Hoe Genees Je Een Fanaticus

Download Hoe Genees Je Een Fanaticus PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Hoe Genees Je Een Fanaticus book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Hoe Genees Je Een Fanaticus not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Hoe Genees Je Een Fanaticus


Hoe Genees Je Een Fanaticus
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Hoe Genees Je Een Fanaticus PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Hoe Genees Je Een Fanaticus


Hoe Genees Je Een Fanaticus
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Amos Oz
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2016-06-01

Hoe Genees Je Een Fanaticus written by Amos Oz and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-06-01 with Literary Collections categories.


Hoe wordt iemand een extremist en hoe kun je hem daar weer van af helpen? In twee lichtvoetige en scherpzinnige essays probeert Amos Oz een antwoord op deze vragen te geven. Hij onderzoekt de wortels van het fanatisme en rekent af met de clichés over het Palestijns-Israëlische conflict. De briljante eenvoud waarmee hij deze wezenlijke kwesties behandelt maken dit boekje bijzonder aansprekend en inspirerend voor iedereen die zich voor de wereldvrede interesseert: van jong tot oud, van scholier tot politicus.

Hoe Genees Je Een Fanaticus


Hoe Genees Je Een Fanaticus
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 2006

Hoe Genees Je Een Fanaticus written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2006 with categories.


Voordrachten van de Israëlische schrijver (1939) over de Palestijnse kwestie en over religieuze fanatici.

Beste Fanatici


Beste Fanatici
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Amos Oz
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2017-11-09

Beste Fanatici written by Amos Oz and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-11-09 with Literary Collections categories.


'De rode draad in deze essays is mijn wens met een persoonlijke blik te kijken naar verschillende kwesties die ons land diep verdelen, waarbij enkele een zaak van leven of dood lijken te zijn. Dit is voor mij een poging gehoord te worden door mensen die een andere mening hebben dan ik.' Aldus Amos Oz. In drie krachtige essays onderzoekt hij de toestand van Israël. In het openingsstuk kijkt hij terug op zijn vermaarde werk Hoe genees je een fanaticus en actualiseert hij het voor deze nieuwe tijd. In de twee daaropvolgende essays geeft Amos Oz zijn visie op de orthodoxe 'verjoodsing' van de Israëlische maatschappij en houdt hij een pleidooi voor de vorming van twee aparte staten voor de Palestijnen en de Israëli's.

Verdraagzame Islam


Verdraagzame Islam
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Henk Haenen
language : nl
Publisher: Gompel&Svacina
Release Date : 2020-12-02

Verdraagzame Islam written by Henk Haenen and has been published by Gompel&Svacina this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-12-02 with Religion categories.


De koranleraar en denker Tierno Bokar trekt tijdens de jaren dertig in Bandiagara (Mali) leerlingen van heinde en ver aan. Zijn persoonlijke en creatieve uitleg van islam werkt als een magneet. Anders dan gebruikelijk in de islam van het Midden-Oosten ziet Bokar voor vrouwen een zelfstandige rol weggelegd en benadrukt hij barmhartigheid voor een goed begrip van de Koran. Hij pleit voor verdraagzaamheid en verzoening. Religie en rede zijn voor hem geen gescheiden compartimenten, maar mentale vermogens die met elkaar verweven raken. De Afrikaanse filosoof Souleymane Bachir Diagne juicht Bokars visie toe, waarin naast andersgelovigen ook atheïsten welkom zijn. Henk Haenen richt zich op de wezenlijke pluraliteit in geloven en denken die Tierno Bokar nastreefde en contrasteert diens visie met reactionaire, onverdraagzame varianten van islam die helaas het imago van deze godsdienst te vaak bepalen. Om deze tegenstelling te onderbouwen zoekt hij in Verdraagzame islam selectief aansluiting bij de zienswijze van de islamoloog Bassam Tibi, die politieke islam afwijst. Maar vooral uitgangspunten van de denker Hannah Arendt onderstrepen het belang van Bokars visie op pluraliteit als rijkdom van de islam. Bokar was bovenal een Afrikaanse sage, een wijsheidsleraar, die met verve humorvolle verhalen en rake parabels vertelde. Ze weerspiegelen een levensfilosofie die ook de beroemde regisseur Peter Brook inspireerde. Hij bracht Tierno Bokar onder meer in New York, Amsterdam en Brussel op de planken.

