Het Verborgen Brein

Download Het Verborgen Brein PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Verborgen Brein book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Verborgen Brein not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Verborgen Brein


Het Verborgen Brein
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Het Verborgen Brein PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Verborgen Brein


Het Verborgen Brein
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : John A. Bargh
language : nl
Publisher:
Release Date : 2018

Het Verborgen Brein written by John A. Bargh and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018 with categories.
Het Verborgen Brein


Het Verborgen Brein
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : John Bargh
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2018-02-27

Het Verborgen Brein written by John Bargh and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-02-27 with Psychology categories.


Het verborgen brein staat vol verrassende en vermakelijke onthullingen over de onbekende maar allesbepalende invloed van ons onderbewustzijn en helpt ons om betere keuzes te maken, slimmer te werken, beter te slapen en ons geheugen te trainen. Op zeer aanstekelijke en toegankelijke wijze laat John Bargh ons kennismaken met de vele grote ontdekkingen uit zijn innovatieve onderzoek die ons het menselijke gedrag op een totaal nieuwe manier laten bezien.

Anders Denken


Anders Denken
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marcia Goddard
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2016-09-28

Anders Denken written by Marcia Goddard and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-09-28 with Psychology categories.


De valkuilen en verborgen talenten van autisme Die inflexibele collega, het kind dat niet wil spelen met andere kinderen, de stugge buurman die je wel altijd helpt met je computer maar nooit gewoon op de koffie komt: het autismespectrum is zo breed dat iedereen wel iemand kent die erop zit. Er zijn veel vooroordelen en misverstanden over het autismespectrum. Maar waar men vroeger gewoon als ‘kluizenaar’ werd bestempeld, is er nu ook veel meer aandacht voor autisme. In de populaire cultuur maar ook bij bedrijven die kansen zien in het autistische brein. In Anders denken legt Goddard de manier van denken en de valkuilen van mensen met autisme uit, maar richt ze zich ook op de verborgen talenten van het autistische brein. Dr. Marcia Goddard studeerde in 2012 cum laude af in de klinische neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. In 2015 promoveerde zij op hersenonderzoek naar autisme, onder supervisie van professor Swaab en dr. Van Rijn. Daarnaast begeleidde ze kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Inmiddels werkt Marcia als wetenschapper bij YoungCapital, waar ze onderzoek doet en trainingen ontwikkelt op het gebied van (sociaal) functioneren op de werkvloer. 'Marcia Goddard schrijft met passie en helderheid over haar vak. Nog nooit waren hersenen zo hip!’ Prof. Jeroen Geurts, directeur van Brein in Beeld ‘Dit boek geeft een inkijk in de binnenwereld van autisme en helpt daarmee deze aandoening begrijpelijk en bespreekbaar te maken.’ Prof. Iris Sommer, auteur van Haperende hersenen ‘Door autisme te begrijpen, zie je ook de kansen en kwaliteiten.’ Hugo Borst

Dyslexie Als Kans


Dyslexie Als Kans
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Brock Eide
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019

Dyslexie Als Kans written by Brock Eide and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.
Helder Denken


Helder Denken
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Kees Kraaijeveld
language : nl
Publisher: Kosmos Uitgevers
Release Date : 2013-07-09

Helder Denken written by Kees Kraaijeveld and has been published by Kosmos Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-07-09 with Body, Mind & Spirit categories.


Iedereen denkt na, maakt afwegingen en neemt beslissingen, of het nu om een persoonlijke kwestie gaat, zoals de keuze van een partner, of een maatschappelijk vraagstuk, zoals de formatie van het nieuwe kabinet. Denken is zo'n vanzelfsprekende activiteit dat we ons niet eens meer afvragen hoe we het doen. Over de manier waarop we denken en hoe we die kunnen verbeteren, gaat Helder Denken – de routeplanner voor je brein. Met dit boek willen de auteurs een breed publiek helpen helder na te denken over complexe vraagstukken. Het is een inleiding in het op informatievisualisatie gebaseerde denkwerk van De Argumentenfabriek. De lezer krijgt denkgereedschap dat hij kan toepassen op zijn eigen professionele vraagstukken. 'We verzuipen in de gegevens, we zien door de bomen het bos niet meer, we verdwalen in onze eigen databestanden.' Dit zijn klachten van mensen die geen grip hebben op de enorme hoeveelheid informatie die ze moeten verwerken. Door de vraagstukken waarmee ze worstelen uit te tekenen, te visualiseren, krijgen ze weer overzicht. Zoals een navigatiesysteem automobilisten de weg wijst via een aantrekkelijk vormgegeven schermpje, zo wijzen de auteurs je met dit boek vol visueel denkgereedschap de weg in je brein – nooit meer de weg kwijt! Na het lezen van dit boek kun je hoofd- en bijzaken onderscheiden, ken je het verschil tussen stellingen en argumenten, weet je wat een drogredenering is, weet je hoe emoties je denken vertroebelen, doorzie je je eigen denkfouten en die van anderen, kun je beter argumenteren en kun je helder denken. Wie zijn de auteurs? De auteurs zijn Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, beiden psycholoog, ex-redacteuren van de Volkskrant en oprichters van De Argumentenfabriek Denkacademie

