Ondermajordomus Minor

Download Ondermajordomus Minor PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Ondermajordomus Minor book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Ondermajordomus Minor not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Ondermajordomus Minor


Ondermajordomus Minor
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Ondermajordomus Minor PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Ondermajordomus Minor


Ondermajordomus Minor
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Patrick deWitt
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2015-10-27

Ondermajordomus Minor written by Patrick deWitt and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-10-27 with Fiction categories.


Een romantische avonturenroman, een fabel zonder moraal en een inktzwarte komedie ineen: dit nieuwe boek van Patrick deWitt gaat over de jonge Lucien (Lucy) Minor, dwangmatig leugenaar, onbeminde eenzaat in een dorp vol reuzen, die een betrekking aanvaardt als ‘ondermajordomus’ op een grimmig kasteel in een afgelegen bergstreek, ‘een beslissing die leidde tot velerlei verwikkelingen, waaronder, maar niet uitsluitend, ware liefde, bitter hartzeer, withete geestesangst en een acute aandrang tot moorden’. Op het kasteel en in het onderhorige dorp ontmoet hij onder anderen een melancholieke butler, een krankzinnige baron, een clubje aan seksuele uitspattingen verslaafde aristocraten, een koppel sympathieke dieven en niet te vergeten de aanminnige Klara, om wier hand hij dingt met een buitengewoon knappe partizaan.

Noorderzon


Noorderzon
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Patrick deWitt
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2018-10-30

Noorderzon written by Patrick deWitt and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-10-30 with Fiction categories.


Frances Price en haar volwassen (doch eeuwig puberale) zoon Malcolm wonen in de chique Upper East Side van New York, rijkelijk omringd door bedienend personeel. Sinds de dood van Malcolms roemruchte vader Franklin, wiens geest volgens Frances voortleeft in Kleine Frank, een oude maar wijze kater, leiden ze een leven van luxueuze ledigheid. Frances en Malcolm zijn twee handen op één buik — ze eten samen, roddelen samen, bewegen zich samen door de high society van New York. Maar dan wordt hun exorbitante levensstijl bedreigd door een bankroet. Frances en Malcolm ontsnappen aan het schandaal door met de noorderzon te vertrekken. In het verre Parijs ontmoeten ze vervolgens een bonte stoet van persoonlijkheden, de een nog bizarder dan de ander: een prachtige maar grillige waarzegster, een dokter die zijn wijnhandelaar meeneemt op huisbezoek, een verlegen detective, een joviale dame die verslingerd is aan cocktails. Ze verbrassen er met verve hun laatste geld. DeWitt verdiept zich net als in De gebroeders Sisters in een onvoorstelbare wereld, en maakt die wereld concreet en menselijk. Hij schrijft met humor over de band tussen moeder en zoon, jezelf opnieuw uitvinden en pretentie laten varen. Theatrale personages en snijdend, overdreven komisch dialoog maken Noorderzon een vlotte en cynische klucht om hardop van te lachen.

De Gebroeders Sisters


De Gebroeders Sisters
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Patrick DeWitt
language : nl
Publisher:
Release Date : 2012

De Gebroeders Sisters written by Patrick DeWitt and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012 with categories.


Twee beroepsmoordenaars, tevens broers, sporen in een wereld van gouddelvers in het midden 19e-eeuwse Oregon tijdens een langdurige en gewelddadige tocht hun gezochte man op om vervolgens tot verrassende ontdekkingen te komen.

Het Jongensuur


Het Jongensuur
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Andreas Burnier
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2015-11-04

Het Jongensuur written by Andreas Burnier and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-04 with Literary Criticism categories.


In Het jongensuur, naar eigen zeggen haar meest autobiografische boek, heeft Andreas Burnier haar ervaringen als onderduikkind in de oorlogsjaren 1940/45 verwerkt. Tegen de achtergrond van bezetting en bevrijding probeert de joodse Simone, de hoofdpersoon, zich een plaats te veroveren in de jongenswereld. Op de adressen waar zij zich moet schuilhouden moet zij zich telkens een nieuwe identiteit aanmeten. Zo heeft zij grote moeite met de streng calvinistische moraal van boerengezinnen en voelt ze zich gevangen in een vrouwenlichaam: zij had een man moeten zijn. Naarmate de bevrijding van de Duitsers nadert, raakt het meisje Simone steeds meer gevangen, verstrikt in haar lichamelijkheid.

Mijn Vader Is Een Vliegtuig


Mijn Vader Is Een Vliegtuig
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Antoinette Beumer
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2018-01-08

Mijn Vader Is Een Vliegtuig written by Antoinette Beumer and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-01-08 with Fiction categories.


De bijna veertigjarige Eva lijkt alles te hebben: een mooi gezin, een succesvol bedrijf, en binnenkort het huis van haar dromen. Dan sterft haar moeder en beginnen de nachtmerries. Eva wordt steeds angstiger en raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen - langzaam maar zeker verliest ze haar grip op de werkelijkheid. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten in haar vroege jeugd en ontdekt hiaten in haar geheugen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al 33 jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, is dat het begin van een uitputtende en beangstigende ontdekkingstocht naar het verleden. Mijn vader is een vliegtuig is een psychologische roman over onverwerkte trauma's, de scheidslijn tussen fictie en realiteit en de al te reële angst om je verstand te verliezen.

Afwassingen


Afwassingen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Patrick DeWitt
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2013-11-13

Afwassingen written by Patrick DeWitt and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-11-13 with Fiction categories.


In een beroemde maar wat verlopen bar in Hollywood werkt een barman. Met morbide belangstelling observeert hij onder het glazen spoelen hoe zijn clientèle avond aan avond in vergetelheid wegzakt en maakt ondertussen aantekeningen voor een roman. In de hoop meer over ze te weten te komen sluit hij aarzelend vriendschap met de stamgasten, die elk op hun eigen manier verknipt zijn. Maar na verloop van tijd begint hij zichzelf vaker in te schenken dan zijn klanten en zijn leven buiten de bar wordt steeds ondraaglijker. Hij beseft dat hij aan zijn drank- en druggebruik onderdoor zal gaan als hij zichzelf niet bevrijdt. Dus bedenkt hij een ontsnappingsplan. Afwassingen is een klassiek verhaal over de gevolgen van verslaving, verpakt in een pastiche op het genre van de roman. De vorm is gedurfd maar zorgvuldig geslepen en de stem van de verteller sleept je onverbiddelijk mee in zijn wereld.

De Verboden Rivier


De Verboden Rivier
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Chigozie Obioma
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2015-10-13

De Verboden Rivier written by Chigozie Obioma and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-10-13 with Fiction categories.


In een stad in Nigeria ontsnappen vier broers aan het strenge toezicht van hun vader. Ze gaan vissen in de rivier die voor alle dorpelingen verboden is. Daar doet een dorpsgek hun een vreselijke voorspelling: Ikenna, de oudste broer, zal door een visser vermoord worden. Deze voorspelling zet de band tussen de broers op het spel en ontketent een aantal tragische gebeurtenissen van haast mythische proporties.