Hendrik Noten laten in ‘Fantoomgroei’ zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat? Deze vragen brachten de auteurs van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven. 'Dit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we deze ook realiseren, dat en niets minder is de ambitie van deze vertelling.’ - Sander Heijne en Hendrik Noten