In Naam Van God

Download In Naam Van God PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get In Naam Van God book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content In Naam Van God not Found or Blank , you must refresh this page manually.

In Naam Van God


In Naam Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download In Naam Van God PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.In Naam Van God Druk 1


In Naam Van God Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher:
Release Date : 2015-01-08

In Naam Van God Druk 1 written by Karen Armstrong and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-01-08 with categories.


Breed historisch overzicht van de relatie tussen religie en geweld, vanaf de prehistorie tot heden.

In Naam Van God


In Naam Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jonathan Phillips
language : nl
Publisher: Nieuw Amsterdam
Release Date : 2011-04-18

In Naam Van God written by Jonathan Phillips and has been published by Nieuw Amsterdam this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-04-18 with History categories.


Gods wil! schreeuwde de menigte na de oproep van paus Urbanus II, en gedurende de daaropvolgende maanden vertrokken 60.000 mensen voor een voettocht van 5000 km naar een onbekend land. Bloed, wapengekletter, wreedheid, de strijd tussen christendom en islam, dat is waar de meeste mensen aan denken bij het woord kruistochten. In naam van God laat zien dat de werkelijkheid complexer en boeiender is. Phillips vertelt het complete verhaal van de opkomst, de expansie, de neergang en het einde van de kruistochten, en wijst op de echo ervan in onze tijd met de grimmige werkelijkheid van Al-Qaida. Extreem-religieuze vurigheid is tegenwoordig synoniem met het fanatisme van minderheden, maar tussen 1095 en 1291 was de kruistocht een door iedereen geaccepteerde en ondersteunde activiteit; keizers en koningen, bisschoppen en hertogen, boeren en hoeren namen eraan deel. Jonathan Phillips vertelt op levendige wijze het grote verhaal en belicht in close-up specifieke episodes en personages. In naam van God werpt een nieuw licht op de geschiedenis van de kruistochten.

In Naam Van God


In Naam Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Paul Cliteur
language : nl
Publisher:
Release Date : 2018

In Naam Van God written by Paul Cliteur and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018 with categories.


Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt gaan op zoek naar de bronnen van het theoterrorisme. Moorden in naam van God kwamen in de loop van de geschiedenis geregeld voor. Vandaag vormen ze de legitimatie voor dagelijkse aanslagen op anders- en ongelovigen. Dit boek bevat enerzijds een theoretisch deel over het theoterrorisme en anderzijds een dagboek van de moordaanslagen die in 2017 quasi elke dag in naam van God werden gepleegd.0Op bevel van God ging Abraham zijn zoon Izaak doden. Op het laatste moment werd hij tegengehouden door een engel. Hij had immers bewezen dat hij God blindelings gehoorzaamde en werd daarvoor beloond. Ook vandaag doden theoterroristen medemensen op bevel van God, maar er is geen engel meer die ze tegenhoudt. Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt bespreken de religieus geïnspireerde moorden op Ghandi, Rabin, Sadat, Tiller, Van Gogh en talloze anderen die het slachtoffer werden van religieus fanatisme.

In Naam Van God


In Naam Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jonathan P. Phillips
language : nl
Publisher:
Release Date : 2009

In Naam Van God written by Jonathan P. Phillips and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009 with categories.
In Naam Van God


In Naam Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2015-01-10

In Naam Van God written by Karen Armstrong and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-01-10 with Religion categories.


Duizenden jaren heeft de mens niet beschikt over voldoende middelen om zichzelf te gronde te richten, ondanks zijn destructieve aanleg maar met de massavernietigingswapens van tegenwoordig is hij nu wel degelijk in staat dat te doen. De gewelddadige drang in de mens wordt vaak verbonden met het religieuze: oorlog en religie lijken onontwarbaar verstrengeld te zijn. Karen Armstrong windt er geen doekjes om, ze schrijft openhartig over die verstrengeling. Maar tegelijkertijd laat ze zien dat naast de kruisridder die in de middeleeuwen dood en verderf zaaide en de jihadist die dat tegenwoordig doet, er in religies ook altijd een Jezus of een Boeddha is geweest, pleitend voor vrede en verzoening. Ze toont bovendien aan dat de onderliggende motieven voor het gebruik van geweld vaak heel weinig met religie te maken hebben, maar sociaal, economisch of politiek van aard zijn. Daarmee corrigeert ze het overheersende beeld dat religies de schuld zijn van het grote bloedvergieten in de geschiedenis.

In Naam Van God


In Naam Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Leen den Besten
language : nl
Publisher:
Release Date : 2003-09-20

In Naam Van God written by Leen den Besten and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2003-09-20 with Religious fundamentalism categories.


Analyse van de oorzaken van het ontstaan van fundamentalisme binnen jodendom, christendom en met name de islam.

De Verborgen Rozentuin Druk 1


De Verborgen Rozentuin Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Maḥmūd b. ʻAbd al-Karīm Šabistarī
language : nl
Publisher:
Release Date : 2012-12-15

De Verborgen Rozentuin Druk 1 written by Maḥmūd b. ʻAbd al-Karīm Šabistarī and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-12-15 with categories.