Kapitaal In De 21ste Eeuw

Download Kapitaal In De 21ste Eeuw PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Kapitaal In De 21ste Eeuw book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Kapitaal In De 21ste Eeuw not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Kapitaal In De 21ste Eeuw


Kapitaal In De 21ste Eeuw
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Kapitaal In De 21ste Eeuw PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Kapitaal In De 21ste Eeuw


Kapitaal In De 21ste Eeuw
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Thomas Piketty
language : nl
Publisher: De Bezige Bij Amsterdam
Release Date : 2014-10-30

Kapitaal In De 21ste Eeuw written by Thomas Piketty and has been published by De Bezige Bij Amsterdam this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-10-30 with Business & Economics categories.


Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met problemen van ongelijkheid, van concentratie van welvaart en van economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorieën te over, maar relevant historisch onderzoek was niet voorhanden. In Kapitaal in de 21ste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Hij toont aan dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om de ongelijkheid op apocalyptische schaal die Marx had voorspeld te voorkomen. Maar de diepere structuur van kapitaal en ongelijkheid is er in wezen niet door veranderd, zoals we in ons optimisme na de Tweede Wereldoorlog dachten. De belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid is de tendens dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei - iets wat nu tot extreme ongelijkheid dreigt te leiden. Het wakkert de onvrede aan en ondermijnt democratische verworvenheden. Het is aan de politiek om die tendens in te tomen. Kapitaal in de 21ste eeuw is een buitengewoon ambitieuze onderneming, waarvan de grote waarde alom wordt erkend. Het is een herbezinning op de economische geschiedenis en het dwingt ons de werkelijkheid nuchter onder ogen te zien.

Waarom Piketty Lezen Druk 2


Waarom Piketty Lezen Druk 2
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Robert Went
language : nl
Publisher:
Release Date : 2014-10-29

Waarom Piketty Lezen Druk 2 written by Robert Went and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-10-29 with categories.


Beschouwingen over het werk van de Franse econoom Piketty over de steeds groter wordende vermogensongelijkheid in de wereld.

Thomas Piketty S Kapitaal


Thomas Piketty S Kapitaal
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Victor Broers
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2014-10-30

Thomas Piketty S Kapitaal written by Victor Broers and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-10-30 with Business & Economics categories.


Kapitaal in de eenentwintigste eeuw van Thomas Piketty heeft wereldwijd het debat over economie en welvaart aangezwengeld. Volgens Piketty ontstaat er namelijk mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. Die ongelijkheid in inkomen en welvaart heeft al eerder aan de basis gestaan van grote sociaal-politieke veranderingen, en dat kan zo weer gebeuren, stelt Piketty. Victor Broers neemt de lezer op toegankelijke wijze mee in deze complexe discussie, die veel meer aspecten behelst dan alleen economische. Want wat bedoelt Piketty nu eigenlijk? En wat moeten we hier in Nederland uit zijn verhaal concluderen? Naast een beschouwing van Pikettys bevindingen en die van zijn vele criticasters, voorziet Broers het debat van context en schetst hij wat we ook in Nederland de komende jaren kunnen verwachten. Bestaat de door Piketty gestelde ongelijke verdeling van kapitaal? Is het erg als welvaart ongelijk verdeeld is? En wat kunnen we in Nederland met deze informatie? Victor Broers (1983) werkte als jurist en adviseur bij het ministerie van Financiën. Tegenwoordig is hij start-up-consultant en ondernemer. Broers publiceerde eerder Europa in het rood, over de gevolgen van de economische crisis voor Europa. Over Europa in het rood: `Europa in het rood leest als een roman, die stemt tot nadenken. Over ons cultureel erfgoed, ons politieke systeem, maar ook over de manier waarop wij zelf met waarde en geld omgaan. Olaf Simonse, Wijzer in geldzaken `Europa in het rood is een boeiend boek over het negatieve beeld van de fundamenten van onze economie. Brenno de Winter, NU.nl

De Slag Om Europa


De Slag Om Europa
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Thomas Piketty
language : nl
Publisher: De Bezige Bij
Release Date : 2015-11-11

De Slag Om Europa written by Thomas Piketty and has been published by De Bezige Bij this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-11 with Business & Economics categories.


