Komt Een Manager Bij De Dokter

Download Komt Een Manager Bij De Dokter PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Komt Een Manager Bij De Dokter book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Komt Een Manager Bij De Dokter not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Komt Een Manager Bij De Dokter


Komt Een Manager Bij De Dokter
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Komt Een Manager Bij De Dokter PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Komt Een Manager Bij De Dokter


Komt Een Manager Bij De Dokter
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marco Koers
language : nl
Publisher: Lulu.com
Release Date : 2010

Komt Een Manager Bij De Dokter written by Marco Koers and has been published by Lulu.com this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2010 with categories.


In de vorm van een dialoog tussen een manager en zijn dokter wordt een holistische visie op leven en werken gegeven.

Wat Is Er Met De Dokter Gebeurd


Wat Is Er Met De Dokter Gebeurd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Baziel van Engelen
language : nl
Publisher: Springer
Release Date : 2018-09-11

Wat Is Er Met De Dokter Gebeurd written by Baziel van Engelen and has been published by Springer this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-09-11 with Medical categories.


Dit boek laat zien hoe het beroep van arts razendsnel is veranderd en tegen welke obstakels de moderne dokter aanloopt. De ‘dokter’s journey’ in de afgelopen generatie lijkt een achtbaan met als voorlopig eindpunt de huidige medische arena. Daar vindt strijd plaats en niet alleen tegen de ziekte. Bij patiënten binden verwachtingen, idealen, hoop en geloof in technologische mogelijkheden de strijd aan met acceptatie en verdriet. Ziekte en beperkingen horen steeds minder thuis in een maakbare wereld vol vooruitstrevende hoogstandjes. Bij dokters strijdt liefde voor het vak met de dagelijkse invulling in het werk, met als gevolg een stijging van uitval door burn out. Economie en geneeskunde hebben een beknellend pact gesloten: zorg is ook ‘productie’, waarin zorgvuldigheid dreigt te worden vervangen door protocollen en beslisbomen die de maat aangeven en de toon bepalen. Maar waar draait het nu werkelijk om? Gaat het over de patiënt, over de ziekte, of staat het in stand houden van het systeem centraal? Wat is er gebeurd, wat vinden we ervan en is dit wat we willen? In Wat is er met de dokter gebeurd? geven ruim dertig auteurs vanuit verschillende invalshoeken hun ervaringen met en bespiegelingen op de zorg. Het is een uitnodiging met elkaar in gesprek te gaan over deze wezenlijke vragen.

Venijn In De Start


Venijn In De Start
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marc Oskam
language : nl
Publisher: Eburon Uitgeverij B.V.
Release Date : 2010

Venijn In De Start written by Marc Oskam and has been published by Eburon Uitgeverij B.V. this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2010 with categories.


Gids voor leidinggevenden met gebruikmaking van het kompas als model.

En Wat Zei De Dokter


En Wat Zei De Dokter
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Arno Goudsmit
language : nl
Publisher: Gompel&Svacina
Release Date : 2021-06-24

En Wat Zei De Dokter written by Arno Goudsmit and has been published by Gompel&Svacina this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-06-24 with Medical categories.


De huisarts moet in zijn dagelijkse werk een voortdurende balans zoeken tussen datgene wat hij reeds weet en kan, en datgene wat hij telkens ‘nieuw’ moet ontdekken en uitvinden. Dit maakt het vak van huisarts voor sommigen zeer uitdagend. In het wetenschappelijke debat is de moeilijkheid van het vak echter niet eenvoudig aan te duiden in termen van theoretische en praktische deskundigheden. Dit boek biedt een kader van samenhangende concepten waarmee de huisartsgeneeskunde zich als wetenschappelijke discipline beter kan verantwoorden, zowel tegenover zichzelf en de klinische disciplines als tegenover de junioren die het vak willen leren.

Psychische Problemen En Werk


Psychische Problemen En Werk
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : J. J. L. van der Klink
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2003

Psychische Problemen En Werk written by J. J. L. van der Klink and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2003 with Medical categories.


