[PDF] 1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693 - eBooks Review

1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693


1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693
DOWNLOAD

Download 1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693 PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get 1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693 book now. This website allows unlimited access to, at the time of writing, more than 1.5 million titles, including hundreds of thousands of titles in various foreign languages. If the content not found or just blank you must refresh this page



1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693


1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693
DOWNLOAD
Author : Eelis Halmemies
language : fi
Publisher: BoD - Books on Demand
Release Date : 2021-09-10

1689 Lontoon Baptistien Uskontunnustus Ja Baptistikatekismus Vuodelta 1693 written by Eelis Halmemies and has been published by BoD - Books on Demand this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-09-10 with Religion categories.


Tämä kirja on julkaistu palvelemaan oman aikamme perheitä ja seurakuntia ja juurruttamaan ihmisiä - niin vanhoja kuin nuoria - evankeliumin ylistettävään sisältöön, itse Kristukseen. Kirjaan on koottu kaksi reformaatioajan kristillisen opin merkittävimpiin kuuluvaa esitystä johdantoineen ja kommentteineen ensimmäistä kertaa suomen kielellä. Vuonna 1689 ilmestynyt Lontoon baptistien uskontunnustus ja sen pohjalta laadittu Baptistikatekismus vuodelta 1693 ovat vaikutushistoriallisesti keskeisimpiä uskonpuhdistuksen opin kuvauksia. Ne pyrkivät tulkitsemaan Raamatusta nousevaa uskon sisältöä selkeästi ja edustavat apostolista, evankelista, protestanttista, kalvinistista ja baptistista tulkintaperinnettä. Kirja sisältää tekstien käännösten lisäksi johdannot, jotka auttavat lukijaa ymmärtämään uskontunnustuksen ja katekismuksen syntyhistoriaa. Sen tunteminen osana Englannin 1600-luvun puritaanista liikehdintää on välttämätöntä, jotta voi saada asianmukaisen käsityksen uskonpuhdistuksen ja baptismin juurista ja teologiasta. Uskontunnustus, katekismus ja sen nykypäivään sovelletut kommentit pyrkivät selittämään Raamattuun pohjautuvan evankelisen uskon sisältöä selkeästi ja tuomaan näin ajattoman näkökulman nykyajan haasteisiin. Näin niistä on suunnaton hyöty myös oman aikamme suomalaisille perheille ja seurakunnille.



Kalvinismi


Kalvinismi
DOWNLOAD
Author : Joonas Laajanen
language : fi
Publisher: BoD - Books on Demand
Release Date : 2022-06-24

Kalvinismi written by Joonas Laajanen and has been published by BoD - Books on Demand this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-06-24 with Religion categories.


Ensimmäinen suomenkielinen teos kalvinismista. Tämä kirja esittelee kattavasti ja vakuuttavasti reformoidun teologian tärkeintä ja väärinymmärretyintä näkökohtaa - armonoppeja eli kalvinismia. Mitä Jumalan kaikkivaltiudella tarkoitetaan? Onko ihmisen tahto vapaa? Onko Jumala valinnut vain tietyt ihmiset pelastukseen? Voiko pelastuksen menettää? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin lukija saa selkeän vastauksen.