De Koude Oorlog

Download De Koude Oorlog PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Koude Oorlog book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Koude Oorlog not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Koude Oorlog PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Odd Arne Westad
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2017-10-10

De Koude Oorlog written by Odd Arne Westad and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-10-10 with History categories.


‘Westads schrijfstijl is helder, gevat en vurig. Deze keer is zijn speelveld breed genoeg om zijn kennis en menselijkheid volledig recht te doen.’ Marilyn B. Young, New York University De Koude Oorlog was het lijnrecht tegenover elkaar staan van het kapitalisme en het socialisme. Een confrontatie die het heftigst was tussen 1945 en 1989, maar de oorsprong van het conflict gaat veel verder terug en de gevolgen zijn nog steeds voelbaar. De Koude Oorlog zorgde ervoor dat de wereld werd gedomineerd door twee supermachten die als uitgangspunt hadden dat alleen het eigen systeem goed was en dat van de ander per definitie heel erg slecht. Dit leidde tot een wapenwedloop waardoor we nu genoeg atoomwapens hebben om onze aarde meerdere keren volledig te vernietigen. Net als de Amerikanen geloofden de sovjetleiders dat de ‘oude’ maatschappijen, gebaseerd op lokale identiteit, standsverschil en een sterke band met het verleden, volkomen achterhaald waren. De Koude Oorlog ging dan ook over de maatschappij van de toekomst. De keuze was beperkt: die van de Sovjet-Unie, waar de staatsmachine aan de verbetering van de mensheid werkte, of die van de Amerikanen met een gedecentraliseerde staatsmacht en boven alles individuele vrijheid. Tegen deze achtergrond werd het gevecht gevoerd, met als gevolg conflict na conflict en genadeloze leiders. Odd Arne Westad is hoogleraar VS-Azië Relaties aan Harvard University en geeft les op de Kennedy School of Government. Van zijn hand verschenen The Global Cold War (2005), dat de Bancroft Prize heeft gewonnen, en Decisive Encounters (2003), het standaardwerk over de Chinese burgeroorlog. Ook werkte hij mee aan de driedelige Cambridge History of the Cold War (2010). Recenter verscheen Restless Empire: China and the World since 1750 (2012).

De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : John Lewis Gaddis
language : nl
Publisher:
Release Date : 2020

De Koude Oorlog written by John Lewis Gaddis and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020 with categories.


Historische analyse van de Koude Oorlog (1945-1991).

De Koude Oorlog


De Koude Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alles over Historia
language : nl
Publisher: Lindhardt og Ringhof
Release Date : 2020-09-03

De Koude Oorlog written by Alles over Historia and has been published by Lindhardt og Ringhof this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-03 with History categories.


Met een hels kabaal komt de Atlasraket langzaam los van de grond. Het is 1958, en de VS hebben hun eerste intercontinentale wapen. De Atlas is het antwoord op de R-7-raket van de Russen, en heeft als taak om waterstofbommen op de Sovjet-Unie te gooien. Tijdens de Koude Oorlog willen de twee supermachten maar één ding: de ander de loef afsteken op wapengebied. Geen van beide wil achterblijven in de wedloop. Wapens en prikkeldraad verdelen de wereld in twee ideologische kampen, en er zijn genoeg kernwapens om de hele aardbol met één druk op de knop te vernietigen. Het wantrouwen viert dan ook hoogtij in Oost en West. De autoriteiten houden hun eigen burgers scherp in de gaten en op landverraad staat de doodstraf. 40 jaar staat het IJzeren Gordijn als een huis. Maar dan gaat er een frisse wind waaien in het Kremlin, en kunnen de raketten, grenswachten en spionnen eindelijk met pensioen.

Wandelgids Landschap Van De Koude Oorlog Druk 1


Wandelgids Landschap Van De Koude Oorlog Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Steven van Schuppen
language : nl
Publisher:
Release Date : 2009-11

Wandelgids Landschap Van De Koude Oorlog Druk 1 written by Steven van Schuppen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009-11 with categories.
Drie Oorlogen


Drie Oorlogen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Maarten van Rossem
language : nl
Publisher: Nieuw Amsterdam
Release Date : 2014-09-30

Drie Oorlogen written by Maarten van Rossem and has been published by Nieuw Amsterdam this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-09-30 with History categories.


De moord op de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger in Sarajevo leidde tot de Eerste Wereldoorlog. De hele bestaande Europese orde werd ontwricht, zowel in politiek, economisch als cultureel opzicht. Duitsland leek de grote verliezer te zijn, maar al spoedig werd duidelijk dat de Duitse strategische positie eerder versterkt dan verzwakt was. Nadat de nazi's aan de macht waren gekomen besloot Hitler de sterke positie van de Duitsers te gebruiken om de Eerste Wereldoorlog nog eens over te doen. Duitsland faalde opnieuw, maar daarvoor was wel de militaire kracht van de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten nodig. Na de Duitse nederlaag ontstond een zowel strategisch als ideologisch gefundeerd conflict tussen de beide overwinnaars, dat de wereldpolitiek ruim veertig jaar volledig zou domineren: de Koude Oorlog. Het enorme drama dat op 28 juni 1914 begon, eindigde pas op 25 december 1991 toen in de loop van de avond de vlag van de Sovjet-Unie boven het Kremlin werd gestreken. De stukken over de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn eerder verschenen. Met de even heldere analyse van de Koude Oorlog voltooit Maarten van Rossem zijn korte geschiedenis van de 20e eeuw.

Raadselvader


Raadselvader
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jolande Withuis
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2018-02-15

Raadselvader written by Jolande Withuis and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-02-15 with Biography & Autobiography categories.


De bekende schaakjournalist Berry Withuis (1920-2009) werd grootgebracht in een gereformeerd gezin. Als twaalfjarige raakte hij zijn geloof in God kwijt. Later werd hij communist en redacteur van het dagblad De Waarheid. Zijn dochter Jolande (1949) groeide op met haar vaders politieke overtuiging, maar ontwikkelde zich als volwassene tot een vermaard critica van het communisme. Die breuk met haar afkomst opende voor Withuis de weg naar het schrijverschap en de wetenschap, maar leidde tegelijkertijd tot een verwijdering tussen haar en haar vader. Na zijn dood kon ze zich er niet bij neerleggen dat de man die zij als kind had vereerd, zich als persoon nauwelijks had laten kennen. Met behulp van onder meer zijn bvd-dossier reconstrueert ze in Raadselvader zijn levensgeschiedenis. Withuis' scherpe en ontroerende ontleding van de verhouding tot haar vader weerspiegelt onze recente wereldgeschiedenis en biedt de lezer een blik van binnenuit op de Koude Oorlog: 'Ik was vijf en wist: wij zijn de vijand.'

De Koude Vrede


De Koude Vrede
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Luc de Vos
language : nl
Publisher:
Release Date : 1988

De Koude Vrede written by Luc de Vos and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1988 with Cold War categories.


Op onderdelen zeer uitvoerige beschrijving van de Koude Oorlog en het dekolonisatieproces.