Gezondheid en werk zijn belangrijke pijlers van levensgeluk, waartussen een natuurlijke wisselwerking bestaat. Wanneer iemand privé niet lekker in zijn vel zit, heeft dit een ongunstige weerslag op zijn werk. En wanneer het op het werk niet lekker loopt, heeft dit vaak gevolgen voor de stemming thuis.Bij werkende mensen zijn psychische problemen daarom altijd verweven met zowel de privé-situatie als de werksituatie. Het ligt dan ook voor de hand dat de bedrijfsarts en de huisarts samen deze patiënten begeleiden. Samenwerken betekent werken vanuit een gezamenlijk plan. In dit boek beschrijven bedrijfsartsen, huisartsen en specialisten de uitgangspunten van zo"n plan.Een van die uitgangspunten is dat de patiënt verantwoordelijkheid voor zijn herstel neemt: er wordt een actieve houding van hem verwacht. Patiënten zijn de greep op hun leven kwijt en het gaat erom dat ze dat houvast terugkrijgen.Dit boek laat zien dat dit het beste gaat in de omgeving waar die problemen spelen. Hoe langer een patiënt uit zijn werksituatie wegblijft, hoe moeilijker het wordt wederzijdse weerstanden te overbruggen. De beschreven behandelingen zijn er dan ook op gericht de patiënt zo snel mogelijk, in deeltijd, weer in het arbeidsproces te laten meedraaien. De omgeving wordt daarbij mede verantwoordelijk gehouden voor het herstelproces. Dit boek beschrijft hoe de huisarts en de bedrijfsarts hierbij een ondersteunende rol kunnen spelen voor respectievelijk de privé-omgeving en de werkomgeving.Aan dit boek hebben huisartsen, bedrijfsartsen en specialisten meegewerkt. Het geheel van hun bijdragen toont aan hoe vruchtbaar een actieve samenwerking aan de hulpverleningskant kan zijn. De heldere inzichten en verfrissende ideeën vormen dan ook een bron van inspiratie voor iedereen die werkende mensen begeleidt bij het oplossen van psychische problemen. Door zijn volledigheid is deze uitgave bovendien een waardevol handboek voor elke professional op het gebied van psychisch herstel en reïntegratie.

De Dokter En De Pati Nt Met Psychische Problemen


De Dokter En De Pati Nt Met Psychische Problemen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Henriëtte van der Horst
language : nl
Publisher: Springer
Release Date : 2018-10-12

De Dokter En De Pati Nt Met Psychische Problemen written by Henriëtte van der Horst and has been published by Springer this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-10-12 with Medical categories.


Dit boek is geschreven voor huisartsen die samen met de praktijkondersteuner GGZ mensen met psychische problemen behandelen en begeleiden. Het boek biedt hen handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing. De auteurs illustreren dit aan de hand van uitgewerkte casuïstiek. In het eerste deel van De dokter en de patiënt met psychische problemen staan de belangrijkste ontwikkelingen in de GGZ beschreven. Daarbij formuleren de auteurs de algemene uitgangspunten voor diagnostiek bij mensen met psychische klachten en problemen. In het boek komen ook de ‘nieuwe GGZ’ en de herstelbeweging en de ontwikkelingen op het gebied van E-mental health aan de orde. In het tweede deel leest u over veelvoorkomende psychische klachten en problemen bij patiënten. Hier worden huisartsen vrijwel dagelijks mee geconfronteerd. In deze hoofdstukken bieden huisartsen en psychiaters een aantal handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing. Verschillende huisartsen en psychiaters hebben meegewerkt aan De dokter en de patiënt met psychische problemen. Het boek staat onder redactie van prof. dr. Henriëtte van der Horst, hoogleraar huisartsgeneeskunde en prof. dr. Jim van Os, hoogleraar psychiatrie.

Handboek Praktijkvoering


Handboek Praktijkvoering
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Janneke Belo
language : nl
Publisher: Springer Nature
Release Date : 2021-08-14

Handboek Praktijkvoering written by Janneke Belo and has been published by Springer Nature this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-08-14 with Medical categories.


Dit boek biedt huisartsen kennis over veel verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. Het is een netwerkboek, waarin experts uit verschillende vakgebieden een actuele bijdrage leveren. Handboek praktijkvoering - Bouwstenen voor de huisartsgeneeskunde is een geheel vernieuwde uitgave van de versie die in 2011 verscheen. In deze nieuwe editie ligt de nadruk op het samenwerken in netwerken rondom de patiënt. Met andere collega-huisartsen, een steeds breder palet aan praktijkmedewerkers en verschillende partners in de wijk, gemeente en regio. Dat vraagt immers om een andere infra-, organisatie- en overlegstructuur. U vindt in Handboek praktijkvoering verschillende bouwstenen om de juiste vragen te formuleren voor uw situatie en om uw eigen netwerk te ontwikkelen. Met de looplijnen kiest u de bouwstenen die passen bij de fase waarin u zich als huisarts bevindt; of u nu pas afgestudeerd bent, in dienstverband aan het werk bent, overweegt een praktijk over te nemen of samen te werken in een maatschap of een Huisartsen Onder Een Dak. U kunt bijvoorbeeld lezen over het uitbreiden van kennis en vaardigheden in een specifieke richting, over personeelsbeleid en over het kwaliteits- en veiligheidsbeleid. Bij het handboek hoort een website waarop u actuele informatie vindt. Handboek praktijkvoering - Bouwstenen voor de huisartsgeneeskunde is samengesteld onder redactie van Janneke Belo, Fred Dijkers, Joost Leferink en Kees in ’t Veld