Een Geschiedenis Van God

Download Een Geschiedenis Van God PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Een Geschiedenis Van God book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Een Geschiedenis Van God not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Een Geschiedenis Van God


Een Geschiedenis Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Een Geschiedenis Van God PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Een Geschiedenis Van God


Een Geschiedenis Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher:
Release Date : 1998

Een Geschiedenis Van God written by Karen Armstrong and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1998 with categories.
Paulus


Paulus
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2015-11-05

Paulus written by Karen Armstrong and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-05 with Religion categories.


Karen Armstrong is de gevierde en geliefde auteur van een indrukwekkend oeuvre over geloof, religie, cultuurgeschiedenis en spiritualiteit. Tot de vele hoogtepunten in haar werk behoren Een Geschiedenis van God,Jeruzalem, Mohammed, De Wenteltrap, De Strijd om God, De Grote Transformatie en Fundamentalisme. Kort na In naam van God, haar grote studie over religie en geweld die onlangs verscheen, keert Karen Armstrong terug naar haar eigen wortels, naar een onderwerp dat haar altijd heeft geïntrigeerd - vanaf de tijd dat zij zich als non in een klooster aan God wijdde en aan de bestudering van de vroegste dagen van het Christendom. In deze prachtig geschreven, diep doorvoelde monografie wijdt ze zich aan de apostel Paulus - die geldt als de eerste christelijke schrijver en auteur van veertien van de zevenentwintig boeken van het nieuwe testament. Maar Armstrong laat zien dat hij meer invloed op de verspreiding van het Christendom heeft gehad dan enige andere historische figuur. Het was Paulus die in de eerste eeuw de eerste kerken stichtte in Europa en Azië. Het was Paulus die een kleine religieuze sekte transformeerde tot de grootste godsdienst die de Westerse beschaving heeft opgeleverd. En het was Paulus die het revolutionaire idee ontwikkelde dat Christus symbool zou kunnen staan voor de mogelijkheid van transcendentie. Paulus' beslissende rol in de ontwikkeling van het Christendom heeft hem geliefd gemaakt, maar heeft ook weerstand opgeroepen. Terwijl we weinig weten over sommige aspecten in het leven van Paulus - zijn opvoeding, de details over zijn dood - is zijn dramatische visioen van God op de weg naar Damascus een van de krachtigste verhalen uit de geschiedenis van het Christendom.

De Strijd Om God


De Strijd Om God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher:
Release Date : 2002

De Strijd Om God written by Karen Armstrong and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2002 with categories.
De Strijd Om God


De Strijd Om God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher:
Release Date : 2005

De Strijd Om God written by Karen Armstrong and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005 with categories.
Compassie


Compassie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2011-03-21

Compassie written by Karen Armstrong and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-03-21 with Religion categories.


Karen Armstrong gaat ervan uit dat ieder mens behept is met een vermogen tot compassie, maar ze is van mening dat dat niet genoeg is: iedereen zou dat vermogen moeten koesteren en ontwikkelen. In het wijze en diepzinnige boek Compassie stippelt Armstrong een programma uit dat ons in twaalf stappen kan leren hoe we een medemenselijker leven kunnen leiden. Ze gaat daar- bij in op thema s als eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, gedeelde vreugde, de grenzen van onze kennis van de ander en mededogen.

In Naam Van God


In Naam Van God
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Karen Armstrong
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2015-01-10

In Naam Van God written by Karen Armstrong and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-01-10 with Religion categories.


Duizenden jaren heeft de mens niet beschikt over voldoende middelen om zichzelf te gronde te richten, ondanks zijn destructieve aanleg maar met de massavernietigingswapens van tegenwoordig is hij nu wel degelijk in staat dat te doen. De gewelddadige drang in de mens wordt vaak verbonden met het religieuze: oorlog en religie lijken onontwarbaar verstrengeld te zijn. Karen Armstrong windt er geen doekjes om, ze schrijft openhartig over die verstrengeling. Maar tegelijkertijd laat ze zien dat naast de kruisridder die in de middeleeuwen dood en verderf zaaide en de jihadist die dat tegenwoordig doet, er in religies ook altijd een Jezus of een Boeddha is geweest, pleitend voor vrede en verzoening. Ze toont bovendien aan dat de onderliggende motieven voor het gebruik van geweld vaak heel weinig met religie te maken hebben, maar sociaal, economisch of politiek van aard zijn. Daarmee corrigeert ze het overheersende beeld dat religies de schuld zijn van het grote bloedvergieten in de geschiedenis.

God In De Geschiedenis


God In De Geschiedenis
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : J Itjeshorst (Jr.)
language : en
Publisher:
Release Date : 1914

God In De Geschiedenis written by J Itjeshorst (Jr.) and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1914 with categories.