Meisje Vrouw Anders

Download Meisje Vrouw Anders PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Meisje Vrouw Anders book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Meisje Vrouw Anders not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Meisje Vrouw Anders


Meisje Vrouw Anders
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Meisje Vrouw Anders PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Meisje Vrouw Anders


Meisje Vrouw Anders
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Bernardine Evaristo
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2020-11-26

Meisje Vrouw Anders written by Bernardine Evaristo and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-11-26 with Fiction categories.


Van Londen tot Schotland, van een non-binaire socialmedia-influencer tot een 93-jarige vrouw op een boerderij. Meisje, vrouw, anders volgt twaalf personages van kleur die op zoek zijn naar iets – een gedeeld verleden, een onverwachte toekomst, een plek om thuis te komen, een geliefde, een sprankje hoop. Evaristo brengt hen op meesterlijke wijze samen en herinnert ons aan datgene wat ons verbindt in tijden van verdeeldheid.

Geef Nooit Op


Geef Nooit Op
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Bernardine Evaristo
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2021-11-16

Geef Nooit Op written by Bernardine Evaristo and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-11-16 with Biography & Autobiography categories.


Geef nooit op is het inspirerende verslag van de weg die Bernardine Evaristo heeft afgelegd. Na decennia als baanbrekend schrijver in de marge nam ze eindelijk haar plaats in de schijnwerpers in. Ze brengt haar strijd tegen de gevestigde orde in kaart. Aan de hand van haar eigen ervaringen levert ze bovendien een essentiële bijdrage aan de huidige debatten over kwesties zoals ras, klasse, feminisme, seksualiteit en ouder worden. Dit is een uniek pleidooi voor iedereen die ooit in de marge heeft gestaan om nooit op te geven. ‘Ik wil een rolmodel zijn en een inspiratiebron zijn. Juist omdat mijn achtergrond niet wit is, niet bevoorrecht, geen elite. Wat er nu gebeurd is in mijn carrière is fantastisch, maar het was een erg, erg lange weg.’ – Bernardine Evaristo ‘Een mooie ode aan vastberadenheid en durf, en een intieme blik op een van onze beste schrijvers.’ – Kirkus Reviews

Naar Het Paradijs


Naar Het Paradijs
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hanya Yanagihara
language : nl
Publisher: Nieuw Amsterdam
Release Date : 2022-01-13

Naar Het Paradijs written by Hanya Yanagihara and has been published by Nieuw Amsterdam this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-01-13 with Fiction categories.


Naar het paradijs is een sublieme, visionaire roman. Zo rijk, zo gelaagd, zo actueel. Spectaculair!' Michael Cunningham Naar het paradijs is een gewaagde, briljante roman over drie verschillende versies van Amerika, in drie eeuwen. In 1893 maakt New York deel uit van de Vrije Staten, waar mensen ogenschijnlijk mogen liefhebben wie ze willen. David verzet zich tegen de door zijn rijke familie gearrangeerde verloving met een geschikte kandidaat; hij voelt zich meer aangetrokken tot een charismatische maar arme muziekleraar. In het door de aidsepidemie geteisterde Manhattan van 1993 woont de jonge Hawaïaanse David samen met zijn veel oudere, rijkere partner, voor wie hij zijn moeilijke jeugd en het lot van zijn vader verzwijgt. In 2093 probeert Charlie zich staande te houden in het totalitaire New York zonder de bescherming van haar grootvader, een gerenommeerd wetenschapper. Ze ontmoet David, die zegt haar te kunnen redden - maar kan zij hem vertrouwen? Deze drie delen vormen samen een weergaloos epos over familie, verlies en de zoektocht naar liefde. Wat niet alleen de personages, maar ook de verschillende versies van Amerika met elkaar verbindt, is de worsteling met de eigenschappen die ons menselijk maken: angst, liefde, schaamte, afhankelijkheid, eenzaamheid en bovenal het pijnlijke verlangen om degenen van wie we houden te beschermen. Een klein leven in de pers: 'Niet het boek van de maand, maar het boek van het jaar.' DWDD boekenpanel 'Zo'n boek dat maar héél af en toe voorbijkomt. Het boort door je ziel. *****' NRC '*****' de Volkskrant 'Het meest troostrijke boek dat ik ooit las.' Hanna Bervoets 'Een groots boek.' Ruth Joos 'Verslavend boek over de kracht van vriendschap.' LINDA.

Jaguarman


Jaguarman
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Raoul de Jong
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2020-11-13

Jaguarman written by Raoul de Jong and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-11-13 with Family & Relationships categories.


Een zoektocht naar de verborgen krachten van Suriname Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Dan vertelt Raouls vader hem een verhaal dat blijft hangen: een van hun voorouders, een medicijnman, kon zichzelf transformeren in een jaguar. Gegrepen door dit mysterie besluit Raoul op onderzoek te gaan in Suriname. De geschiedenis van deze voormalig Nederlandse kolonie is er een van duisternis en slavernij, maar wie goed zoekt vindt ook veel hoop en levenskracht. Raoul zelf is het levende bewijs: zijn voorouders hebben op de een of andere manier overleefd. Tijdens zijn zoektocht, waarin hij kennismaakt met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden, ontdekt hij dat de kracht van de jaguar onmisbaar is geweest voor het land, en beseft hij hoeveel ieder mens daarvan kan leren. Met Jaguarman, geschreven als een avonturenroman, brengt Raoul de Jong een prachtige hommage aan het land van zijn vader.

Bijeen


Bijeen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Natasha Brown
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2021-08-18

Bijeen written by Natasha Brown and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-08-18 with Fiction categories.


Doe alle juiste dingen. Studeer. Maak carrière. Wees beleefd in een vijandige omgeving. Kies de juiste partner. Koop een flat. Koop kunst. Koop een soort van geluk. Maar steek je hoofd niet boven het maaiveld uit. Wees stil. Blijf doorgaan. Bijeen volgt het leven van een jonge, zwarte vrouw. Ze bereidt zich voor op een uitbundig tuinfeest op het familielandgoed van haar witte vriend. Tegelijkertijd overdenkt ze haar leven, hoe ze altijd alle samengestelde stukjes van zichzelf bijeen heeft gehouden. Terwijl de minuten verstrijken en de toekomst lonkt, ontkomt ze niet aan de vraag: is het tijd om alles uit elkaar te halen? Bijeen is een verhaal over de verhalen waarin we leven – die van ras en klasse, veiligheid en vrijheid, winnaars en verliezers. En over een vrouw die de regie over haar eigen verhaal durft te nemen, zelfs ten koste van haar leven. ‘Een kalme, afgemeten oproep tot revolutie.’ – Ali Smith ‘Natasha Browns voortreffelijke proza, gedurfde structuur en ingetogen elegantie zijn uitermate fascinerend. Ze is een indrukwekkende nieuwe stem.’ – Bernardine Evaristo ‘Schitterend. Dun boek, immens belang.’ – Max Porter ‘Een virtuoos debuut. Bijeen voelt pijnlijk uniek.’ – The Guardian

De Vreemdelinge


De Vreemdelinge
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Claudia Durastanti
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2020-04-16

De Vreemdelinge written by Claudia Durastanti and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-04-16 with Biography & Autobiography categories.


'Van wie heb je leren praten?' was de eerste vraag die mensen aan Claudia Durastanti stelden wanneer ze hoorden dat haar ouders allebei doof waren. 'In welke taal droom je?' vroegen ze toen ze hoorden dat ze op haar zesde van Brooklyn naar het Italiaanse platteland was verhuisd. De vreemdelinge is een unieke combinatie van autobiografie, reisverhaal, lyrische essayistiek en fictie, waarmee de zeer talentvolle auteur Claudia Durastanti haar naam vestigde in Italië. Ze beschrijft in deze roman haar eenzaamheid en haar zoektocht naar de gevolgen van klasse, seksualiteit, geestelijke gezondheid en kunst op haar bestaan. Ze keert terug naar de euforische jaren zestig waarin haar ouders elkaar ontmoetten en gaat in op haar haast dystopische bestaan in het Londen van na de brexit. De vreemdelinge is een roman over stilte - de stilte van doofheid, de stilte van een immigrant - en hoe die kan worden getransformeerd door de liefde voor taal.

Mijn Ontelbare Identiteiten


Mijn Ontelbare Identiteiten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Sinan Çankaya
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2020-05-27

Mijn Ontelbare Identiteiten written by Sinan Çankaya and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-05-27 with Social Science categories.


Wat willen jullie dat ik zeg? vraagt Sinan Çankaya als hij wordt uitgenodigd om te spreken op het veertigjarige jubileum van zijn oude middelbare school. De uitnodiging creëert een opening waar vergeten herinneringen uit zijn jeugd en middelbareschooltijd zich doorheen wurmen. Zo denkt Çankaya terug aan zijn voormalige geschiedenisleraar Nico Konst, ooit de tweede man van de extreemrechtse Centrumpartij. Zonder zichzelf te sparen beschrijft Çankaya in Mijn ontelbare identiteiten hoe moeilijk hij het vindt om een eigen verhaal te vertellen tegen de achtergrond van de debatten over integratie, cultuur en racisme. Steeds laveert hij tussen wortelen en willen vluchten, tussen 'wij' en 'zij', tussen straat en school, tussen een erbij en er niet bij horen, tussen ongebreideld individualisme en een soms beklemmend collectivisme. Op de dag van de jubileumviering, waar hij zijn oude geschiedenisleraar Nico Konst weer onder ogen moet komen, vertelt hij zijn verhaal. Mijn ontelbare identiteiten is een bespiegeling op de veranderde omgang met de 'de Ander' in Nederland. Het is een indringend verhaal over opgroeien in Nederland als kind van migranten. Reflecterend op loyaliteit, ontheemding en vooral de zoektocht naar een thuis keert Çankaya zich tegen vastomlijnde identiteiten en weigert hij om een verhaal binnen de grenzen van zijn eigen lichaam te vertellen.