Aandachtig Communiceren In Beeld En Woord

Download Aandachtig Communiceren In Beeld En Woord PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Aandachtig Communiceren In Beeld En Woord book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Aandachtig Communiceren In Beeld En Woord not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Aandachtig Communiceren In Beeld En Woord


Aandachtig Communiceren In Beeld En Woord
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Aandachtig Communiceren In Beeld En Woord PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Pedagogiek In Beeld


Pedagogiek In Beeld
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : M. H. Van Ijzendoorn
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2005-04-06

Pedagogiek In Beeld written by M. H. Van Ijzendoorn and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005-04-06 with Education categories.


Pedagogiek in beeld biedt een kijkje in de wetenschappelijke keuken van de pedagogiek en is daarmee een inleiding in de studie van opvoeding, onderwijs en hulpverlening. Het boek geeft een helder beeld van enkele belangrijke uitkomsten van pedagogisch onderzoek in Nederland en laat zien hoe die resultaten tot stand zijn gekomen. Daarbij komen de belangrijkste werkvelden aan bod: algemene pedagogiek, gezinspedagogiek, orthopedagogiek, leerproblemen en onderwijspedagogiek. Concrete voorbeelden van onderzoek maken duidelijk wat de pedagogiek heeft gepresteerd en wat in de toekomst van deze discipline mag worden verwacht.Om de "studeerbaarheid" van deze inleiding te bevorderen, is elk hoofdstuk voorzien van illustraties en beschrijven de auteurs in tekstblokken een instrument of studie meer in detail. Bovendien zijn aan alle hoofdstukken enkele studievragen en opdrachten toegevoegd. Aan het eind van elk hoofdstuk worden artikelen of boeken aanbevolen voor verdere verdieping in het onderwerp. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met vermelding van relevante websites.

Professionele Begeleiding En Spiritualiteit


Professionele Begeleiding En Spiritualiteit
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : J.W.G. Körver
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2007-09-21

Professionele Begeleiding En Spiritualiteit written by J.W.G. Körver and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2007-09-21 with Social Science categories.


Het openbare leven is de afgelopen decennia flink aan het veranderen en daarmee ook het denken over mensen en de samenleving. Uiteraard is dit van invloed op de beroepspraktijk in mensgerichte beroepen en functies. Het heeft ook consequenties voor de opleidingen en voor professionele begeleidingsvormen als supervisie en coaching.Een opvallend aspect in het veranderende denken en beleven van velen is de onmiskenbaar groeiende belangstelling voor vragen naar de zin van het bestaan, persoonlijke spiritualiteit en morele bezinning.Er blijkt behoefte aan aandacht voor 'trage vragen', als tegenwicht in de overheersende tendens van op rationaliteit en efficiëntie gerichte benaderingen. Zelfs in op de persoon gerichte hulp– en dienstverlening lijkt die tendens nogal eens te prevaleren boven oprechte betrokkenheid, de 'menselijke maat'.Dit boek is bedoeld als (nadere) kennismaking met pastorale supervisie. Vanuit de vraag naar de verhouding tussen 'supervisie algemeen' en 'pastorale supervisie' zijn er tien bijdragen van ervaren pastoraal supervisoren en docenten. Specifieke dimensies voor de benadering in het pastorale beroep en daarmee ook in supervisie zijn onder meer: de aandacht voor levens– en bestaansvragen, het persoonlijke levensverhaal, spiritualiteit en zingeving, moraliteit/ethiek en presentie, het betrokken willen zijn bij mensen in existentiële nood.Hoewel de auteurs schrijven vanuit christelijk geïnspireerde visies op supervisie aan de (beginnende) professional, lijkt hun boodschap goed aan te sluiten bij de algemene interesse in existentiële bezinning, ethiek en andere vragen, samengevat in het kernbegrip spiritualiteit.

Zo Gaat Dat In Rusland


Zo Gaat Dat In Rusland
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Maria Konjoekova
language : nl
Publisher: Glagoslav Publications
Release Date : 2018-01-01

Zo Gaat Dat In Rusland written by Maria Konjoekova and has been published by Glagoslav Publications this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-01-01 with Social Science categories.


Maria Konjoekova’s Zo gaat dat in Rusland, of hoe te leven tussen Russen is niet alleen een grappige, vol zelfspot geschreven handleiding voor het dagelijks leven in Rusland, het is ook een scherpzinnige en praktische gids voor het doorgronden van een land en van mensen die we vandaag de dag overal ter wereld kunnen tegenkomen. Waar komen onze meningen en vooroordelen eigenlijk vandaan? De schrijfster onderzoekt de culturele eigenaardigheden, waarvan het Russische leven doortrokken is, en geeft ook een verklaring voor de stortvloed aan ongebreidelde Russische emoties in alle mogelijke situaties. Zo rekent ze moeiteloos af met de vele misvattingen die er over de Russen bestaan en kweekt op humoristische wijze begrip voor hun, in Westerse ogen, soms onbegrijpelijke gedrag. Konjoekova wil met haar boek preken noch bekeren, ze beoogt daarentegen een brutaal, maar liefdevol inkijkje te geven in de Russische ziel. Eigenlijk is haar boek een minihandleiding voor de mens in het algemeen.

