De Onbewoonbare Aarde

Download De Onbewoonbare Aarde PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Onbewoonbare Aarde book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Onbewoonbare Aarde not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Onbewoonbare Aarde


De Onbewoonbare Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download De Onbewoonbare Aarde PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Onbewoonbare Aarde


De Onbewoonbare Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : David Wallace-Wells
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2019-03-19

De Onbewoonbare Aarde written by David Wallace-Wells and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-03-19 with Science categories.


Als jouw zorgen over de opwarming van de aarde zich beperken tot angst voor de stijgende zeespiegel, dan zie je slechts het topje van de ijsberg. Het is veel, veel erger dan je denkt. Klimaatverandering wordt vaak beschouwd als een langzaam proces, maar de onheilspellende effecten ervan zien we nu al: hete zomers, grote droogte, allesverwoestende overstromingen en orkanen. Natuurrampen die zich vroeger maar één keer in een mensenleven voltrokken, overvallen de mensheid tegenwoordig jaarlijks. In De onbewoonbare aarde brengt David Wallace-Wells de laatste wetenschappelijke inzichten samen tot een schokkende aanklacht: we slagen er maar niet in om een betere toekomst voor ons te zien, laat staan dat we naar zo'n idee handelen. Wallace-Wells luidt de alarmklok en vertelt ons alles wat we niet willen maar wel moeten weten over klimaatverandering. Als we onze aanpak van dit probleem en onze manier van leven niet snel veranderen, zullen delen van de aarde door desastreuze ontwikkelingen in de nabije toekomst onbewoonbaar worden.

Hoop Voor De Aarde


Hoop Voor De Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Katharine Hayhoe
language : nl
Publisher: KokBoekencentrum Non-Fictie
Release Date : 2022-05-25

Hoop Voor De Aarde written by Katharine Hayhoe and has been published by KokBoekencentrum Non-Fictie this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-05-25 with Science categories.


Niemand kan het probleem van de klimaatverandering zo goed onder woorden brengen als Katharine Hayhoe in haar boek Hoop voor de aarde: hoe we samen het klimaat kunnen redden. De klimaatverandering is even urgent als complex. We benoemen het en zuchten erover, maar het lukt ons moeilijk om samen tot concrete actie te komen. Katharine Hayhoe legt daar de vinger bij en geeft aan hoe we vanuit een gesprek hierover heel praktisch aan de slag kunnen gaan om het klimaat te redden. Daarvoor is nodig dat de feiten bekend zijn. Die zet ze op een rij. Daarnaast is het belangrijk dat we zicht hebben op oplossingen. Die geeft ze in het boek. Hayhoe spoort de lezer aan om werk te maken van het klimaat en daarbij de hoop niet te verliezen. ‘Glashelder toont Katharine aan hoe belangrijk de juiste woorden zijn om tot hoopgevende daden te komen in de klimaatcrisis die ons allen bedreigt’ (Reinier van den Berg).

Een Schone Toekomst


Een Schone Toekomst
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Joshua Goldstein
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2020-04-02

Een Schone Toekomst written by Joshua Goldstein and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-04-02 with Science categories.


Verschillende landen hebben met succes fossiele brandstoffen vervangen door ‘groene’ energie te combineren met kernenergie. Door hun voorbeeld te volgen, zou in 2050 de mondiale co2-uitstoot drastisch lager kunnen zijn dan nu, zelfs als het energieverbruik blijft stijgen. Ligt hier een enorme kans voor de rest van de wereld? Een schone toekomst is een krachtig en overtuigend, ja zelfs onontkoombaar pleidooi vóór kernenergie. Het rekent af met de mythes en angsten waarmee die omgeven is en legt uit hoe kernenergie een succes werd in Zweden, Frankrijk en Ontario, terwijl zowel de welvaart als de kwaliteit van het milieu verbeterde. Terwijl de klimaatverandering een potentieel rampzalig kantelpunt nadert, ligt de oplossing volgens de auteurs binnen handbereik.

