Het Tekort Van Het Teveel

Download Het Tekort Van Het Teveel PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Tekort Van Het Teveel book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Tekort Van Het Teveel not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Tekort Van Het Teveel


Het Tekort Van Het Teveel
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Het Tekort Van Het Teveel PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Tekort Van Het Teveel De Paradox Van De Geestelijke Gezondheidszorg


Het Tekort Van Het Teveel De Paradox Van De Geestelijke Gezondheidszorg
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Damiaan Denys
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019

Het Tekort Van Het Teveel De Paradox Van De Geestelijke Gezondheidszorg written by Damiaan Denys and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.


Er is iets geks aan de hand. Nederland behoort al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Nederland staat aan de top van de wereld op het gebied van onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien Nederlanders eens in hun leven aan een psychische stoornis, één op de vijf aan een angststoornis en één op de zes aan een depressie. Jaarlijks ondergaan een miljoen mensen therapie voor psychische klachten. We zijn gelukkiger dan ooit, maar ook depressiever dan ooit. We hebben de beste geestelijke gezondheidszorg, maar klagen over verwarde personen, wachtlijsten en een ontoegankelijke psychiatrie.0Hoe kunnen we deze paradox begrijpen? Verwachten we te veel van de psychiatrie? En van het leven? Is de druk om gelukkig te zijn te groot?

Het Tekort Van Het Teveel


Het Tekort Van Het Teveel
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Raad voor Cultuur
language : nl
Publisher:
Release Date : 2005

Het Tekort Van Het Teveel written by Raad voor Cultuur and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005 with categories.
Het Tekort Van Het Teveel


Het Tekort Van Het Teveel
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Damiaan Denys
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2020-10-29

Het Tekort Van Het Teveel written by Damiaan Denys and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-10-29 with Biography & Autobiography categories.


Er is iets geks aan de hand. Westerse landen behoren al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Ze staan aan de top van de wereld op het gebied van onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien mensen in hun leven aan een psychische stoornis en ondergaan in Nederland jaarlijks een miljoen mensen een behandeling voor psychische klachten. We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit. Hoe kunnen we deze paradoxen begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Brengt welvaart meer ongeluk? Waarom faalt de mentale zorg? Kunnen we nog gezond en normaal lijden? Zijn onze verwachtingen te hoog? Mogen we nog menselijk zijn?

Naar Een Offensief Monumentenbeleid


Naar Een Offensief Monumentenbeleid
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : F. Asselbergs
language : nl
Publisher:
Release Date : 2006

Naar Een Offensief Monumentenbeleid written by F. Asselbergs and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2006 with categories.
De Code Van Het Bewustzijn


De Code Van Het Bewustzijn
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Cyriel Pennartz
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2021-05-06

De Code Van Het Bewustzijn written by Cyriel Pennartz and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-05-06 with Body, Mind & Spirit categories.


