Psychodidactiek

Download Psychodidactiek PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Psychodidactiek book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Psychodidactiek not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Psychodidactiek


Psychodidactiek
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Psychodidactiek PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Psychodidactiek


Psychodidactiek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jos Tielemans
language : nl
Publisher: Garant
Release Date : 1999

Psychodidactiek written by Jos Tielemans and has been published by Garant this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1999 with categories.
Naar Een Cultuur Van De Vrede In Maatschappij En School


Naar Een Cultuur Van De Vrede In Maatschappij En School
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Roger Boonen
language : nl
Publisher: Maklu
Release Date : 2015-11-13

Naar Een Cultuur Van De Vrede In Maatschappij En School written by Roger Boonen and has been published by Maklu this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-13 with categories.


In iedere samenleving is het bewaren en versterken van een vredescultuur onmiskenbaar een uitzonderlijk hoog goed. Het bevorderen van een cultuur van de vrede is een actief proces en wordt, door de afwezigheid van het kwaad en/of geweld – wat dat ook mag betekenen? – een noodzakelijke mogelijkheidsvoorwaarde om de aandacht voor menswaardigheid gaande te houden en uit te diepen. Dit boek wil een bijdrage leveren tot de irenologie als geesteswetenschap. Het eerste deel behandelt de problematiek van de mens- en de wereldbeelden van de samenleving: het heroïsche, Messiaanse, ascetische en harmonische mens- en wereldbeeld. Het tweede deel gaat in het bijzonder in op de dynamische ontwikkeling van het ‘ik’-organisme, door de verbondenheid met zichzelf, de andere(n), het andere (de natuur en de cultuur), het totale bestaan (of de ‘Andere’ in een godsdienstig perspectief). Vervolgens komen samenlevingsmodellen en omgangsvormen in de maatschappij aan bod, zoals het racistisch of apartheidsmodel, het assimilatiemodel, het model van de multiculturaliteit/het verzuilingsmodel en het model van de interculturaliteit, met het intercultureel onderwijs als de noodzakelijke uitdaging en opdracht voor elke leerkracht. Het derde deel omvat een pleidooi voor een ‘vredes-actieve’ school. Deze ‘geweldige’ school stelt in haar schoolvisie en schoolwerkplan de vredeseducatie centraal. Enerzijds door het goede te bevorderen: de ethische gezindheid en de positieve energie van de leerlingen. Anderzijds door de leerlingen zo veel mogelijk te behoeden voor en te verlossen van het kwade: de negatieve energie die veelal gepaard gaat met allerlei vormen van geweld en gewelddadigheid. Jongeren zullen er leren in ‘vrede’ te leven met zichzelf en de wereld.

Boekblad


Boekblad
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 1999

Boekblad written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1999 with Netherlands categories.
De Slimme Gemeente Nader Beschouwd


De Slimme Gemeente Nader Beschouwd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Erik Gerritsen
language : nl
Publisher: Amsterdam University Press
Release Date : 2023-01-27

De Slimme Gemeente Nader Beschouwd written by Erik Gerritsen and has been published by Amsterdam University Press this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2023-01-27 with Social Science categories.


In De slimme gemeente nader beschouwd geeft Erik Gerritsen een antwoord op de vraag hoe de lokale overheid een bijdrage kan leveren aan het oplossen van ongetemde maatschappelijke problemen. Gerritsen heeft vanuit zijn ervaring als gemeentesecretaris van Amsterdam een praktijktheorie van de 'slimme gemeente' ontwikkeld. Hij bespreekt zowel het best

Methodisch Werken In De Gezondheidszorg


Methodisch Werken In De Gezondheidszorg
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Annemie Coussens
language : nl
Publisher: Maklu
Release Date : 2011-11-02

Methodisch Werken In De Gezondheidszorg written by Annemie Coussens and has been published by Maklu this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-11-02 with categories.


Methodisch werken is een van de belangrijke beroepsgerichte competenties die elke gezondheidswerker moet verwerven. Dit boek brengt in kaart wat interdisciplinair methodisch werken in de gezondheidszorg inhoudt. Vanuit diverse bronnen en inzichten wordt een gemeenschappelijke structuur aangereikt en wordt de brede waaier van gehanteerde begrippen op elkaar afgestemd. Methodisch werken is doelgericht en kenmerkt zich door een bewust gekozen systematische en procesmatige aanpak in functie van de concrete zorgsituatie. De zorgverstrekker gaat hierbij planmatig en cyclisch te werk, en doorloopt de verschillende fasen van het procesmodel. Dit dynamische model wordt uitgebreid toegelicht en geïllustreerd met talrijke casussen. De auteurs leggen de klemtoon op het klantgericht werken vanuit een holistische mensvisie, waarbij voortdurend rekening wordt gehouden met de context van de zorgvrager. De randvoorwaarden zijn eveneens belangrijk: kwaliteitszorg, evidence-based werken, professionalisering en interdisciplinair samenwerken. Dit alles kan niet zonder essentiële competenties die het methodisch werken onderbouwen, zoals observeren, rapporteren, communiceren, wetenschappelijk en klinisch redeneren. Het boek is in eerste instantie bestemd voor studenten uit alle opleidingen in de gezondheidszorg. Het is ook een interessant naslagwerk voor zorgverstrekkers die actief zijn in het werkveld. Daarnaast is het een blijvend ankerpunt in de context van interdisciplinair samenwerken.

Toegewijde Dokters


Toegewijde Dokters
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Frank Smeenk
language : nl
Publisher: Maklu
Release Date : 2016-06-22

Toegewijde Dokters written by Frank Smeenk and has been published by Maklu this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-06-22 with categories.
Pubers In De Klas


Pubers In De Klas
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Eddy Van Mossevelde
language : nl
Publisher: ACCO
Release Date : 1999

Pubers In De Klas written by Eddy Van Mossevelde and has been published by ACCO this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1999 with categories.


Praktische wenken voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs.