Oplevingen Van Het Denken

Download Oplevingen Van Het Denken PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Oplevingen Van Het Denken book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Oplevingen Van Het Denken not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Oplevingen Van Het Denken


Oplevingen Van Het Denken
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Oplevingen Van Het Denken PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Oplevingen Van Het Denken


Oplevingen Van Het Denken
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Martha Nussbaum
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2011-01-27

Oplevingen Van Het Denken written by Martha Nussbaum and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-01-27 with Philosophy categories.


Oplevingen van het denken' is het magnum opus van Martha Nussbaum. Dit meesterstuk is gewijd aan de emoties. Nussbaum laat zien hoe door de eeuwen heen gedacht en geschreven is over de emoties, niet alleen in de filosofie, maar ook in de literatuur en andere kunsten: zij ontleent diepe inzichten aan Dante, Joyce en Proust, schrijft over de emotionele betekenis van muziek en film, en brengt ook persoonlijke ervaringen - met name de dood van haar moeder in stelling.

Oplevingen Van Het Denken


Oplevingen Van Het Denken
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Martha Craven Nussbaum
language : nl
Publisher:
Release Date : 2004

Oplevingen Van Het Denken written by Martha Craven Nussbaum and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2004 with categories.


Filosofische, psychologische en ethische beschouwing over de emoties en de betekenis die zij voor de mens hebben.

Mogelijkheden Scheppen


Mogelijkheden Scheppen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Martha C. Nussbaum
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2012-03-05

Mogelijkheden Scheppen written by Martha C. Nussbaum and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-03-05 with Philosophy categories.


In Mogelijkheden scheppen zet Nussbaum op heldere wijze de beginselen van haar benadering uiteen. In deze tijd van grote ongelijkheden laat Nussbaum zien hoe we door aandacht te besteden aan de individuele mens en aan de impact van de politiek op ieders leven, mensen overal ter wereld in staat kunnen stellen om een bevredigend en creatief leven te leiden

De Nieuwe Religieuze Intolerantie


De Nieuwe Religieuze Intolerantie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Martha C. Nussbaum
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2013-03-28

De Nieuwe Religieuze Intolerantie written by Martha C. Nussbaum and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-03-28 with Philosophy categories.


Hoe komt het dat sommige kranten de moord op 77 Noren toeschreven aan islamitische extremisten, totdat duidelijk werd dat een rechtse terrorist de dader was? Waarom werden in Zwitserland, een land van vier minaretten, middels een referendum deze bouwwerken verboden? Hoe kan het dat het plan voor een cultureel centrum voor moslims op Manhattan leidde tot een verhit politiek debat in de Verenigde Staten? In haar nieuwe boek analyseert Martha Nussbaum een groot aantal voorbeelden van intolerantie ten opzichte van religieuze minderheden en dan met name ten opzichte van moslims. Ze laat zien dat in al deze gevallen angst voor het andere en onbekende een belangrijke drijfveer is. Geïnspireerd door de filosofie, geschiedenis en literatuur formuleert zij een uitweg uit de greep van de angst. Respect voor andermans gewetensvrijheid is daarbij van cruciaal belang, en de bereidheid anderen te gunnen wat we voor onszelf verlangen.

Het Koninkrijk Van De Angst


Het Koninkrijk Van De Angst
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Martha C. Nussbaum
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2018-10-25

Het Koninkrijk Van De Angst written by Martha C. Nussbaum and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-10-25 with Philosophy categories.


In ‘Het koninkrijk van de angst’ merkt filosofe Martha Nussbaum op dat het politieke debat sterk is gepolariseerd en dat we niet meer in staat lijken met elkaar te communiceren. Ze is niet de enige die dat doorheeft, maar ziet wel een simpel feit dat vaak over het hoofd wordt gezien als de kern van het probleem: het politieke is altijd emotioneel. Mondialisering heeft bij miljoenen mensen in het Westen gevoelens van machteloosheid veroorzaakt, waardoor ‘de schuld’ wordt gelegd bij de ander (immigranten, moslims of culturele elites). De verkiezing van Donald Trump en de stem voor Brexit zijn hiervan de meest recente voorbeelden, maar Nussbaum bewijst dat deze ‘schuldpolitiek’ aan alle kanten van het politieke spectrum te vinden is. Zich baserend op zowel historische als hedendaagse voorbeelden, ontrafelt zij in ‘Het koninkrijk van de angst’ dit web van politieke gevoelens en biedt zij hoopvolle alternatieven.

Woede En Vergeving


Woede En Vergeving
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Martha Nussbaum
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2016-11-03

Woede En Vergeving written by Martha Nussbaum and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-11-03 with Psychology categories.


‘Woede en vergeving’ van Martha Nussbaum (o.a. hoogleraar recht en ethiek aan de universiteit van Chicago) is een pleidooi voor grootmoedigheid, rechtvaardigheid en waarheid als alternatief voor woede, wraak en, verrassend genoeg, vergeving. Nussbaum betoogt dat de invoering van het rechtssysteem het mogelijk heeft gemaakt om ons door liefde en zorg te laten leiden. Want óf een voorval is zo misdadig dat we haar aan het recht overlaten, of zij is triviaal – en waarom zouden we in dat geval boos blijven en op wraak zinnen? Ze ontleedt ook het begrip vergeving kritisch: het is in de kern egoïstisch en weinig behulpzaam. De verongelijkte manoeuvreert zich in een moreel superieure positie waarbij hij zichzelf de macht toe-eigent om al dan niet gratie te verlenen, en zo triomfeert. Nussbaum verkent in ‘Woede en vergeving’ met behulp van een scala aan bronnen op doordringende wijze deze thema’s in zowel de persoonlijke, publieke als politieke sfeer.

Kosmopolieten


Kosmopolieten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ralf Bodelier
language : nl
Publisher: Gompel&Svacina
Release Date : 2019-11-19

Kosmopolieten written by Ralf Bodelier and has been published by Gompel&Svacina this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-11-19 with Philosophy categories.


Kosmopolitisme – wereldburgerschap – lijkt een antwoord op grote en wereldwijde problemen als armoede, migratie en klimaatverandering. Kosmopolitisme kan ook een antwoord zijn op populistisch nationalisme en religieus fundamentalisme. In dit boek ontrafelt Ralf Bodelier het kosmopolitische denken sinds de klassieke oudheid. Dat doet hij door grote kosmopolieten te vragen wat hun denken kan betekenen voor Grace Phiri, een extreem arme vrouw in het hedendaagse Malawi. In boeiende essays neemt hij zijn lezers mee door het kosmopolitisme van Griekse cynici, Romeinse stoïcijnen, het 18de-eeuwse verlichtingsdenken, het 20ste-eeuwse joodse humanisme en het 21ste-eeuwse sociaalliberalisme. De auteur constateert dat het kosmopolitisme niet alleen inspirerend en veelkleurig is, maar ook problematisch en tegenstrijdig. Zelf twijfelt hij of hij zich kosmopoliet kan noemen. En tóch pleit hij ervoor het wereldburgerschap niet af te schrijven. We moeten het beter doordenken en vooral praktisch toepasbaar maken. Wie over fundamentalisme en populisme spreken wil, kan over het kosmopolitisme niet zwijgen.