Als je 's ochtends ontwaakt uit een diepe slaap merk je het direct: je bevindt je in een wereld, met je lijf er middenin. Je bent terug van weggeweest. Dat is bewustzijn. Maar hoe verhoudt het bewustzijn zich tot onze hersenen? Vormen deze twee op de een of andere manier een eenheid? Wie zijn we eigenlijk? De code van het bewustzijn neemt je mee op een inspirerende zoektocht naar een van de grootste wetenschappelijke uitdagingen van de eenentwintigste eeuw: het begrijpen van de samenhang tussen hersenen en geest. De reis voert je langs merkwaardige lotgevallen van patiënten die laten zien hoe ons beeld van de werkelijkheid wordt gecreëerd door de hersenen. Eeuwenoude vragen over dromen, kleurenzien, fantoomsensaties en hallucinaties worden belicht door verrassende ontdekkingen uit het nieuwste hersenonderzoek. Hoe is bewustzijn tijdens de evolutie van het leven op aarde ontstaan? Heeft het nut om je ergens bewust van te zijn? Laat het brein nog ruimte over voor een vrije wil? Als je niet bang bent oude zekerheden over jezelf op het spel te zetten, zal je door dit boek anders over lichaam en geest gaan denken. Cyriel Pennartz is hoogleraar in de neurowetenschappen van cognitie en systemen aan de Universiteit van Amsterdam, en een van de leiders van het Europese Human Brain Project. 'Pennartz is een van de zeldzame wetenschappers die overtuigend een brug weet te slaan tussen zijn fundamenteel neurowetenschappelijk werk en de grote filosofische vragen. Bij hem leer je de nuance van de geest en de complexiteit van het brein waarderen.' Damiaan Denys, filosoof, psychiater en auteur van Het tekort van het teveel 'Pennartz laat niet alleen zien hoe de dynamiek van het brein is verweven met ons denken en voelen, maar ontrafelt ook waarom ons bewustzijn zo'n bijzonder fenomeen is, uitstijgend boven eenvoudige hersenprocessen. Een verfrissend boek waar je over blijft nadenken.' Eveline Crone, ontwikkelingspsycholoog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en auteur van Het puberende brein 'Eindelijk een boek waarin niet op talkshowniveau wordt gewauweld over de relatie tussen ons brein en ons geestelijk leven. In een fascinerende balancing act tussen geschiedenis, filosofie en neurologie neemt Cyriel Pennartz je mee op een zoektocht naar de neurowetenschappelijke onderbouwing van bewustzijn.' Bert Keizer, arts, filosoof en auteur van Waar blijft de ziel

Over Normaliteit En Andere Afwijkingen


Over Normaliteit En Andere Afwijkingen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Paul Verhaeghe
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2019-12-03

Over Normaliteit En Andere Afwijkingen written by Paul Verhaeghe and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-12-03 with Philosophy categories.


Zodra er een 'verwarde man' in het nieuws opduikt staat er een leger aan journalisten en deskundigen klaar om hem psychologisch te duiden. Maar gaat het de tv-psychologen en -psychiaters eigenlijk om de verwarde, of om de 'gewone man'? Ik ben toch niet gek?! Waar komt de angst voor het abnormale en irrationele vandaan? Vrezen we de ander, of worden we onzeker over hoe normaal we zelf eigenlijk zijn?In Geschiedenis van de waanzin (1961) wijst de Franse filosoof Michel Foucault de zeventiende en achttiende eeuw aan als het begin van de systematische bestudering van de waanzin. Het denken over de mens wordt een denken in termen van aandoeningen. Steeds meer gedrag krijgt een pathologisch etiket. Want zodra gekte een naam heeft, is het weer gewoon. Paul Verhaeghe meent dat we ons niet gek moeten laten maken door deze pathologiserende trend en herschrijft onze geschiedenis van de waanzin.

De Meester Methode


De Meester Methode
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Maarten Meester
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2019-10-28

De Meester Methode written by Maarten Meester and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-10-28 with Literary Collections categories.


Waarschijnlijk ben je een bovengemiddeld betrokken burger anders zou je geen essays lezen. Complimenten! Tegelijkertijd is de kans groot dat je autorijdt, vliegt, vlees eet, te veel consumeert of op andere manieren het milieu de vernieling in helpt. Geen enkel punt! In de tijd dat je dit essay leest, kun je ouderwets blijven vervuilen. Niets geen rij-, vlieg-, vlees- of koopschaamte. Geniet ervan! Maar als je dit boek uit hebt, zul je met verbazing naar je vroegere zelf kijken. Je bent namelijk op weg om, zoals Aristoteles zou zeggen, de deugd die je al in je had te actualiseren. Nu begint het groene goede leven pas echt! Maarten Meester (1966) is publicist en spreker. Hij studeerde algemene literatuurwetenschap, journalistiek en filosofie (cum laude). Hij stopte eerst met roken en daarna met vervuilen.