De Ziekte Van De Islam

Download De Ziekte Van De Islam PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Ziekte Van De Islam book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Ziekte Van De Islam not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Ziekte Van De Islam


De Ziekte Van De Islam
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Ziekte Van De Islam PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Ziekte Van De Islam


De Ziekte Van De Islam
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Abdelwahab Meddeb
language : nl
Publisher: Uitgeverij Ten Have
Release Date : 2007

De Ziekte Van De Islam written by Abdelwahab Meddeb and has been published by Uitgeverij Ten Have this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2007 with categories.


Analyse van de relatie tussen de islamitische wereld en het modernistische westen en de oorzaken van de opkomst en verspreiding van het moslimfundamentalisme.

Arts Van De Wereld


Arts Van De Wereld
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : H.J. Smid
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2005-08-04

Arts Van De Wereld written by H.J. Smid and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005-08-04 with Medical categories.


Artsen krijgen in toenemende mate te maken met allochtone patiënten. Zij voelen zich echter niet altijd deskundig om met deze diversiteit aan patiënten om te gaan, en ervaren regelmatig problemen. Zo kan de kans op een bepaalde ziekte per etnische groep verschillen of de beleving van ziekte en gezondheid mede beïnvloed worden door iemands culturele achtergrond. Ook kunnen artsen zich voor dilemma's geplaatst zien die bijvoorbeeld voortkomen uit verschillende ideeën over behandeling.Een arts van de wereld neemt de lezer aan de hand van diverse casuïstiek mee naar de spreekkamer en laat zien wat het concreet voor een arts betekent om een allochtone patiënt op consult te hebben. Het boek geeft inzicht in de knelpunten, maar laat ook zien wat good practice is en welke voldoening een geslaagde interactie kan geven. Door de beschrijving en analyse van de gebeurtenissen, het geven van achtergrondinformatie en het stellen van vragen biedt het boek handvatten voor de omgang met etnische diversiteit in de medische praktijk.

De Islam


De Islam
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Wim van Rooy
language : nl
Publisher: ASP / VUBPRESS / UPA
Release Date : 2010

De Islam written by Wim van Rooy and has been published by ASP / VUBPRESS / UPA this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2010 with Islam categories.


De samenstellers van dit boek vinden het verbijsterend dat de postmoderne politiek correcte elite het "spook van de islam dat door Europa waart zo geestdriftig omarmt". Anders dan deze politiek correcte intellectuelen die "de islam omarmen met dezelfde kracht waarmee ze ooit het katholicisme bekampten", noemen de auteurs van dit boek zichzelf geen dhimmis, maar rationele onderzoekers met een open geest. In deze bundel laten binnen- en buitenlandse wetenschappers en essayisten hun licht schijnen over de vele facetten van de islam.

Genezers Op De Koloniale Markt


Genezers Op De Koloniale Markt
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Elisabeth Quirine Hesselink
language : nl
Publisher: Amsterdam University Press
Release Date : 2009

Genezers Op De Koloniale Markt written by Elisabeth Quirine Hesselink and has been published by Amsterdam University Press this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009 with Electronic books categories.


Medische geschiedschrijving over de Nederlandse koloniën is schaars. Genezers op de koloniale markt voorziet in een lacune en werpt een nieuw licht op zowel de Europese als de inheemse gezondheidszorg en haar beoefenaars in de periode 1850-1915. In 1851 richtte de koloniale regering in Batavia twee opleidingen op: een doktersschool voor Javaanse jongens en een vroedvrouwenschool voor Javaanse meisjes. De bedoeling was dat zij de traditionele inheemse geneeskundigen, de doekoens, zouden gaan vervangen. De inheemse bevolking was echter niet bereid gebruik te maken van de diensten van de afgestudeerden. De inheemse dokters bleken toch inzetbaar als vaccinateur en als hulpgeneesheer. De vroedvrouwenschool werd daarentegen in 1875 gesloten. Ondanks allerlei gruwelverhalen over misstanden in het inheemse kraambed werd de school niet heropend. Wel werden er mondjesmaat meisjes aan huis opgeleid door Nederlandse artsen. Toen de koloniale politiek rond 1900 aandacht begon te krijgen voor het welzijn van de inheemse bevolking, ontstond behoefte aan artsen. Meer inheemse jongemannen kregen een betere medische opleiding en gingen als zelfstandige artsen werken. Deze verandering leverde spanningen op: lang niet iedereen accepteerde inheemse artsen als collega's van een Nederlandse arts.

