Lance Armstrongs Oorlog

Download Lance Armstrongs Oorlog PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Lance Armstrongs Oorlog book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Lance Armstrongs Oorlog not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Lance Armstrongs Oorlog


Lance Armstrongs Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Lance Armstrongs Oorlog PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Lance Armstrongs Oorlog


Lance Armstrongs Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Daniel Coyle
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2010-03-04

Lance Armstrongs Oorlog written by Daniel Coyle and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2010-03-04 with Sports & Recreation categories.


Als er iets is dat het leven van Lance Armstrong typeert - behalve dat hij een succesvol gevecht voerde tegen kanker, zeven keer de Tour de France won, uitgroeide tot een media-icoon en herhaaldelijk van dopinggebruik werd beschuldigd - dan is het wel zijn onbreekbare wil om te winnen. Ten koste van alles en iedereen. Armstrong krabbelt weer op na de bijna verloren Tour van 2003, verwerkt een pijnlijke scheiding, speelt psychologische spelletjes met renners als Jan Ullrich en houdt zich staande in een mediacircus van jetsetters, controversiële Italiaanse sportartsen, advocaten en de dopingheksenjacht van Franse pers en politie, die uitgerekend na Armstrongs afscheid steeds grotere vormen aanneemt. Dit alles maakt de lezer van zeer nabij mee - alsof Daniel Coyle bij Armstrong achterop de fiets zat. Wat drijft deze man? Lance Armstrongs oorlog geeft op uiterst onderhoudende wijze antwoord. En is daarmee dé biografie van een van de grootste sportmensen aller tijden. 'Een proeve van Amerikaanse sportjournalistiek in de beste tradities.' - de Volkskrant 'Het is eigenlijk veel leuker in boekvorm dan op tv.' - Sunday Telegraph Daniel Coyle schreef onder meer Hardball en Waking Samuel. Zijn werk werd opgenomen in The Best American Sports Writing. Hij woont in Alaska met zijn vier kinderen. Benjo Maso schreef onder meer Wij waren allemaal goden. De Tour van 1948.'

De Wielermaffia


De Wielermaffia
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tyler Hamilton
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2012-11-13

De Wielermaffia written by Tyler Hamilton and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-11-13 with Sports & Recreation categories.


Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Zijn jarenlange dopinggebruik heeft hij altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het `wondermiddel EPO midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken. Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die EPO faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.

Raddraaiers


Raddraaiers
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Reed Albergotti
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2013-10-18

Raddraaiers written by Reed Albergotti and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-10-18 with Literary Criticism categories.


Wat gebeurt er als een sportheld de grenzen van de moraal opzoekt? Lance Armstrong was een sporticoon. Zevenvoudig winnaar van de Tour de France, ex-kankerpatiënt; een internationaal symbool van veerkracht en moed. Maar in januari 2013 zakte het luchtkasteel in elkaar. Armstrong bekende dopinggebruik en beschreef zijn `mythische, perfecte verhaal aan Oprah Winfrey als `een grote leugen . Zijn bekentenis was nog maar een tipje van de sluier. In Raddraaiers vertellen Reed Albergotti en Vanessa O Connell hoe Armstrong en zijn team stap voor stap een internationale organisatie optuigden van ploegleiders, renners, artsen, wetenschappers en spionnen. Aan de hand van interviews met alle hoofdrolspelers, van materiaalman tot dopingofficial, laten ze zien hoe blinde competitiedrift doping tot dagelijkse kost maakte en leidde tot de grootste samenzwering in de sportgeschiedenis.

De Halve Van Egmond


De Halve Van Egmond
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Bram Bakker
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2009-10-31

De Halve Van Egmond written by Bram Bakker and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009-10-31 with Sports & Recreation categories.


