[PDF] Toplumsal Tarih - eBooks Review

Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD

Download Toplumsal Tarih PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Toplumsal Tarih book now. This website allows unlimited access to, at the time of writing, more than 1.5 million titles, including hundreds of thousands of titles in various foreign languages. If the content not found or just blank you must refresh this page



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2020-07-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-07-01 with History categories.




Catalogue Of Cultural Institutions Stanbul


Catalogue Of Cultural Institutions Stanbul
DOWNLOAD
Author : Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı
language : en
Publisher:
Release Date : 1993

Catalogue Of Cultural Institutions Stanbul written by Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1993 with Associations, institutions, etc categories.




Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2018-12-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-12-01 with History categories.


lk sayısı Ocak 1994’te yayımlanan Toplumsal Tarih dergisi, 25. yaşını özel bir sayıyla kutluyor. Tarih ve beraberinde birçok alanı kapsayan içeriğiyle okurları için arşiv niteliği taşıyan Toplumsal Tarih, “Türkiye’nin Toplumsal Tarihinin 25 Yılı” kapak sloganı ile sunulan özel sayısında okuyucularına bugüne dek yayımladığı makaleler ve ele aldığı konular üzerinden özel bir seçki sunuyor. Türkiye’de yayımlanmış tarih dergileri içerisinde en uzun süreli yayın hayatına sahip olma ayrıcalığını taşıyan Toplumsal Tarih dergisinin çeyrek asırlık tarihi, dergi arşivinden titiz bir çalışmayla seçilen 10 özel makale ile gözler önüne seriliyor. Önceki sayılarına göre daha kalabalık bir içerikle sunulan Toplumsal Tarih’in 25. yıl özel sayısı 108 sayfadan oluşuyor. Toplumsal Tarih’in 25. yılı için hazırlanan özel sayısında, Y. Doğan Çetinkaya ile Barış Alp Özden’in editörlüğünde, dergiye bugüne kadar emek vermiş ve katkıda bulunmuş isimlerin çeşitli dönemlerde yayımlanmış yazılarından oluşan bir seçki sunuluyor. Değişik temalardan farklı dönemlere, dergiye çok fazla yazı verenlerden dergiyle özdeşleşmiş isimlere kadar birçok kriter üzerinde durularak hazırlanan bu seçkide Adalet Ağaoğlu, Mehmet Ö. Alkan, Fatmagül Berktay, Tanıl Bora, Esra Danacıoğlu, Edhem Eldem, Oğuz Tekin, Zafer Toprak, Mete Tunçay ve Nuran Yıldırım’ın makaleleri de yer alıyor. Toplumsal Tarih, ilk sayısından itibaren sıkıcı, menkıbelere ve biz-onlar karşıtlıklarına dayalı ve siyasal tarih ağırlıklı tarih anlayışı ve yazıcılığı karşısında önyargıları kıran, çok disiplinli ve tarihyazımındaki yeni yaklaşımlara açık sosyal tarih çalışmalarının hem sayıca çoğalmasını hem de nitelik olarak yükselmesini amaçlıyor. Bir yandan da akademik yönünü güçlü tutarken hakemli bir dergiden daha fazla okuyucuya ulaşmaya, daha geniş kesimlere seslenmeye gayret eden bir yayın oldu. 300. sayısında okuyucuları arşivlerde bir yolculuğa çıkaran Toplumsal Tarih, önümüzdeki dönem de bu ilkelerle yoluna devam edecek ve nitelikli tarih çalışmalarını okurlarına ulaştırmaya çalışacak. Tasarımından dağıtım kanallarına, hazırlandığı bir dizi yenilikle bu aydan itibaren baskı sayısını iki kat artırarak, daha geniş bir dağıtım ağı ile Migros dahil Türkiye’de birçok bayiide satışa sunulacak olan Toplumsal Tarih, Ocak 2019 sayısında Edhem Eldem’in editörlüğündeki II. Abdülhamid dosyasıyla okuyucuyla buluşacak. Toplumsal Tarih dergisi olarak, 25 yıllık bu süreçte bizi ilgisi ve desteğiyle yalnız bırakmayan okuyucularımıza ve tüm dostlarımıza teşekkürü borç biliriz.



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2023-08-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2023-08-01 with History categories.


