Het Verhaal Van De Dienstmaagd

Download Het Verhaal Van De Dienstmaagd PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Verhaal Van De Dienstmaagd book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Verhaal Van De Dienstmaagd not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Verhaal Van De Dienstmaagd


Het Verhaal Van De Dienstmaagd
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Het Verhaal Van De Dienstmaagd PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Verhaal Van De Dienstmaagd


Het Verhaal Van De Dienstmaagd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Margaret Atwood
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2019-04-05

Het Verhaal Van De Dienstmaagd written by Margaret Atwood and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-04-05 with Fiction categories.


Binnen de grenzen van de voormalige Verenigde Staten heeft een christelijke beweging de macht gegrepen. In deze nieuwe Republiek Gilead dient eenieder naar de letter van het Oude Testament te leven. Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse der 'Dienstmaagden', die slechts één doel heeft: zich voort te planten. Alleen 's nachts in haar sobere kamer is ze vrij om zich over te geven aan haar illegale herinneringen: het lezen van boeken, haar eigen naam, het nu irrelevant geworden begrip 'liefde'. In een sobere stijl, die afwisselend koele observatie, ontroering, wanhoop, hartstocht en wrange humor reflecteert, legt Vanfred het zwarte hart bloot dat schuilgaat achter de kalme façade van een reactionair establishment. Een regime dat bepaalde stemmingen in onze maatschappij tot een even logische als huiveringwekkende conclusie doordrijft: is dat een futuristisch schrikbeeld, of de ware nabije toekomst van Amerika? Het verhaal van de Dienstmaagd verscheen in 2017 als een tiendelige tv-serie, met in de hoofdrollen Elisabeth Moss, Samira Wiley en Joseph Fiennes. De serie werd lovend ontvangen en won vijf Emmy's. In 2018 wordt het tweede seizoen uitgezonden.

Het Verhaal Van De Dienstmaagd


Het Verhaal Van De Dienstmaagd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019

Het Verhaal Van De Dienstmaagd written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.


De ervaringen van een Amerikaanse vrouw in de 21e eeuw als godsdienstfanaten aan de macht zijn in de Verenigde Staten.

Het Verhaal Van De Dienstmaagd Graphic Novel


Het Verhaal Van De Dienstmaagd Graphic Novel
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Margaret Atwood
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019-06-28

Het Verhaal Van De Dienstmaagd Graphic Novel written by Margaret Atwood and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-06-28 with categories.
Het Verhaal Van De Dienstmaagd


Het Verhaal Van De Dienstmaagd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Margaret Atwood
language : nl
Publisher:
Release Date : 1994

Het Verhaal Van De Dienstmaagd written by Margaret Atwood and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1994 with categories.
Als Laatste Het Hart


Als Laatste Het Hart
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Margaret Atwood
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2015-10-20

Als Laatste Het Hart written by Margaret Atwood and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-10-20 with Fiction categories.