Een Arts Van De Wereld


Een Arts Van De Wereld
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jeanine Suurmond
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2015-11-03

Een Arts Van De Wereld written by Jeanine Suurmond and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-03 with Medical categories.


De meeste artsen in Nederland ontmoeten de wereld in hun spreekkamer. Zij voelen zich echter niet altijd deskundig om met deze diversiteit van patiënten om te gaan en ervaren regelmatig problemen. Zo kan de kans op een bepaalde ziekte per etnische groep verschillen of de beleving van ziekte en gezondheid mede beïnvloed worden door iemands culturele achtergrond. Ook kunnen artsen zich voor dilemma's geplaatst zien die bijvoorbeeld voortkomen uit verschillende ideeën over behandeling. Zorgverlening aan etnische diverse patiënten vergt dan ook specifieke competenties, die te maken hebben met kennis, attitude, maar bijvoorbeeld ook met de vaardigheid om te gaan met een taalbarrière. Deze competenties maken deel uit van Raamplan 2009, de eindtermen van de opleiding tot basisarts.Een arts van de wereld neemt de lezer aan de hand van casuïstiek mee naar de spreekkamer. Het boek geeft inzicht in wat er lastig en bijzonder kan zijn in consulten van patiënten met een andere etnische achtergrond dan die van de arts. Het boek zet de lezer aan het denken en biedt praktische oplossingen voor herkenbare problemen en knelpunten. Door analyse van de casuïstiek, het geven van achtergrondinformatie en het stellen van vragen biedt het boek handvatten voor het omgaan met etnische diversiteit in de medische praktijk. Het boek is bestemd voor studenten geneeskunde, artsen in opleiding en alle in de gezondheidszorg werkzame artsen en andere medische beroepsgroepen.

Vrouwen En Demonen


Vrouwen En Demonen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Gerda Sengers
language : nl
Publisher: Het Spinhuis
Release Date : 2000

Vrouwen En Demonen written by Gerda Sengers and has been published by Het Spinhuis this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2000 with Healing categories.


Over de geneeswijzen koran-genezing en zar-ceremonie bij een duivelsuitbanning en over de beleving van de Islam in het hedendaags Egypte.

De Malaise Van De Multiculturaliteit


De Malaise Van De Multiculturaliteit
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Wim van Rooy
language : nl
Publisher: Lulu.com
Release Date : 2008

De Malaise Van De Multiculturaliteit written by Wim van Rooy and has been published by Lulu.com this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2008 with Multiculturalism categories.


Migraties en de multiculturen die daar rechtstreeks uit voortvloeien, zijn door de hele beschavingsgeschiedenis eerder regel dan uitzondering. In elk rijk werd er gemengd en gemixt, geëmigreerd en geïmmigreerd, meestal met véél bloed, zweet en tranen. Toch heeft het ontzettend lang geduurd alvorens de wetten en mores die stelden wat mocht en niet mocht kritisch in vraag werden gesteld. De mensenrechten bijvoorbeeld, een vrij recente humane uitvinding, wordenbegrijpelijkerwijs met alle kracht verdedigd en het minste euvel in dat verband wordt als een onmiddellijk te verwijderen smet gezien. De dwangmatigheid echter waarmee dat geschiedde en de naïviteit die daarbij tentoongespreid werd, leverden een hysterische politieke correctheid op, die, na het failliet van het communisme (marxisme), de behoefte aan een utopie bleef invullen via de nieuwe ideologie van een overspannen multiculturalistische idylle. Pas na 9/11 werd dan toch voorzichtig plaats ingeruimd voor een kritiek op het naïeve en hyperkinetische multiculturalisme en werd gepleit voor de terugkeer van wat gezond verstand. Dit boek gaat in op de progressivistische gedachteloosheid van de multiculturalistische elite. Het houdt tegelijk, onder meer geïnspireerd door intellectuelen uit de moslimwereld, een kritisch pleidooi voor een bedachtzamer omgang met de multicultuur.