Toplumsal Tarih Sayı:356 İçindekiler Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay - Hazırlayan: Emel Seyhan Meteora’da Bir Buluşmanın Ardından - ELİF BAYRAKTAR TELLAN Tarih Vakfı'ndan Haberler - Hazırlayan: Meliket Turan Doğa ve Doğaüstü Arasındaki Kaygan Zemin: Acâib ve Garâib - FERAY COŞKUN Osmanlı Kültüründe Doğa ve Doğaüstü - MARINOS SARIYANNIS Osmanlı Kozmografyalarının Acâib ve Garâib Dünyası - FERAY COŞKUN Saltuknâme’de Acâib Diyârlar, Başka Coğrafyalar - ZEYNEP AYDOĞAN On Altıncı Yüzyıl Osmanlı Sarayında ‘Acâib’leri Resmetmek - GÜNSELİ GÜREL Balıkesirli Râsih’in Bülgatü’l-Ahbâb’ında Doğaüstü Yaratıklar -SADIK YAZAR Kurtuluş Savaşı’nda Asker Firarileri Meselesine Sosyal Açıdan Yaklaşmak - MUHAMMED ASLANER Bir Kurucu İktidar Biçimi Olarak İkinci TBMM’nin (1923-1927) Oluşumu - IŞIL ÇAKAN HACIİBRAHİMOĞLU Malûm Meçhûl: İttihatçı Mustafa Asım (Çalıkoğlu) Bey’in Bir Taylorist (?) Olarak Portresi - AKANSEL YALÇINKAYA 1923-24 Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi ve Emtia Spekülasyonu - KALEB HERMAN ADNEY 1931 Kışında Saman Alevi Misali Parlayıp Sönen Bir Hareket: Erkekler Birliği - MELEK YALVAÇ Tarih, İktisat Bilimiyle Daha Güçlü - SALİH ÖZBARAN Kıbrıs’ta 1601-1609 Yılları Arasında Kullanılan Bir Sultan Kıyafeti: Kaftan - MUSTAFA KEMAL KASAPOĞLU



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2020-10-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-10-01 with History categories.


İlk sayısından itibaren çok disiplinli ve tarihyazımındaki yeni yaklaşımlardan beslenen sosyal tarih çalışmalarının hem sayıca çoğalmasını hem de nitelik olarak gelişmesini amaçlayan bir yayın politikasına sahip olan Toplumsal Tarih, Ekim sayısında Osmanlı tarihine mikro tarihçiliğin yapabileceği katkıları gösteren bir dosya ile okuyucusuyla buluşuyor. Sıradan, önemsiz insanların hayat öykülerini ya da küçük toplulukların karşılaştıkları sorunları odağına alarak çoklu görüş açılarından öyküler ve betimlemeler sunan mikro tarih çalışmaları, yerel düzeyde yaşanan deneyimlerin ve ilişkilerin geniş toplumsal ve kültürel sistemleri daha nüanslı bir şeklide anlamamıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. Fırat Yaşa’nın editörlüğünde hazırlanan dosya, imparatorluğun muhtelif şehirlerine ait mahkeme kayıtlarından ve çeşitli arşiv belgelerinden hareketle sıradan insanların hikayelerine odaklanıyor. Zeynep Dörtok Abacı, Cemal Çetin, Nurcan Abacı, Nihal Boztekin ve Fırat Yaşa’nın katkı sunduğu dosyada bir araya getirilen makaleler, derinlemesine inceledikleri bireysel hikayelerden yola çıkarak Osmanlı İmparatorluğu’nda tebaa anlayışı, ilişki ağları, kimlik oluşumu ve farklı anlam dünyaları üzerine daha geniş sorulara cevaplar öneriyorlar. Dosya dışındaki sayfalarımızda yer alan Yaşar Tolga Cora’nın makalesi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunda görev alan Onbaşı Harutyun’un anılarını hem belgesel hem de kurgusal bir metin olarak okuduğumuzda öğrenebileceklerimiz ve sorabileceğimiz sorular hakkında bir değerlendirme sunuyor. Nilay Özlü’nün II. Abdülhamid döneminde inşa edilen karakol binaları üzerine makalesi ise bu yapıları II. Abdülhamid’in görünmez varlığının, istibdat rejiminin ve devlet aygıtının giderek güçlenen kontrol mekanizmalarının vücut bulmuş birer numunesi olarak tartışıyor. Kitabiyat bölümümüzde Zafer Toprak, İBB Kültür AŞ tarafından yeni baskısı yapılan Nutuk’u eski baskılarıyla kıyaslıyor. Ayrıca Güler Özdemir’dan “Bir Delinin Heykelini Dikmek: Pazarola Hasan Bey ve Seyuşen”, İbrahim Çeşmeli’den “Hunların ve Kök Türklerin İnançları ve Mezarları: Ki-lin İkonografisi” ve Safiye Altıntaş’tan “Şnurov’un Türkiye Proletaryası'nda 1920’ler Türkiye’si” başlıklı yazıları da bu sayımızda bulabilirsiniz. Emel Seyhan ise hazırladığı Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay yazısında Ekim 1920’de yayınlanmış haberlerden bir derleme sunuyor.