Achter het succes van De halve van Egmond zit meer dan de door velen gedeelde fascinatie voor het hardlopen. Bram Bakker schreef een boek dat niet alleen raakt aan de praktische, direct herkenbare eigenschappen van de hardloopsport, maar ook aan het heilzame effect ervan op de psyche. In het gewone leven is Bram Bakker psychiater. Maar wat is gewoon? Zijn dagelijks leven wordt beheerst door het feit dat hij een hardloper is. Als psychiater verbaast hij zich over het feit dat hardlopen nog steeds geen erkende medische behandeling is. De halve van Egmond geeft de lezer een prismatische kijk in het binnenste van een gepassioneerde hardloper en is tegelijkertijd een boeiend relaas over psychologische zelfhulp.

Het Feest Van List En Bedrog


Het Feest Van List En Bedrog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Herman Chevrolet
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2011-07-07

Het Feest Van List En Bedrog written by Herman Chevrolet and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-07-07 with Sports & Recreation categories.


Waarom won Federico Bahamontes nooit de Ronde van Spanje? Waarom was Jan Janssen de Tourwinnaar van 1968 en niet André Poppe? Waarom won Johan Demuynck de Giro van 1978 en niet die van 1976? Kan men een wielerklassieker verkopen en dus ook kopen? Wielrennen is een complexe sport, waarin intelligentie, kennis van de tegenstander, sluwheid, durf, acteertalent en het doelbewust willen bedriegen van anderen evenzeer meespelen als fysieke mogelijkheden of conditie. Het is dus niet zo dat de beste altijd wint. Gelukkig maar, anders werd de wielersport gedegradeerd tot een eenvoudige discipline. Doodsimpel, maar niet altijd even spannend. Herman Chevrolet kwam tot een verrassende ontdekking: wielrennen heeft grotendeels dezelfde structuur als eeuwenouden mythen en verhalen uit de klassieke Oudheid. Wat verklaart waarom ondanks alle schandalen de wielersport voor velen fascinerend blijft om naar te kijken.

Op De Helling


Op De Helling
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Boudewijn Smid
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2017-06-07

Op De Helling written by Boudewijn Smid and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-06-07 with Fiction categories.


WIELERROMAN OVER VRIENDSCHAP, RIVALITEIT EN AFGUNST Vijf vrienden vieren jaarlijks de week van de vrijheid in Frankrijk. Op de racefiets, weg van de dagelijkse routine, weg van hun vrouwen en kinderen, bedwingen ze Alpen- en Pyreneeëncols en dopen ze hun prestaties in bier en wijn. Onbekommerd vermaak of toch niet? Naast warme kameraadschap is er hier en daar ook competitie en onderhuidse afgunst ontstaan. Wanneer een van hen oppert om La Marmotte te gaan fietsen, besluiten ze als vijf Titaantjes de uitdagingen aan te nemen. Thomas heeft daarbij zo zijn eigen overwegingen. Een perfect boek voor vaders, wielrenners en Tour de France-liefhebbers. Al meer dan 16.000 exemplaren verkocht. 'Boudewijn Smid weet hoe het werkt: in Op de helling trekt mannenvriendschap strepen op het asfalt en zetten jaloezie, rancune en concurrentie een tandje bij. Mooi!' - Bert Wagendorp

Zero Dope


Zero Dope
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Frank van de Winkel
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2011-08-31

Zero Dope written by Frank van de Winkel and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-08-31 with Sports & Recreation categories.


Een beklijvende analyse van een journalist die zegt waar het op staat Zero dope legt haarfijn de belangrijkste wereldwijde dopinggevallen in het wielrennen van de voorbije twintig jaar uit. De auteur sprak met talrijke bevoorrechte getuigen zoals Jacques Rogge, Eddy Merckx, Johan Bruyneel, Willy Voet, Frank Vandenbroucke, Tourdokter Porte en Philippe Gaumont. Van de opkomst van het wondermiddel epo over de zaak-Festina, de dood van Marco Pantani en Operación Puerto tot de belevenissen van Lance Armstrong en Alberto Contador.