Na de wereldwijde economische crisis houden Stan en Charmaine, een pasgetrouwd stel, met moeite het hoofd boven water. Ze wonen in hun auto en verdienen lang niet genoeg om hun torenhoge schulden af te betalen. Ze zijn zo wanhopig dat ze, wanneer ze een advertentie zien in de lokale krant over een ‘sociaal experiment’ in de stad Isotopia, zich onmiddellijk aanmelden. Alle deelnemers leiden een dubbelleven: de ene maand zijn ze gevangene, de andere maand bewaker. Het is de ultieme vorm van timesharing. In het begin lijkt alles probleemloos te verlopen. Ze hebben een eigen huis en een vaste baan. Maar wanneer Stan en Charmaine, zonder dit van elkaar te weten, een allesverslindende obsessie ontwikkelen voor het stel dat in hun huis woont als ze zelf in de gevangenis zitten, verandert het sprookje in een levensbedreigende situatie. Wantrouwen, schuld en seksuele verlangens nemen de overhand. Stan moet vrezen voor zijn leven. Margaret Atwood schreef een even briljante als angstaanjagende roman over de gevolgen die de economische crisis zou kunnen hebben voor de vrijheid van het individu. Margaret Atwood (1939) wordt beschouwd als de ‘grande dame’ van de Canadese literatuur. Met haar talloze romans, gedichten en verhalenbundels heeft ze een miljoenenpubliek verworven. Haar werk is in meer dan veertig talen verschenen en De blinde huurmoordenaar werd in 2000 bekroond met de Booker Prize. Ze woont in Toronto. ‘Het is hilarisch. Maar je stopt wel met lachen als je je realiseert dat de wereld die hier wordt geschetst in elk opzicht beangstigend geloofwaardig is.’ the Observer ‘Margaret Atwoods nieuwste boek is net zo heerlijk verontrustend als haar toegewijde fans maar konden hopen.’ Daily Express ‘Het is niet gemakkelijk om schrijvers te vinden die een bewerking van Een midzomernachtsdroom weten in te passen in een verhaal met seksbots, blauwe teddyberen en een Elvis look-a-like die in zijn broek plast. Het is ook niet gemakkelijk om schrijvers te vinden die bloedserieuze thema’s als de strijd tussen vrijheid en veiligheid, de overdaad aan kapitalisme en het verdwijnen van privacy op zo’n luchtige manier kunnen behandelen.’ the Sunday Times Over Het jaar van de vloed (2009): ‘De humoristische inslag en het groteske karakter van Atwood komen zeer ten goede aan deze roman.’ de Volkskrant ‘Atwood rijgt moeiteloos verschillende takken van wetenschap aaneen in een poging de mensheid te duiden.’ de Telegraaf Over MaddAddam (2013): ‘Haar personages verrijken de wereld om ons heen.’ The Economist ‘Atwoods roman doet denken aan de late Shakespeare; haar scherpe en zwarte humor gaat hand in hand met een teder mededogen voor de mens.’ The Independent

Schilderslief


Schilderslief
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Simone van der Vlugt
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2019-08-26

Schilderslief written by Simone van der Vlugt and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-08-26 with Fiction categories.


Een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven. Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf, wordt jong weduwe, maar weet zich te redden door als kindermeisje voor een welgestelde familie in Hoorn te werken. Als die betrekking eindigt, gaat ze naar Amsterdam en treedt ze in dienst bij Rembrandt van Rijn. Hij zoekt een kindermeisje voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na Saskia’s dood bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en voor de eenzame Rembrandt. Jarenlang leven ze als een getrouwd paar, en Rembrandt geeft haar de sieraden uit Saskia’s erfenis. Maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan. Simone van der Vlugt over Schilderslief: 'Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesrelatie en conflict met Geertje Dircz nergens ter sprake komen. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt.'

Kattenoog


Kattenoog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Margaret Atwood
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2020-03-10

Kattenoog written by Margaret Atwood and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-03-10 with Fiction categories.


Schilderes Elaine Risley, een vrouw van achter in de veertig, keert terug naar Toronto, een stad die ze vele jaren geleden ontvlucht is in de hoop alle herinneringen aan haar vroegere leven achter haar te laten: haar schooltijd vlak na de Tweede Wereldoorlog, haar puberteit in de jaren vijftig, het avant-gardekunstwereldje van de jaren zestig en het feminisme van de vroege jaren zeventig. Wanneer ze nu door de straten van de stad wandelt, die niet langer sober en armoedig zijn, laat Elaine haar verleden de revue passeren: haar onconventionele familie, haar excentrieke en briljante broer, de intolerante en gevaarlijke Mrs. Smeath, en de twee mannen die Elaine later op soms rampzalige wijze zou gaan liefhebben. En pas dan zal zij goed begrijpen welke rol de raadselachtige Cordelia in haar leven speelt. Elaine moet haar eigen identiteit als dochter, geliefde, kunstenares en vrouw leren accepteren - maar bovenal moet ze zien te ontsnappen aan haar beklemmende herinneringen. Kattenoog is een echte Atwood: geestig, meeslepend, verontrustend en heel scherp. Margaret Atwood (Ottawa, 1939) wordt beschouwd als de 'grande dame' van de Canadese literatuur. Ze woont en werkt in Toronto en verwierf de afgelopen halve eeuw een miljoenenpubliek met haar boeken, die in 45 landen worden uitgegeven. Het verhaal van de Dienstmaagd werd bewerkt tot een uiterst populaire bekroonde televisieserie. Ruim dertig jaar later kreeg de klassieker een vervolg; De testamenten werd direct een wereldwijde bestseller en werd bekroond met de Booker Prize. 'Een van Atwoods absoluut beste.' Marja Pruis, De Groene Amsterdammer 'Nachtmerrieachtig, evocatief en hartverscheurend.' The New York Times Book Review