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2019-05-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-05-01 with History categories.


Toplumsal Tarih, Mayıs 2019'da "Demokrat Parti İktidarı ve Emek Hareketi" başlıklı özel bir dosyayla, dönemin emek ve sendikacılık hareketlerini iç ve dış siyasi konjonktür bağlamında ele alıyor. Dosyada bir araya getirilen makaleler; Demokrat Parti döneminde canlanan emek ve sendikacılık hareketlerinin bir yanıyla barındırdığı mücadeleci karakteri gösterirken, diğer yanıyla da hem içeride iki parti arasındaki rekabetin hem de savaş sonrası dönemin uluslararası hegemonya mücadelesinin bir konusu haline geldiğine işaret ediyor ve emek tarihi çalışmalarında yokluğu uzun zamandır eleştirilen toplumsal cinsiyet perspektifine de dönemin kadın işçileri üzerinden katkı sunuyor. Sinan Yıldırmaz’ın editörlüğünde hazırlanan dosya; Hakan Koçak, Görkem Akgöz, Tuna Ayber ve Aziz Çelik ile birlikte iki mayıs ayı arasındaki on yıllık Demokrat Parti iktidarına ilişkin çalışmalarda sıkça incelenen “yukarıdaki” aktörlerin dışında, toplumsal ve politik alanda mücadele eden “aşağıdakilerin”, emekçinin ve emeğin sesine kulak vermeyi amaçlıyor. Dosyada emek tarihi çalışmalarında genellikle gölgede kalmış 1950'ler, dönemin ruhunun baskıcı karakterine rağmen bir sonraki döneme miras kalacak mücadeleci ve bağımsız sendikacılık gayretinin doğuşu, emek hareketinin kadın aktörleri ve savaş sonrası dönemin yeni dünya düzeninden etkilenme biçimleri bağlamında ele alınıyor. Toplumsal Tarih, bu sayısında üç ayrı makale ile Nâzım Hikmet'i anıyor ve bu vesileyle 305. sayının kapağını da Ömer Durmaz’ın arşivinde yer alan, ilk kez bir sergide ve yayında kullanılarak açığa çıkan 1935 tarihli bir Nâzım Hikmet portresi oluşturuyor. Bu mini dosyada Nilay Örnek, Prof. Dr. Haluk Oral ile yaptığı söyleşide okuyucularını Oral'ın küratörlüğünü yaptığı sergi ve aynı ismi taşıyan yeni kitabı "Nâzım Hikmet'in Yolculuğu"na tanıklık etmeye davet ederken, Haluk Oral da doğumundan ilk kez hapisle tanıştığı 1928 yılına kadarki hayatını bir yol hikayesi olarak ele alıyor. Mehmet Perinçek, büyük şairin 1 Mayıs anılarını bilinmeyen konuşma ve yazılarıyla ilk kez okuyucuyla buluşturuyor. Mehmet Ö. Alkan ise Yıldız Sertel'in anılarının, fikirlerinin, hesaplaşmalarının ve Türkiye'deki son yıllarının izini Sertel'in Ardımdaki Yıllar kitabı üzerinden sürüyor ve Sertel ailesinin Nazım Hikmet'le ilişkisine değiniyor. Derginin dosya dışı yazıları arasında Hakan Yılmaz’ın makalesi, “Ulubatlı Hasan”ın da sonradan uydurulmuş bir efsane olduğu düşüncesini, bir Bizans kroniğinden ve yeni ortaya çıkarılan meçhul kabrinden yola çıkarak yeniden tartışmaya açıyor. Ceren Çelik, Balkan ve I. Dünya savaşları ile ekonomisi çöken Osmanlı'nın, II. Meşrutiyet sonrası kamusal alanda daha görünür hale gelen kadınların emeğine başvurmasını Hilâl-i Ahmer Hanımlar Merkezi Dârü’s-sınâa’sı etrafında ele alıyor. Kitabiyat köşesinde Salih Özbaran, Cemal Kafadar'ın "Kendine Ait Bir Roma" adlı eserini Rumîlik/Türklük kavramları etrafında ele alıyor. Serap Mumcu Geronazzo ise 1 Mart'ta aramızdan ayrılan Venedikli ünlü Osmanlı tarihçisi, Türk Tarih Kurumu Onur Üyesi Prof. Dr. Maria Pia Pedani'nin öğrenme ve üretme tutkusu, tebessüm ve başarılarla dolu hayatının kısa bir panoramasını sunuyor. Murat Cankara, Osmanlı’da Gayrimüslim Basından başlıklı köşesinde bu ay “Batı Ermeni Rönesansı”nın ilk yurdu olarak görülebilecek İzmir'de Ermenice olarak çıkan ve yer yer Ermeni harfli Türkçe metinlere de yer veren İzmirli dergisinin 9 Ekim 1909 tarihli sayısında yer alan “Mütalaa” başlıklı yazıyı, dönemin Ermeni basınında dil, eğitim, mezhep, Türklerle temas ve birey-millet ilişkileri konusunda nasıl bir müzakere yürütüldüğüne dikkatimizi çekerek aktarıyor. Emel Seyhan’ın hazırladığı “Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay” sayfalarında ise Mayıs 1919’da İzmir’in işgali ve sonrasındaki gelişmelerin basınımızdaki yansımaları ele alınıyor.