Handboek Voor Televisiemakers


Handboek Voor Televisiemakers
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Gérard Bueters
language : nl
Publisher: Eburon Uitgeverij B.V.
Release Date : 2002

Handboek Voor Televisiemakers written by Gérard Bueters and has been published by Eburon Uitgeverij B.V. this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2002 with categories.


Gids voor het maken van informatieve televisie en documentaires.

Overheidscommunicatie In Belgi


Overheidscommunicatie In Belgi
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Daniël Coninckx
language : nl
Publisher: Garant
Release Date : 2004

Overheidscommunicatie In Belgi written by Daniël Coninckx and has been published by Garant this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2004 with Government publicity categories.
Dromen Duiden


Dromen Duiden
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marc Hebbrecht
language : nl
Publisher: Maklu
Release Date : 2017-03-20

Dromen Duiden written by Marc Hebbrecht and has been published by Maklu this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-03-20 with categories.


Is de droom een wetenschappelijk, een therapeutisch, of een esthetisch gegeven? Zijn dromen duidbaar? Wat is de betekenis van een droom? Bestaat er één vastliggende betekenis? Houdt de freudiaanse droomduiding nog stand? Of bestaan er andere manieren om met dromen te werken? Heeft het zin om dromen te bespreken in een groep? Kan een dromengroep nuttig zijn? Zijn nachtmerries pathologisch of gewoon fantasie? Welke plaats hebben dromen in literatuur en film? Waarom zijn mensen geïnteresseerd in dromen? Hoe werken psychoanalytici met dromen? Er is veel veranderd in het denken over en werken met dromen. De droom is een volwaardige psychische act, drager van betekenis en duidbaar. De droom is een subjectieve aangelegenheid. Er bestaat meer dan één betekenis van een droom. En er zijn vele toegangswegen om de betekenis van een droom te ontsluieren. Meer dan vroeger is het te beschouwen als een belangrijke verworvenheid dat iemand droomt, zijn droom durft te bespreken en toelaat dat een ander (een analyticus, een therapeut, een lid van een dromengroep) meedenkt of zijn droom verder droomt. Soms komt het tot een gezamenlijk spelen, wat dan leidt tot een co-constructie van betekenis en diepe emotionele inzichten. Ook voor psychotherapeuten en psychoanalytici kan het uitwisselen en bespreken van dromen een bijzondere bijdrage leveren aan het eigen werk. Met behulp van vele droomvoorbeelden wordt dit geïllustreerd.

Vertrouwen In Burgers


Vertrouwen In Burgers
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid
language : nl
Publisher: Amsterdam University Press
Release Date : 2012-07-04

Vertrouwen In Burgers written by Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid and has been published by Amsterdam University Press this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-07-04 with Political Science categories.


Actief betrokken burgers zijn van groot belang voor een levende democratie. Ze houden volksvertegenwoordigers en overheidsinstanties bij de les, vernieuwen de samenleving met hun ideeën en initiatieven en geven het beleid draagvlak. Het is daarom zorgelijk dat slechts kleine groepen burgers zich aangesproken voelen door de wijze waarop beleidsmakers hen pogen te betrekken. Door middel van literatuurstudie en veldonderzoek heeft de raad de kansen en mogelijkheden om burgers te verleiden tot actieve betrokkenheid in kaart gebracht. De raad onderscheidt drie velden van burgerbetrokkenheid: beleidsparticipatie, maatschappelijke participatie en maatschappelijk initiatief, en doet aanbevelingen voor het vergroten van de burgerbetrokkenheid op alle velden. Essentieel voor de rol van beleidsmakers daarbij zijn twee uitgangspunten: denk vanuit het perspectief van burgers en vergroot de kaders voor betrokkenheid. Dit onderzoek van de WRR leidt tot suggesties en adviezen over hoe beleidsmakers en beleidsuitvoerders meer en beter gebruik kunnen maken van kennis, kunde en voorkeuren van (individuele) burgers. Deze titel is onderdeel van de OAPEN Library - http://www.oapen.org. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onderzoekt toekomstige ontwikkelingen ten behoeve van het regeringsbeleid. De raad kan adviseren over alle beleidssectoren. Hierbij wordt vooral gelet op de samenhang van het overheidshandelen.