Gedachten Over Onze Tijd


Gedachten Over Onze Tijd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tommy Wieringa
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2021-02-18

Gedachten Over Onze Tijd written by Tommy Wieringa and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-02-18 with Literary Collections categories.


Een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd ‘Ons boerenland is morsdood. Nauwelijks meer insecten, nauwelijks meer vogels, nauwelijks meer bodemleven. Landdegradatie. Het komt nu aan op radicale dienstbaarheid aan de aarde, zonder hoop op dankbaarheid of begrip van je medemens.’ Tommy Wieringa is niet alleen bezorgd over het boerenland, hij schrijft met dezelfde urgentie over onze cultuur, onze democratie en onze intellectuele vrijheid. De actualiteit is de aanleiding om zijn pen te scherpen, maar steeds weet hij dieper te raken door brandende kwesties in hun historische context te zien en tegelijk een moreel appel te doen. Wieringa excelleert als columnist, zijn stukken geven een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd en zetten daarmee aan tot verder denken en het zoeken naar oplossingen.

Waarom De Wereld Niet Naar De Knoppen Gaat


Waarom De Wereld Niet Naar De Knoppen Gaat
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Maarten Boudry
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2021-12-17

Waarom De Wereld Niet Naar De Knoppen Gaat written by Maarten Boudry and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-12-17 with Philosophy categories.


De toekomst wordt nog beter. Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt. In Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat breekt Maarten Boudry een lans voor het vooruitgangsdenken. Hij bestrijdt het wijdverbreide pessimisme en zoekt naar verklaringen voor de doembeelden over klimaat en islamisering, over groeiend racisme en ongelijkheid en over de diepe wanhoop van de westerse mens. Boudry pleit voor de beproefde waarden van wetenschap en Verlichting. Doemdenken leidt niet tot daadkracht maar tot fatalisme, terwijl vooruitgangsdenken juist wervend is. De wereld stond er nog nooit zo goed voor als vandaag, en we kunnen haar nog veel beter maken. Maarten Boudry (1984) is wetenschapsfilosoof en is verbonden aan de UGent. Hij studeerde in New York en Wenen. Zijn spraakmakende opiniestukken verschenen in NRC Handelsblad, De Standaard, De Morgen, Filosofie Magazine, The New York Times (The Stone), Trouw en de Volkskrant. In 2015 verscheen het succesvolle Illusies voor gevorderden. Of waarom waarheid altijd beter is. In 2021 verscheen Waarom ons klimaat niet naar de knoppen gaat (als we het hoofd koel houden). Over Illusies voor gevorderden: 'Even erudiet als overredend.' NRC Handelsblad 'Briljant boek.' Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte

De Goede Voorouder


De Goede Voorouder
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Roman Krznaric
language : nl
Publisher: Have, Ten
Release Date : 2021-01-05

De Goede Voorouder written by Roman Krznaric and has been published by Have, Ten this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-01-05 with Philosophy categories.


Oprichter van The School of Life Londen over hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie lang is Onder alle grote problemen waar de wereld mee worstelt, ligt één kraakheldere oorzaak: we denken alleen aan de korte termijn. In dit urgente en praktische filosofieboek breekt bestsellerauteur Roman Krznaric het debat hierover open. Hij beschrijft de geschiedenis van dit kortetermijndenken en schetst hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie lang is. Krznaric beschrijft een nieuwe manier om in de tijd te staan, zodat we uiteindelijk een goede voorouder kunnen zijn voor de kinderen van onze kleinkinderen.

Klifi


Klifi
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Adriaan van Dis
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2021-02-16

Klifi written by Adriaan van Dis and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-02-16 with Fiction categories.


In de nieuwe roman van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, likt de republiek Nederland haar wonden na een orkaan en schikt het volk zich in een president die klimaatproblemen ontkent. In ‘KliFi’ van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven. Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers. Geheel tegen zijn aard verzet hij zich en geeft hij een stem aan de slachtoffers van een lokale overstroming. ‘KliFi’ is een bitter vrolijke vertelling over uit de pas lopen, over onze neiging tot aanpassen en veinzen, en over lastige vriendschappen.