Bibliografie Over Het Jodendom En Isra L Voor Het Nederlandse Talgebied 1992 2006


Bibliografie Over Het Jodendom En Isra L Voor Het Nederlandse Talgebied 1992 2006
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hanna Blok
language : nl
Publisher: Peeters Publishers
Release Date : 2007

Bibliografie Over Het Jodendom En Isra L Voor Het Nederlandse Talgebied 1992 2006 written by Hanna Blok and has been published by Peeters Publishers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2007 with Reference categories.


Is er een boek verschenen over de Joodse geschiedenis van mijn woonplaats? Welke moderne Israelische literatuur is in Nederland beschikbaar? Zijn er Joodse kookboeken en waar vind ik informatie over de kabbala? Op dit soort vragen geeft de Bibliografie over het Jodendom en Israel een antwoord. Het geeft een minitieus overzicht van de boeken in het Nederlandse taalgebied die toegang verschaffen tot de Joodse cultuur en de Israelische samenleving. Korte, doeltreffende omschrijvingen bij de titels geven een goed inzicht in de inhoud van de boeken. Van wetenschappelijke werken tot kinderboeken, fotoboeken tot romans: alles wat tussen 1992 en 2006 verscheen met een Joodse thematiek heeft zijn plaats gevonden in deze bibliografie. Iedereen die geinteresseerd is in Jodendom en Israel zal hierin veel van zijn gading vinden.

Midden In Het Onbewoonbare


Midden In Het Onbewoonbare
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Cyrille Offermans
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2020-11-17

Midden In Het Onbewoonbare written by Cyrille Offermans and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-11-17 with Literary Collections categories.


Met Midden in het onbewoonbare – als journaal van een denkend schrijver het natuurlijke vervolg op Een iets beschuttere plek misschien – trakteert Cyrille Offermans de lezer met genereuze hand op een caleidoscoop van teksten. Over schrijvers, kunstenaars van alle disciplines en over het eigen dagelijkse leven. Maar hoe gul en monter ook – uit veel van zijn stukken spreekt evenzeer verbijstering over een wereld die gevaarlijk uit zijn voegen barst. Ongebreidelde economische expansie, natuurvernietiging, klimaatverandering, wereldwijde armoede, oorlogen, emigratiegolven, bekrompen nationalistische politiek, blind populisme en agressief Chinees imperialisme: een wereld vlak voor een ongekende crisis. Onze eigen omgeving een eiland midden in het onbewoonbare.

Radeloos Geluk


Radeloos Geluk
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jan Vanriet
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2018-03-01

Radeloos Geluk written by Jan Vanriet and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-03-01 with Biography & Autobiography categories.


Radeloos geluk is de weerslag van een veelzijdig, geëngageerd kunstenaarsleven - een egodocument vol boeiende herinneringen aan historische gebeurtenissen en opmerkelijke figuren. Osip Mandelstam, Stefan Zweig, Hugo Claus, Remco Campert, Harry Mulisch, Pablo Picasso, David Hockney, György Konrád en Thomas Mann passeren de revue, maar ook voetballer Ferenc Puskás, Ischa Meijer, Corry Brokken en de koningshuizen der Lage Landen behoren tot het tableau de la troupe. Jan Vanriets kroniek is een meeslepend amalgaam van beschouwingen, mijmeringen, dagboekaantekeningen en reisreportages. Hij neemt de lezer mee naar de turbulente dagen van de Praagse Lente, naar het New York van de jaren tachtig, naar - willekeurige greep - de Provence, Jeruzalem, Wenen, Graz, Berlijn, Parijs, Moskou, en naar het Amsterdam van zijn vele Nederlandse (literaire) vrienden. Maar vooral observeert hij het politieke, literaire en culturele leven en levert hij commentaar, dat soms scherp is, soms satirisch, maar dat bovenal getuigt van mededogen en inzicht. Radeloos geluk is ook een caleidoscopisch zelfportret van schilder-dichter Jan Vanriet, een zoektocht naar eigen identiteit, afgezet tegen het familiedrama tijdens de Tweede Wereldoorlog en tegen het canvas van zijn tijd. Het ontsluit, in helder, beeldrijk proza, de wereld in en buiten het atelier en verschaft de lezer inzicht in het gelaagde oeuvre van Jan Vanriet.