Sinds 2008 bestaat de prachtige nieuwe wereld van het financiële kapitalisme niet meer. Thomas Piketty, auteur van de wereldwijde bestseller Kapitaal in de 21ste eeuw, heeft de financiële crisis van het begin af aan kritisch gevolgd. De columns van zijn hand die in deze uitgave zijn verzameld laten zien dat de slag om Europa alleen te winnen is als de Europese Unie zich tot politieke unie transformeert en na de munt ook de staatsschulden vereuropeaniseert. De slag om Europa is een bezield pleidooi voor een democratisch, sociaal en sterk Europa.

De Kleine Piketty


De Kleine Piketty
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Wouter van Bergen
language : nl
Publisher: Business Contact
Release Date : 2014-10-24

De Kleine Piketty written by Wouter van Bergen and has been published by Business Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-10-24 with Business & Economics categories.


Capital in the 21st Century van Thomas Piketty is ontegenzeggelijk een belangrijk boek, dat zeker niet alleen voor politici en economen is bedoeld: thema s als kapitaalverdeling en vermogensongelijkheid gaan iedereen aan. De kloof tussen arm en rijk wordt almaar groter. Maar 700 pagina s historisch-economische analyse vraagt veel van een lezer. Daarom hebben financieel journalisten Wouter van Bergen en Martin Visser het boek helder voor u samengevat. Ze voegen een apart hoofdstuk toe over de Nederlandse situatie, maar presenteren verder een ongekleurde en volledige weergave van wat Piketty in zijn magnum opus beweert. U leest dit boekje in hooguit twee uur uit. Daarna kunt u de discussies volgen en uw eigen oordeel vormen.

Naar Een Democratischer Europa


Naar Een Democratischer Europa
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Thomas Piketty
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2017-08-31

Naar Een Democratischer Europa written by Thomas Piketty and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-08-31 with Political Science categories.


Hoe kunnen we de populistische golf die onze democratieën bedreigt een halt toeroepen? Hoe kunnen we het uiteenvallen van de Europese Unie voorkomen? Sinds de eurocrisis is Europa in de greep van bezuinigingen. Maar wie heeft dat beleid bepaald? Het is dringend nodig om de eurozone te democratiseren. In Naar een democratischer Europa doen Thomas Piketty en zijn collega's een voorstel voor een nieuw verdrag waarin burgers vertegenwoordigd worden en betrokken zijn, zodat Europa weer doet wat het zou moeten doen: de welvaart van velen vermenigvuldigen, en niet van weinigen.

Werk In De 21e Eeuw


Werk In De 21e Eeuw
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ryan Avent
language : nl
Publisher: Nieuw Amsterdam
Release Date : 2017-02-08

Werk In De 21e Eeuw written by Ryan Avent and has been published by Nieuw Amsterdam this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-02-08 with Business & Economics categories.


Niemand van ons heeft de industriële revolutie meegemaakt, maar een dergelijke grote omwenteling staat ons in het huidige digitale tijdperk te wachten. We zullen te maken krijgen met een onstuitbare automatisering en robotisering, met een overvloed aan goedkope arbeid en een groeiende kloof tussen laag- en hooggekwalificeerden. Het is wel duidelijk dat werk een fundamenteel andere rol in ons leven zal gaan spelen. Welk werk blijft er over in het digitale tijdperk? Wie heeft de macht om de welvaart te verdelen of zich toe te eigenen? De industriële revolutie heeft ons geleerd dat we een periode van ontwrichtende politieke verandering en sociale strijd zullen moeten doormaken voordat er overeenstemming kan zijn over de verdeling van de welvaart. Voor dit grensverleggende boek bestudeerde Economist-publicist Ryan Avent de geschiedenis van de industriële revolutie en het werk van experts op het gebied van grote transformaties. Reizend van Shenzhen naar Göteborg en van Mumbai naar Silicon Valley onderzocht Avent de betekenis van werk in de 21e eeuw.