Rust Voor Je Brein


Rust Voor Je Brein
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Luc Swinnen
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2020-03-31

Rust Voor Je Brein written by Luc Swinnen and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-03-31 with Body, Mind & Spirit categories.


Ons brein staat bijna altijd aan. Die voortdurende overprikkeling is niet alleen dodelijk voor onze creativiteit, maar kan op langere termijn ook stress en burn-out veroorzaken. Om je hersenen gezond en veerkrachtig te houden, moet je ze de kans geven om af en toe goed uit te rusten. Maar hoe kun je dat concreet doen? Want ook als we tv-kijken of slapen is ons brein hard aan het werk. De nieuwste neurowetenschappelijke studies over het belang van netwerken in onze hersenen tonen overduidelijk aan dat we ons brein af en toe in offline modus moeten zetten als we de ratrace van elke dag willen overleven. In dit boek legt stressexpert Luc Swinnen niet alleen uit waarom die breinrust voor je hersenen zo belangrijk is, hij gaat ook dieper in op wetenschappelijk onderzochte methodes die je kunnen helpen om veerkrachtiger, creatiever en empathischer in het leven te staan. 'Wetenschappers hebben in ons brein een aantal netwerken geïdentificeerd die verafgelegen hersendelen met elkaar verbinden. Zo is er het online breinnetwerk. Als dat actief is, ben je gefocust op een bepaalde taak: je lost een crisis op, beantwoordt de ene e-mail na de andere of managet je huishouden. Daarnaast hebben we een soort rustnetwerk of offlinebrein, dat lekker actief is als je aandacht naar binnen gericht is. Je zit bijvoorbeeld rustig op een bankje in de zon en plots krijg je werkelijk briljante invallen. Beide netwerken zijn ontzettend belangrijk, maar helaas komt vandaag ons offline brein veel te weinig aan zet. Dat is doodjammer, want net dat breinnetwerk laat ons toe om veerkrachtig, creatief en empathisch in het leven te staan. Het zijn alle drie vaardigheden die ons kunnen helpen een antwoord te vinden op de eisen en uitdagingen van de 21ste eeuw. Als we maximaal op ons offlinebrein inzetten, kunnen we de robot- en AI-oorlog winnen. Dan zullen we wel moeten leren om het nietsdoen en het dagdromen in ons leven toe te laten, te oefenen en in te bouwen. In dit boek wil ik je tonen hoe je dat kunt doen.'

Breinspel


Breinspel
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Chantal Van den Berg
language : nl
Publisher: Vior Webmedia
Release Date : 2018-12-06

Breinspel written by Chantal Van den Berg and has been published by Vior Webmedia this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-12-06 with Psychology categories.


In Breinspel lees je hoe je het onbewuste brein kunt inzetten om mensen keuzes te laten maken en in actie te laten komen. Je kunt dit morgen direct zelf in de praktijk brengen met technieken die je elke dag bij je hebt, gratis en doeltreffend zijn. Want elke beslissing is het resultaat van een spel tussen jouw brein en het brein van de ander. Daarom is het boek ook opgebouwd als een spel. Je krijgt de spelonderdelen stap voor stap uitgelegd aan de hand van dit plaatje met diverse voorbeelden. Breinspel behandelt tot slot 15 spelsituaties. Commerciele, leidinggevende en persoonlijke situaties uit de praktijk waarbij mensen de behoefte hebben aan meer controle en invloed.