Ziekte Als Metafoor

Download Ziekte Als Metafoor PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Ziekte Als Metafoor book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Ziekte Als Metafoor not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Ziekte Als Metafoor


Ziekte Als Metafoor
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Ziekte Als Metafoor PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Ziekte Als Metafoor Aids En Zijn Metaforen


Ziekte Als Metafoor Aids En Zijn Metaforen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Susan Sontag
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2019-10-30

Ziekte Als Metafoor Aids En Zijn Metaforen written by Susan Sontag and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-10-30 with Literary Criticism categories.


‘Dit is een belangrijk werk, Sontags onderzoek naar ons denken over ziek zijn is nog altijd relevant en soms onverwacht troostrijk. Geschreven met een gedrevenheid die imponeert én ontroert.’ – Hanna Bervoets Elk tijdperk kent volgens Sontag een ziekte die het symbool van het kwaad in de wereld wordt, in onze tijd zijn dat kanker en aids. Deze ziekte fungeert als zondebok, waaraan oorzaken, eigenschappen en gevolgen worden toegeschreven die meer in het rijk der mythen thuishoren dan in de werkelijkheid van het menselijk lichaam. ‘Een invloedrijk, karakteristiek vurig pleidooi tegen het gebruik van wat voor metaforen dan ook rondom ziekte.’ – De Correspondent ‘Een uitstekend beeld van de kracht van het intellect in het zicht van de dodelijke metaforen van angst.’ – The New Republic ‘Een van de meest bevrijdende boeken van zijn tijd.’ – Newsweek

Ziekte Als Metafoor


Ziekte Als Metafoor
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Susan Sontag
language : nl
Publisher:
Release Date : 1993

Ziekte Als Metafoor written by Susan Sontag and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1993 with AIDS (Disease) categories.


Aan de hand van ziekten als pest, tuberculose, kanker en AIDS wordt aangetoond dat metaforen over ziekten en ons lichaam vaak ontleend zijn aan termen van oorlog en strijd.

Ziek


Ziek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Martine Kamphuis
language : nl
Publisher: De Crime Compagnie
Release Date : 2021-07-08

Ziek written by Martine Kamphuis and has been published by De Crime Compagnie this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-07-08 with Fiction categories.


Rosa ontdekt dat Joris haar bedriegt en ze verbreekt de relatie. Maar omdat ze in dezelfde psychiatrische kliniek werken, blijft ze hem tegenkomen. Dan gebeurt er iets tussen hen waardoor een gevaarlijke patiënt met een duister verleden hen in het vizier krijgt...

Het Ontsterven


Het Ontsterven
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Anne Boyer
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2021-02-11

Het Ontsterven written by Anne Boyer and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-02-11 with Psychology categories.


Voor Anne Boyer, een alleenstaande moeder, betekent de diagnose borstkanker een inwijding in een nieuwe wereld: die van ziekte, sterfte en ziekenhuispolitiek. Bekroond met de Pulitzer Prijs. ‘Het ontsterven’ is het Pulitzer Prijswinnende boek van Anne Boyer. Een week na haar eenenveertigste verjaardag wordt bij haar een zeer agressieve vorm van borstkanker vastgesteld. Voor Boyer, een alleenstaande moeder die maar net de eindjes aan elkaar weet te knopen, betekent de diagnose zowel een crisis als een inwijding in een nieuwe wereld: die van ziekte, sterfte en gendergerelateerde ziekenhuispolitiek. In deze memoires put ze uit een rijk scala aan bronnen om die ervaring te onderzoeken, van Romeinse droomdagboekschrijvers en kankervloggers tot het werk Audre Lorde en Susan Sontag. ‘Het ontsterven’ is tegelijk het verwoestende verhaal van een overlever, een 21e-eeuwse evenknie van ‘Ziekte als metafoor’, een vlijmscherpe kritiek op de ‘kankerindustrie’ en een diepmenselijke verkenning van wat het betekent ziek en gezond zijn in onze moderne wereld

De Machinemens


De Machinemens
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Pieternella Jacoba van den Haak
language : nl
Publisher: Eburon Uitgeverij B.V.
Release Date : 2013

De Machinemens written by Pieternella Jacoba van den Haak and has been published by Eburon Uitgeverij B.V. this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013 with Medicine categories.


"Door de eeuwen heen gebruiken mensen beelden of metaforen om het menselijk lichaam te begrijpen. Vanaf de late middeleeuwen raakte het beeld van de mens als machine in zwang. De metafoor diende om de werking van het lichaam te kunnen begrijpen. De vermeende overeenkomsten hielpen de medische kennis vooruit: de mens was een machine, de hersenen een complex van biologische mechanismen, de psyche een motor die stoom af kon blazen. De machinemetafoor bepaalde ook de richting waarin het medische onderzoek zich ontwikkelde. Tot ver in de moderne tijd beïnvloedt de metafoor het denken over de verhouding tussen lichaam en geest, natuur en cultuur. In 'De machinemens' schildert filosoof Nel van den Haak de rijkdom en kracht van de machinemetafoor voor het denken over mens, ziekte en gezondheid. Gebaseerd op veel historische bronnen."--Cover.

Het Tekort Van Het Teveel


Het Tekort Van Het Teveel
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Damiaan Denys
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2020-10-29

Het Tekort Van Het Teveel written by Damiaan Denys and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-10-29 with Biography & Autobiography categories.


Er is iets geks aan de hand. Westerse landen behoren al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Ze staan aan de top van de wereld op het gebied van onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien mensen in hun leven aan een psychische stoornis en ondergaan in Nederland jaarlijks een miljoen mensen een behandeling voor psychische klachten. We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit. Hoe kunnen we deze paradoxen begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Brengt welvaart meer ongeluk? Waarom faalt de mentale zorg? Kunnen we nog gezond en normaal lijden? Zijn onze verwachtingen te hoog? Mogen we nog menselijk zijn?

Ziek Zijn En God Druk 1


Ziek Zijn En God Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : D. Stap
language : nl
Publisher: Lannoo Uitgeverij
Release Date : 2005

Ziek Zijn En God Druk 1 written by D. Stap and has been published by Lannoo Uitgeverij this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005 with categories.


Ontwerp van een spiritualiteit voor chronisch en ongeneeslijk zieken, mede op basis van de eigen ervaringen van de auteur, predikant van de Protestantse Kerk in Nederland.