Welkom In Megapolis

Download Welkom In Megapolis PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Welkom In Megapolis book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Welkom In Megapolis not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Welkom In Megapolis


Welkom In Megapolis
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Welkom In Megapolis PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Welkom In Megapolis


Welkom In Megapolis
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jan-Hendrik Bakker
language : nl
Publisher:
Release Date : 2008

Welkom In Megapolis written by Jan-Hendrik Bakker and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2008 with Cities and towns categories.
Nabijheid


Nabijheid
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jan-Hendrik Bakker
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2020-04-07

Nabijheid written by Jan-Hendrik Bakker and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-04-07 with Philosophy categories.


In Nabijheid onderzoekt Jan-Hendrik Bakker de rol die de nabijheid kan spelen in de toenadering tot elkaar in deze tijd van globalisering en grimmig nationalisme. Wat betekent familie nog voor de moderne mens? En waarom heeft de filosofie daar altijd zo weinig aandacht aan besteed en de literatuur juist wel? Is onze woonplaats een schuilplaats of juist een venster op de wijde wereld? Wie is onze naaste: de oorlogsvluchteling of onze dementerende buurman? Media en economie hebben de wereld klein gemaakt, maar voor velen van ons voelt ze tegelijk veel te groot aan. Bakker laat zien dat nabijheid geen gesloten ruimte is maar juist uitnodigt tot openheid en verbinding.

Met Lichte Tred


Met Lichte Tred
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ton Lemaire
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2019-08-05

Met Lichte Tred written by Ton Lemaire and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-08-05 with Philosophy categories.


Ton Lemaire houdt in Met lichte tred een filosofisch pleidooi voor langzaam wandelen, onthaasting en zelfreflectie. Wandelen heeft vanaf de achttiende eeuw een moderne invulling gekregen door onze veranderende verhouding tot natuur en landschap. De behoefte aan wandelen leeft nog steeds en lijkt zelfs toe te nemen, mogelijk ter compensatie van de verdergaande verstedelijking, de heerschappij van het gemotoriseerde verkeer en de vele uren die men zittend voor schermen doorbrengt. Wat is er dan vitaliserender dan een flinke wandeling, liefst door een afwisselend landschap en in een mooi natuurgebied? Aan de hand van het werk van filosofen, kunstenaars en schrijvers bezingt Lemaire de lof van het lopen, maar zijn boek is tevens een kritisch commentaar op de samenleving. Met lichte tred is de neerslag van Lemaires levenslange passie voor de wereld van het wandelen en voor de wandelaar en zijn lichte voetafdruk op de aarde.

Kleine Filosofie Van Het Rijtjeshuis


Kleine Filosofie Van Het Rijtjeshuis
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Pieter Hoexum
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2014-05-26

Kleine Filosofie Van Het Rijtjeshuis written by Pieter Hoexum and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-05-26 with Philosophy categories.


Je hebt thuis genoeg te doen, loop niet weg,â raadde de zestiende-eeuwse schrijver Michel de Montaigne zijn lezers aan. Sinds enkele jaren houdt Pieter Hoexum zich aan deze wijze raad, ook al bewoont hij niet zoals Montaigne een kasteel op het Franse platteland, maar een rijtjeshuis in een buitenwijk. Vanuit de verte of uit de hoogte zien deze buitenwijken er misschien saai en troosteloos uit maar Hoexum ontdekt dat er op ooghoogte genoeg is om je over te verwonderen. â Het gaat in deze verkenningen over huiselijke aangelegenheden zoals verhuizen en buren, over de badkamer, de zolder en de schuur, en over heimwee, sleur en gewoontes. In zijn oneindige wijsheid vergeleek Hegel een filosoof met een uil die in de avondschemering uitvliegt om de dag te overzien en waardig af te sluiten. In vergelijking met die uil ben ik een kip die de hele dag in en rond zijn huis scharrelt en daarbij stuit op allerlei even alledaagse als wonderbaarlijke zaken.â

Grond


Grond
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jan-Hendrik Bakker
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2014-04-04

Grond written by Jan-Hendrik Bakker and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-04-04 with Nature categories.


Niets is zo abstract en concreet tegelijk als grond. Onze samenleving is erop gebouwd; we moeten ervan eten en onze geschiedenis rust erin. Grond is ook de aanduiding voor de rede en speelt een rol in vele religies. In de stedelijke samenleving verdwijnt de grond on het asfalt: daar vertegenwoordigt grond vooral een economische waarde. Jan-Hendrik Bakker onderzoekt de emoties rond dit thema in reportages, interviews en filosofische essays. Zo voegen Marx, Spinoza, Heidegger en Locke zich in het gezelschap van volkstuinders, archeologen, boeren en grafdelvers.

In Stilte


In Stilte
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jan-Hendrik Bakker
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2015-03-23

In Stilte written by Jan-Hendrik Bakker and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-03-23 with Philosophy categories.


Ooit was het individualisme het grootste goed van de moderne mens, nu lijkt het ons grootste probleem: we willen vrij zijn, maar onze hebzucht dwingt ons in een economisch keurslijf; we willen authentiek zijn, maar de omgeving bepaalt in belangrijke mate onze identiteit; we willen betrokken zijn, maar onze digitale wereld weerhoudt ons van werkelijk contact. Hoe kunnen we het tij keren? Jan-Hendrik Bakker pleit voor een herwaardering van afzondering in stilte, een toestand die in onze tijd wordt beschouwd als zonderling, zielig en ongezond. Maar, zo stelt Bakker, kijk naar belangrijke schrijvers en filosofen als Kierkegaard, Nietzsche, Baudelaire, Merton en Thoreau, die afzondering en stilte juist opzochten om kracht uit te putten, om te protesteren tegen economische verspilling en weerwerk te leveren aan vervreemding en verlies van privacy. Je afzonderen is tegenwoordig moeilijker dan ooit, en daarom juist zo essentieel. In stilte laat zien dat afzondering dé manier is om onze individuele waarden te herijken.

Economie Van Experiences


Economie Van Experiences
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Albert Boswijk
language : nl
Publisher: Pearson Education
Release Date : 2011

Economie Van Experiences written by Albert Boswijk and has been published by Pearson Education this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011 with categories.


Praktisch handboek voor ondernemers om het welzijn en de tevredenheid van hun klanten centraal te stellen.