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2019-10-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-10-01 with History categories.


Hayvanlarıyalnızca 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde değil daima hatırlamak ve ne denlivazgeçilmez olduklarını yansıtabilmek temennisiyleToplumsal Tarih,Ekim 2019'da, "İnsanın Kadim Dostu: Hayvanlar"başlıklı özel bir dosya ileinsan-hayvan ilişkilerinin mülkiyet temelli, duygusal, sosyo-ekonomik gibi çeşitliyönlerine odaklanıyor; insan-hayvan etkileşimlerinin zengin tarihindenörnekler sunarak, hem yeni gelişen bu alanı Türkçe literatürü takip edenokuyuculara tanıtmayı hem de bu alandaki çalışmaları cesaretlendirmeyi veakademik olmayan okurlara da sevdirmeyi hedefliyor. Burcu Kurt editörlüğündeki Ekim 2019 dosyasının ilk makalesini kalemealan İrvin Cemil Schick; İslamdininin ve Müslüman Türklerin köpeklere dair bugünküne benzemeyen korumacıtavırlarını, İslamiyet öncesi Türk kültürü ile Orta Doğu kültürlerininyarattığı sentezi inceleyerek ele alıyor. Osmanlı tarihinde hayvanların rolünedeğinen ilk ve kült araştırmacılardan biri olanAlan Mikhail;Mısır’ıngeçimlik erkenmodern tarım ekonomisinden ticari tarıma, büyük topraksahipliğine ve yoğuninsan emeğine dayalı bir ekonomiye geçiş sürecini ehil hayvanların sayısındaki düşüşle açıklayarak,hayvanların Osmanlı Mısır’ındaki merkezi önemine dikkat çekiyor.Semih Çelik isebenzer bir noktadan hareketle Kocaeli köylülerinin, ormana ve tarıma bağlıekonomisinin merkezinde olan mandalar üzerinden yürüttükleri mücadeleyi mercek altınaalıyor ve bugünküekolojik tahribata karşı direnen köylülerin tarihsel arkaplanına ışık tutuyor. Dosya dışındakisayfalarımızda yer alan AnnaVakali’nin makalesi; Selanikli Hacı Tayyib örneğiüzerinden, Tanzimat döneminin tümmerkezileştirmeçabalarınarağmen hemvilayetlerdeki görevlileri denetimaltında tutmakta hem devilayetlerikendisi için nüfuzedilebilir kılmakta zorlanan ve yerel görevlilerinyolsuzlukvakalarına müdahale etme, bukişileri cezalandırma konusunda isteksizdavranan merkezi bürokrasiyi ele alıyor.HazalÖzdemir’in makalesi, daha önce Doğu Anadolu’dan Kuzey Amerika’ya yönelen Ermenigöçünü kontrol altına almaya çalışan Osmanlı Devleti’nin pasaportpolitikalarını incelediği makalenin devamı olarak; fotoğrafları, şehirlere, çekildiği günlere,fotoğrafçılarına, kullanılan arka plan ve dekorlara odaklanıyor. Barış Celeb;27 Mayısdarbesinin ardından Milli BirlikKomitesi’nin iktidarı ele almasıyla yenidenbaşlayan Türkçe ezan polemiğinin 1961yılındaki genel seçimlere kadar süren inişli-çıkışlısürecini ve bu süreçteki kırılma noktalarını ele alıyor. Ali Akyıldız’ınmakalesi;en sağlam tarih kaynaklarından birisayılan arşiv belgelerinin verdiği bilgilerin güvenilirliğini, 19. yüzyılın sonçeyreğinde yaşanan bir örnek olay ve bir ayrıntı üzerinden sorgulayarak ve biryöntem tartışması açıyor.Kitabiyat köşesindeki makalesiyle İlhami Tekin Cinemreise, Sebēos’a atfedilerek Türkçeye kazandırılaneserinakademik formasyondanyoksun ve adeta bir roman gibiçevrilmesinin ortayaçıkardığı eksikliklere dikkat çekiyor. Emel Seyhan’ınhazırladığı “Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay” sayfalarında ise Ekim 1919’dabasında yer almış haber kesitlerinden bir derleme sunuluyor.



