Slaapstoornissen In De Psychiatrie

Download Slaapstoornissen In De Psychiatrie PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Slaapstoornissen In De Psychiatrie book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Slaapstoornissen In De Psychiatrie not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Slaapstoornissen In De Psychiatrie


Slaapstoornissen In De Psychiatrie
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Slaapstoornissen In De Psychiatrie PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Slaapstoornissen In De Psychiatrie


Slaapstoornissen In De Psychiatrie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marike Lancel
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu Van Loghum
Release Date : 2021-01-05

Slaapstoornissen In De Psychiatrie written by Marike Lancel and has been published by Bohn Stafleu Van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-01-05 with Medical categories.


Dit handboek biedt een overzicht van diverse slaapstoornissen, de diagnostiek en behandeling daarvan en hun relatie tot de psychiatrie en gebruik van psychofarmaca. Gezonde slaap is essentieel voor het functioneren van de hersenen. Slecht slapen is voorspellend voor het ontstaan van psychische klachten, voor de mate van remissie en het risico op terugval. Slaapstoornissen komen frequent voor bij vrijwel alle psychiatrische stoornissen en vormen één van de belangrijkste transdiagnostische symptomen. Slaapstoornissen in de psychiatrie gaat per psychiatrische aandoening uitvoerig in op de wisselwerking tussen psychiatrie en slaapstoornissen, waarbij epidemiologie, pathofysiologie en specifieke behandelmogelijkheden aan bod komen. Tot slot wordt aanvullend aandacht besteed aan zowel medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandeling en aan enkele specifieke doelgroepen. Het boek geeft een verdiepend kader aan deze diagnose-overstijgende problemen, waarbij de theoretische achtergrond wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Dit boek is bedoeld voor clinici, zoals psychiaters, psychologen, (huis)artsen en andere specialisten in de GGZ die zich willen verdiepen in de veelvuldig gemelde slaapproblemen bij mensen met een psychiatrische aandoening. Het boek staat onder redactie van prof. dr. Marike Lancel, drs. Maaike van Veen en dr. Jeanine Kamphuis, allen verbonden aan het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie, GGZ Drenthe.

Slaapstoornissen In De Psychiatrie


Slaapstoornissen In De Psychiatrie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marike Lancel
language : nl
Publisher: Springer Nature
Release Date : 2020

Slaapstoornissen In De Psychiatrie written by Marike Lancel and has been published by Springer Nature this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020 with Electronic books categories.
Leefstijlpsychiatrie


Leefstijlpsychiatrie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Wiepke Cahn
language : nl
Publisher: Springer Nature
Release Date : 2022-04-16

Leefstijlpsychiatrie written by Wiepke Cahn and has been published by Springer Nature this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-04-16 with Medical categories.


Dit boek geeft een overzicht van wetenschappelijke kennis, ervaringsverhalen en best practices op het gebied van leefstijlpsychiatrie. Daarnaast biedt het praktische handvatten die direct toepasbaar zijn in het voorkomen en behandelen van psychiatrische aandoeningen. Het boek richt zich op alle professionals binnen de geestelijke gezondheidszorg die een bijdrage willen leveren aan verbetering van leefstijl binnen de psychiatrie. Leefstijlpsychiatrie is het eerste brede, Nederlandstalige overzicht van actuele wetenschappelijke kennis over de rol van leefstijl in de preventie en behandeling van psychiatrische aandoeningen. Het boek beschrijft eerst het belang van leefstijl en richt zich daarna op diagnostiek en behandeling. De belangrijkste leefstijlaspecten zoals beweging, voeding, verslaving en slaap passeren uiteraard de revue, net als ervaringsverhalen en de rol van de hulpverlener. Ook is er aandacht voor de praktische kant, met hoofdstukken over bijvoorbeeld communicatie, implementatie en ethische dilemma’s. In lijn met onder andere de versteviging van leefstijlgeneeskunde waarin de nadruk ligt op lichamelijke ziekten, neemt ook de aandacht voor de rol van leefstijl voor onze psychische gezondheid toe. Het verbeteren van leefstijlfactoren bij mensen met psychische klachten kan het herstel bespoedigen en verergering van klachten en terugval voorkomen. Prof. dr. Wiepke Cahn is psychiater en hoogleraar lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen bij het UMC Utrecht en Altrecht. Dr. Jeroen Deenik is onderzoeker en gezondheidspsycholoog bij GGz Centraal en assistant professor bij Maastricht University. Dr. Jentien Vermeulen is psychiater in opleiding en onderzoeker aan de Afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC, locatie AMC.

Verstandelijke Beperking En Psychiatrie


Verstandelijke Beperking En Psychiatrie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Linda Baudewijns
language : nl
Publisher: Gompel&Svacina
Release Date :

Verstandelijke Beperking En Psychiatrie written by Linda Baudewijns and has been published by Gompel&Svacina this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on with Medical categories.


Het nosologisch categoriale fenomenologisch descriptief gerichte DSM-kader volstond niet bij diagnostiek bij mensen met een verstandelijke beperking. Als antwoord daarop verscheen de DM-ID – Diagnostic Manual-Intellectual Disability (2007), daarna de DM-ID2 (2016). Eerder al had prof. dr. Anton Došen specifieke aandacht gevraagd voor de psychische problemen van deze mensen. Zijn boek Psychische stoornissen, probleemgedrag en verstandelijke beperking (2005) geldt nog steeds als een standaardwerk. De neuroverwetenschappelijking met het in kaart brengen van de neurobiologische correlaten van gedragsproblemen en psychische symptomen bij de doelgroep zet zich voort. Dit boek wil de ruime klinische ervaring van artsen, psychologen, ortho-agogen en andere medewerkers in de betrokken sector koppelen aan een neurowetenschappelijke interesse. Daardoor kunnen de differentiaaldiagnostiek en het antwoord op de hulpvragen er nog verder op vooruit gaan, zowel op psychiatrisch, psychofarmacologisch, agogisch, psychologisch als psychotherapeutisch vlak.

Psychiatrische En Neurologische Bladen


Psychiatrische En Neurologische Bladen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : en
Publisher:
Release Date : 1908

Psychiatrische En Neurologische Bladen written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1908 with Nervous system categories.
Kinder En Jeugdpsychiatrie


Kinder En Jeugdpsychiatrie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Fop Verheij
language : nl
Publisher: Uitgeverij Van Gorcum
Release Date : 2009

Kinder En Jeugdpsychiatrie written by Fop Verheij and has been published by Uitgeverij Van Gorcum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009 with categories.
Trauma En Dissociatie


Trauma En Dissociatie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : De la Rie
language : nl
Publisher: Springer Nature
Release Date : 2022-02-03

Trauma En Dissociatie written by De la Rie and has been published by Springer Nature this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-02-03 with Psychology categories.


Dissociatie is een beschermingsmechanisme waarbij bepaalde herinneringen in de hersenen zijn verstoord, zoals het bewustzijn, geheugen of de waarneming van de omgeving. Bij het ervaren van onder andere hevige stress of een traumatische ervaring kan dissociatie optreden als vorm van zelfbescherming. Als dissociatie gedurende een langere periode of zelfs chronisch optreedt, is er sprake van een dissociatieve stoornis. Een dissociatieve stoornis komt over het algemeen alleen voor bij mensen die ernstige en vaak langdurige traumatische gebeurtenissen hebben ervaren - vaak in de jeugd - zoals mishandeling en/of verwaarlozing. Dissociatie is bijna altijd een bijverschijnsel van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij een dissociatieve stoornis wordt het functioneren in het dagelijks leven ernstig beperkt door de symptomen. De DSM-5 onderscheidt vijf dissociatieve stoornissen. (bron: gezondheidsplan.nl) Dit boek bespreekt trauma en dissociatie, een veel voorkomend fenomeen dat een complicerende factor kan zijn in de behandeling. Het is goed mogelijk om met goede diagnostiek, bestaande algemene therapeutische technieken en de richtlijn voor traumabehandeling dissociatie te kunnen onderkennen, en te behandelen. Dit boek helpt je (of je nu een meer ervaren of beginnend therapeut bent) daar zelfverzekerd mee om te gaan.