Onderzoek En Behandeling Van De Schouder

Download Onderzoek En Behandeling Van De Schouder PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Onderzoek En Behandeling Van De Schouder book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Onderzoek En Behandeling Van De Schouder not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Onderzoek En Behandeling Van De Schouder


Onderzoek En Behandeling Van De Schouder
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Onderzoek En Behandeling Van De Schouder PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Onderzoek En Behandeling Van De Schouder


Onderzoek En Behandeling Van De Schouder
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : J. van Nugteren
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2006-08-01

Onderzoek En Behandeling Van De Schouder written by J. van Nugteren and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2006-08-01 with Medical categories.


Dit praktijkgerichte boek bespreekt de meest voorkomende schouderaandoeningen aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek. Veel orthopedische aandoeningen van het schoudergewricht hebben op een of andere manier te maken met het (dis)functioneren van de rotatorcuffmusculatuur. Beschreven worden - onder andere - het impingementsyndroom, schouderinstabiliteit, rotatorcuffdegeneratie, peesrupturen, de tendinitis calcarea en de frozen shoulder. Negen casuïstiekbeschrijvingen geven een concreet beeld van de klachten, symptomen, diagnostiek en therapeutische mogelijkheden bij patiënten met schouderklachten. Relevante achtergrondinformatie wordt uitgebreid besproken en is gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's.

Onderzoek En Behandeling Van Sportblessures Van De Schouder


Onderzoek En Behandeling Van Sportblessures Van De Schouder
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Patty Joldersma
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2014-05-13

Onderzoek En Behandeling Van Sportblessures Van De Schouder written by Patty Joldersma and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-05-13 with Medical categories.


Voor veel mensen is sport onderdeel geworden van het dagelijks leven. Sporten heeft veel voordelen: fysieke inspanning vormt een goede compensatie van een passieve leefstijl. Daar staat echter tegenover dat in bepaalde takken van sport gemakkelijk blessures ontstaan. Bij 'bovenhandse sporten' zoals tennis, volleybal en zwemmen bestaat er risico op overbelasting van de schouder. Bij contactsporten zoals voetbal, ijshockey en rugby ziet men eerder schouderletsels door traumata. Schouderblessures worden dan ook regelmatig onderzocht en behandeld in de huisartsen- en fysiotherapiepraktijk. Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van veelvoorkomende sportblessures van de schouder. Besproken worden onder andere: glenohumerale instabiliteit, de schouderluxatie, labrumletsels, acromioclaviculaire bandletsels, spierscheuren en contusies. Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiekuit de dagelijkse praktijk. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van testen en oefeningen die van belang zijn bij het onderzoek en de behandeling van de schouder.

Onderzoek En Behandeling Van De Nek


Onderzoek En Behandeling Van De Nek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Koos van Nugteren
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2011-11-22

Onderzoek En Behandeling Van De Nek written by Koos van Nugteren and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-11-22 with categories.


Orthopedische casuistiek Onderzoek en behandeling van de nek

Onderzoek En Behandeling Van De Voet


Onderzoek En Behandeling Van De Voet
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Koos van Nugteren
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2009

Onderzoek En Behandeling Van De Voet written by Koos van Nugteren and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009 with Medical categories.


Dit boek behandelt de meest voorkomende vormen van pathologie in de voet. Onder andere wordt aandacht besteed aan platvoeten, holvoeten, achillespeesblessuren, de enkeldistorsie, het tarsaal tunnelsyndroom, het hielspoor en groeischijfaandoeningen in het jeugdige voetskelet. Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in addenda die volgen op de patiëntencasus. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achterin het boek tonen allerlei handige overzichten van onder andere het functieonderzoek van de voet, toegevoegde testen, innervatie en concrete oefeningen bij achillespeesblessures.

Onderzoek En Behandeling Van De Heup


Onderzoek En Behandeling Van De Heup
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : J. van Nugteren
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2014-03-21

Onderzoek En Behandeling Van De Heup written by J. van Nugteren and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-03-21 with Medical categories.


Dit praktijkgerichte boek besteedt uitgebereid aandacht aan de diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende heupaandoeningen. De aandoeningen worden beschreven aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek. Nieuwe wetenschappelijke inzichten over de therapie worden vertaald naar concrete oefenprogramma's. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. Beschreven worden – onder andere– heupartrose, collumfracturen, liesblessures, laterale heuppijn en avasculaire necrose van de femurkop.

Onderzoek En Behandeling Van De Knie


Onderzoek En Behandeling Van De Knie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Koos van Nugteren
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2008-11-13

Onderzoek En Behandeling Van De Knie written by Koos van Nugteren and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2008-11-13 with Medical categories.


Dit boek behandelt de meest voorkomende vormen van kniepathologie. Onder andere wordt aandacht besteed aan meniscusletsels, de voorste kruisbandruptuur, het tractus iliotibialis frictiesyndroom, artrose en osteochondrosis dissecans. Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod en de addenda na iedere patiëntencasus. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. Concrete oefeningen worden in de bijlagen achterin het boek getoond.

Onderzoek En Behandeling Van Elleboog En Onderarm


Onderzoek En Behandeling Van Elleboog En Onderarm
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Koos van Nugteren
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2012-07-30

Onderzoek En Behandeling Van Elleboog En Onderarm written by Koos van Nugteren and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-07-30 with Medical categories.


De elleboog verbindt de bovenarm met de onderarm. Buiging van de arm zorgt ervoor dat we de hand in de richting van het hoofd en de schouder kunnen bewegen. Activiteiten als eten, haren kammen,tanden poetsen en dergelijke zouden onmogelijk zijn zonder de scharnierfunctie van de elleboog. Dit boek behandelt de meest voorkomende vormen van pathologie van elleboog en onderarm. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de tennis- en golferselleboog, bursitis, het compartimentsyndroom, myositis ossifi cans, elleboogprothesen, zenuwcompressie, de bicepspeesruptuur, de radiuskopfractuur, osteochondrosis dissecans en de werperselleboog. Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in addenda die volgen op de patiëntencasus. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en fotos. De bijlagen achterin het boek tonen allerlei handige overzichten van onder andere het functieonderzoek van de elleboog, toegevoegde tests, de innervatie van de arm en concrete oefeningen.