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2020-09-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-01 with History categories.


Toplumsal Tarih’in Eylül sayısında iki dosya sunuyoruz. İlk dosyamız Osmanlı’da içki ve eğlence kültürü üzerine üç makaleden oluşuyor. İhsan Erdinçli’nin makalesi, 16. yüzyıldan itibaren türleri, işlevleri ve sayıları artan meyhanelerin Osmanlı’da eğlence kültürünün önemli bir parçası haline geldiğini gösteriyor. Derviş Koyuncu makalesinde Klasik dönemden Tanzimat’a kadar alkollü içeceklerin vergilendirilme politikasını değerlendiriyor. Sada Payır’ın makalesi ise Osmanlı’nın son döneminin en büyük eğlencelerinden olan Tatavla Karnavalı’nın toplumsal ve siyasal anlamı üzerinde duruyor. Toplumsal Tarih’in Eylül sayısında sunduğumuz ikinci dosyamız ise tarih eğitiminin toplumsal barışa hizmet edecek bir anlayışla yürütülmesi, gençlerin farklı tarih perspektifleriyle tanışmaları ve eleştirel analiz ve yorum yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamların oluşturulması bakımından örnek teşkil edebilecek bir projenin sonuçlarını sizlerle paylaşıyor. Zeynep Adıgüzel, Nalan Balcı, Fırat Güllü ve Erol Köroğlu’nun hazırladığı dosya sunumlardan yapılan bir seçkiyi ve projenin öğrenci ve öğretmenlere katkısıyla ilgili genel değerlendirmeleri içeriyor. Dosya dışındaki sayfalarımızda yer alan diğer yazılar ise B. Edem Polat’tan “Evvel Zamanda Kırklareli’nde Yahudi Bir Kadın Olmak: Anımsamak, Anlatmak” ve Grazia Semeraro’dan “Bir Phrygia Kenti: Hierapolis” olarak sıralanabilir. Cumhuriyet Dönemi Tarihi bölümümüzde, H. Cenk Çelik’in hazırladığı “İkinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin Trakya’yı Savunma Tasarıları: İngiliz Raporlarında Çakmak ve Çatalca Hatları” adlı yazısını bulabilirsiniz. Emel Seyhan ise hazırladığı “Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay” yazısında Eylül 1920’de yayınlanmış haberlerden bir derleme sunuyor.



