De Koude Oorlog

Download De Koude Oorlog PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Koude Oorlog book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Koude Oorlog not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Koude Oorlog PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alles over Historia
language : nl
Publisher: Lindhardt og Ringhof
Release Date : 2020-09-03

De Koude Oorlog written by Alles over Historia and has been published by Lindhardt og Ringhof this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-03 with History categories.


Met een hels kabaal komt de Atlasraket langzaam los van de grond. Het is 1958, en de VS hebben hun eerste intercontinentale wapen. De Atlas is het antwoord op de R-7-raket van de Russen, en heeft als taak om waterstofbommen op de Sovjet-Unie te gooien. Tijdens de Koude Oorlog willen de twee supermachten maar één ding: de ander de loef afsteken op wapengebied. Geen van beide wil achterblijven in de wedloop. Wapens en prikkeldraad verdelen de wereld in twee ideologische kampen, en er zijn genoeg kernwapens om de hele aardbol met één druk op de knop te vernietigen. Het wantrouwen viert dan ook hoogtij in Oost en West. De autoriteiten houden hun eigen burgers scherp in de gaten en op landverraad staat de doodstraf. 40 jaar staat het IJzeren Gordijn als een huis. Maar dan gaat er een frisse wind waaien in het Kremlin, en kunnen de raketten, grenswachten en spionnen eindelijk met pensioen.

De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Odd Arne Westad
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2017-10-10

De Koude Oorlog written by Odd Arne Westad and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-10-10 with History categories.


‘Westads schrijfstijl is helder, gevat en vurig. Deze keer is zijn speelveld breed genoeg om zijn kennis en menselijkheid volledig recht te doen.’ Marilyn B. Young, New York University De Koude Oorlog was het lijnrecht tegenover elkaar staan van het kapitalisme en het socialisme. Een confrontatie die het heftigst was tussen 1945 en 1989, maar de oorsprong van het conflict gaat veel verder terug en de gevolgen zijn nog steeds voelbaar. De Koude Oorlog zorgde ervoor dat de wereld werd gedomineerd door twee supermachten die als uitgangspunt hadden dat alleen het eigen systeem goed was en dat van de ander per definitie heel erg slecht. Dit leidde tot een wapenwedloop waardoor we nu genoeg atoomwapens hebben om onze aarde meerdere keren volledig te vernietigen. Net als de Amerikanen geloofden de sovjetleiders dat de ‘oude’ maatschappijen, gebaseerd op lokale identiteit, standsverschil en een sterke band met het verleden, volkomen achterhaald waren. De Koude Oorlog ging dan ook over de maatschappij van de toekomst. De keuze was beperkt: die van de Sovjet-Unie, waar de staatsmachine aan de verbetering van de mensheid werkte, of die van de Amerikanen met een gedecentraliseerde staatsmacht en boven alles individuele vrijheid. Tegen deze achtergrond werd het gevecht gevoerd, met als gevolg conflict na conflict en genadeloze leiders. Odd Arne Westad is hoogleraar VS-Azië Relaties aan Harvard University en geeft les op de Kennedy School of Government. Van zijn hand verschenen The Global Cold War (2005), dat de Bancroft Prize heeft gewonnen, en Decisive Encounters (2003), het standaardwerk over de Chinese burgeroorlog. Ook werkte hij mee aan de driedelige Cambridge History of the Cold War (2010). Recenter verscheen Restless Empire: China and the World since 1750 (2012).

De Koude Vrede


De Koude Vrede
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Luc de Vos
language : nl
Publisher:
Release Date : 1988

De Koude Vrede written by Luc de Vos and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1988 with Cold War categories.


Op onderdelen zeer uitvoerige beschrijving van de Koude Oorlog en het dekolonisatieproces.

De Stille Oorlog


De Stille Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tim Weiner
language : nl
Publisher:
Release Date : 2020

De Stille Oorlog written by Tim Weiner and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020 with categories.


Analyse van de politieke strijd tussen de Verenigde Staten en Rusland sedert het einde van de Koude Oorlog eind jaren tachtig, en de kwetsbaarheid van westerse democratieèn tegenover autocratische regimes.

Falend Licht


Falend Licht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ivan Krastev
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019

Falend Licht written by Ivan Krastev and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.


Analyse van de oorzaken van het falen van het proces van democratisering in Oost-Europa na de val van de Berlijnse Muur in 1989.

Moskouse Nachten


Moskouse Nachten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Nigel Cliff
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2017-04-27

Moskouse Nachten written by Nigel Cliff and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-04-27 with Biography & Autobiography categories.


'Er zijn duizend redenen om dit boek te lezen, wat een fascinerend portret' - Paul Witteman Getipt door DWDD Aangrijpend en waargebeurd verhaal over een opmerkelijk, jonge Texaanse pianist ten tijde van de Koude Oorlog. Met zijn liefde voor de Russische klassieke muziek, stal Van Cliburn de harten van zowel de Amerikanen als de Russen, en zorgde hij voor een onverwachte verlaging van de spanningen tussen de supermachten, terwijl ze op het randje van een nucleaire oorlog stonden. In 1958 reisde de volledig onbekende 23-jarige Cliburn naar Moskou om daar mee te doen aan het eerste ‘Internationale Tsjaikovski Concours’. De Sovjets waren uiteraard niet van plan om die begeerde prijs aan een onbekende Amerikaan toe te kennen, maar toen de slungelige Texaan met zijn verlegen grijns het podium opliep en begon te spelen, had hij het hele land ogenblikkelijk in zijn ban. ‘Is hij de beste?’ vroeg Chroesjtsjov na afloop aan een van de juryleden. ‘In dat geval... geef hem die prijs!’ In dit spannende, onderhoudende en ontroerende verhaal vertelt Nigel Cliff het drama en de spanning van de Koude Oorlog. In deze uitzonderlijke tijd waren een getalenteerde musicus en de tijdloze klassieke muziek tijdelijk de enige brug tussen twee destructieve nucleaire grootmachten. Nigel Cliff heeft onder andere gewerkt voor The Times en The Economist. Hij heeft al meerdere veelgeprezen non-fictiewerken op zijn naam staan, onder andere The Shakespeare Riots en The Last Crusade.

De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Norman Friedman
language : nl
Publisher:
Release Date : 2005

De Koude Oorlog written by Norman Friedman and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005 with categories.