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2022-06-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-06-01 with History categories.


Toplumsal Tarih Sayı:342 İçindekiler Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay - Hazırlayan: Emel Seyhan GÜNCEL: Bu Yılki “Gençler Tarih Yazıyor” Projesi 15 Mayıs’ta Noktalandı - Mine Koçak Yalaz Tarih Vakfı'ndan Haberler - Hazırlayan: Melike Turan Ukrayna ve Rusya: Tarih Üzerinden Savaş - ÖZHAN KAPICI Ukrayna Milli Kimliğinin Oluşumu Sürecine Bir Bakış - HÜSEYİN OYLUPINAR XIX. Yüzyılda Rusya İmparatorluğu’nda Millet Sistemi ve Ukraynalı Kimliği - Mustafa Tanrıverdi Vladimir V. Putin’in Tarih Anlayışı: Moskova’dan Kiev’e Uzun İnce Yollar - TİBET ABAK Moskof ve Rus’a İki Farklı Bakış: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türkiye’nin Rusya’yı Keşfi - ÖZHAN KAPICI Türkiye’de Rusya ve Ukrayna Tarihi Çalışmalarının Güncel Bir Eleştirisi - SERKAN KEÇECİ Rusya’nın Tehlikedeki Dilleri - MİKAİL CENGİZ I. Harp Sonlarında Kiev: - Müfide Ferit Hanım’ın Kiev İzlenimleri ve Eşi Kiev Başkonsolosu Ferit Bey’in Raporu - ALİ BİLGİN Selim Ahmetoğlu ile Söyleşi: Trabzon ve II. Meşrutiyet - Söyleşi: Y. DOĞAN ÇETİNKAYA Cumhuriyetin İlk Feministleri: Uluslararası Kadınlar Birliği’nin 1935 Kongresi’nde Türk Kadın Birliği’nin Asli Delegeleri - ASLI DAVAZ Galileo’dan Sonra Newton’dan Önce - HUGH ALDERSEY-WILLIAMS Bilim İletişiminin Toplumsal Tarihi: Newtonculuğun Meşrulaştırılması Örneği - DERYA GÜRSES TARBUCK



Toplumsal Tarih


Toplumsal Tarih
DOWNLOAD
Author : Tarih Vakfı
language : tr
Publisher: Tarih Vakfı
Release Date : 2021-10-01

Toplumsal Tarih written by Tarih Vakfı and has been published by Tarih Vakfı this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-10-01 with History categories.


Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay -Hazırlayan: Emel Seyhan Gençay Gürsoy: Bir Hayat, Üç Dönem-SÖYLEŞİ: AHMET AKŞİT Bizans Kapadokya’sında Yaşam ve Maddi Kültür-TOLGA B. UYAR-Geç Roma’dan Erken Bizans’a Kapadokya Kırsalında Dönüşüm: Tarihi Bağlamında Sobesos-CAN ERPEK Tyana (Kemerhisar) Antik Kenti - OSMAN DOĞANAY - BÜLENT İŞLER Bizans Kapadokya’sında Gizli Bir Kent: Mokisos (6. yüzyıl)-TOLGA B. UYAR Mekânı Taştan Çıkarmak: Bizans’ta Kaya Oyma Mimari ve Kapadokya-GÖRKEM GÜNAY Bizans Sivil Mimarisinin Kapadokya’daki Seçkin Örnekleri-FATMA GÜL ÖZTÜRK BÜKE Topraktan Sofraya:Kapadokya Kırsalında Bizans Zirai Üretimi-NİLÜFER PEKER Yeniçerilerden Sonra Karagöz ve Ortaoyununda Siyasi Taşlama-AHMET AKŞİT Boğaziçi’nin Daimi Hatırası: Nazmi’nin Yeri-BERK EMEK Bilim Tarihi Güncesi-SERİ EDİTÖRÜ: DERYA GÜRSES TARBUCK “Türkiye Sinagogları”: Bir Kitap, Bir Sergi-SİLVYO OVADYA İdil-Ural ve Türkistan’da Fikir Hareketleri-AYŞEGÜN SOYSAL