Radicale Verlossing

Download Radicale Verlossing PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Radicale Verlossing book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Radicale Verlossing not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Radicale Verlossing


Radicale Verlossing
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Radicale Verlossing PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Radicale Verlossing Wat Terroristen Geloven


Radicale Verlossing Wat Terroristen Geloven
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Beatrice de Graaf
language : nl
Publisher:
Release Date : 2020

Radicale Verlossing Wat Terroristen Geloven written by Beatrice de Graaf and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020 with categories.


Wat geloven veroordeelde terroristen eigenlijk echt wanneer ze aangeven hun daad in naam van een hogere instantie te plegen? Beatrice de Graaf is als eerste hierover in de gevangenissen met de huidige generatie terrorisme-gedetineerden in gesprek gegaan. Ze heeft geluisterd naar hun verhalen over frustratie met het eigen leven, woede om aangedaan onrecht en het besluit zich te mengen in de strijd. Uit die verhalen blijkt hoe cruciaal de actuele, geleefde en geloofde praktijk van radicale verlossing is voor het begrijpen van hun daden. 0Op basis van interviews met terrorismegedetineerden uit Nederland, Syrië, Pakistan en Indonesië - jihadisten en enkele rechts-extremisten -reconstrueert ze hun verhalen van overgave, strijd, opoffering en gehoopte beloning, en ontwerpt ze een manier om de samenhang van geloofsbeleving en terroristische activiteiten beter te begrijpen. Wanneer en hoe inspireren religieuze en ideologische overtuigingen jongeren nu tot een heilige strijd? En wat gebeurt er wanneer die verlangde verlossing uitblijft? Daarmee is dit boek een geschiedenis van de meest recente periode van terroristisch geweld, maar biedt het ook een nieuw en verrassend inzicht in de even bijzondere als schokkende levensverhalen van terrorismeveroordeelden.0.

Radicale Verlossing


Radicale Verlossing
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Beatrice de Graaf
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2021-06-01

Radicale Verlossing written by Beatrice de Graaf and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-06-01 with Political Science categories.


Wat geloven veroordeelde terroristen eigenlijk echt wanneer ze aangeven hun daad in naam van een hogere instantie te plegen? Beatrice de Graaf is als eerste hierover in de gevangenissen met de huidige generatie terrorismegedetineerden in gesprek gegaan. Ze heeft geluisterd naar hun verhalen over frustratie met het eigen leven, woede om aangedaan onrecht en het besluit zich te mengen in de strijd. Uit die verhalen blijkt hoe cruciaal de actuele, geleefde en geloofde praktijk van radicale verlossing is voor het begrijpen van hun daden. Op basis van interviews met terrorismegedetineerden uit Nederland, Syrië, Pakistan en Indonesië - jihadisten en enkele rechts-extremisten - reconstrueert ze hun verhalen van overgave, strijd, opoffering en gehoopte beloning, en ontwerpt ze een manier om de samenhang van geloofsbeleving en terroristische activiteiten beter te begrijpen. Wanneer en hoe inspireren religieuze en ideologische overtuigingen jongeren nu tot een heilige strijd? En wat gebeurt er wanneer die verlangde verlossing uitblijft? Daarmee is dit boek een geschiedenis van de meest recente periode van terroristisch geweld, maar biedt het ook een nieuw en verrassend inzicht in de even bijzondere als schokkende levensverhalen van terrorismeveroordeelden. Beatrice de Graaf (1976) is historicus en faculteitshoogleraar Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze onderzoekt de geschiedenis van terrorisme, oorlog en geweld - en is vooral geïnteresseerd in de strijd daartegen. Ze is fellow in het ISIS Files Project/Program on Extremism van de George Washington University, treedt regelmatig op als terrorisme-expert en publiceerde eerder onder meer Gevaarlijke vrouwen, Theater van de angst, Terrorists on Trial en Tegen de terreur. In 2018 werd haar werk bekroond met de hoogste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding, de Stevinpremie. Over Tegen de terreur: 'Op basis van vergeten archieven (...) heeft zij een uitgebreid, goed gedocumenteerd en invoelend boek geschreven over de geschiedenis van een wereld die bezeten was door de angst voor terreur en revolutie.' TIJDSCHRIFT VOOR GESCHIEDENIS 'Een interessant en waardevol boek.' NRC HANDELSBLAD 'Het heden begrijpen door de geschiedenis te kennen.' TROUW 'Een rijk en genuanceerd boek.' ATHENAUM BOEKHANDEL

Het Verlangen Naar Radicale Verlossing


Het Verlangen Naar Radicale Verlossing
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Beatrice de Graaf
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019

Het Verlangen Naar Radicale Verlossing written by Beatrice de Graaf and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.
Hindostanen In Nederland


Hindostanen In Nederland
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher: Garant
Release Date : 1990

Hindostanen In Nederland written by and has been published by Garant this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1990 with East Indians categories.


Bundel opstellen over de sociaal-culturele aspecten - zoals taal en literatuur, godsdienst, onderwijs en opvoeding, voedingsgewoonten en maatschappelijke hulpverlening - van de Hindostaanse gemeenschap in Nederland.

De Wereldbeschouwing Der Toekomst


De Wereldbeschouwing Der Toekomst
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Gerardus Johannes Petrus Josephus Bolland
language : nl
Publisher:
Release Date : 1888

De Wereldbeschouwing Der Toekomst written by Gerardus Johannes Petrus Josephus Bolland and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1888 with categories.
Uit De Tijd Schopenhauer Burckhardt En Nietzsche Over Zin En Onzin Van De Geschiedenis


Uit De Tijd Schopenhauer Burckhardt En Nietzsche Over Zin En Onzin Van De Geschiedenis
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Olivier Boehme
language : nl
Publisher: ASP / VUBPRESS / UPA
Release Date : 2009

Uit De Tijd Schopenhauer Burckhardt En Nietzsche Over Zin En Onzin Van De Geschiedenis written by Olivier Boehme and has been published by ASP / VUBPRESS / UPA this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009 with categories.


Het is niet de eerste keer dat een gevoel van overdaad de kop opsteekt te midden van een informatielawine. In de 19de eeuw, lang voor het internettijdperk en de supersonisch voortschrijdende kennismaatschappij, zette een verwetenschappelijking in die een gigantische productie van geleerdheid op papier opleverde. Vooral de beoefenaars van de historische wetenschap gingen over tot een exploratie van het verleden als nooit tevoren en wisten het academische en culturele leven te domineren. Arthur Schopenhauer (1788-1860) rebelleerde als één van de eersten tegen die soort historische ontwikkelingsleer en mat ook de toenemende kennis van de geschiedenis minder betekenis toe dan velen van zijn tijdgenoten. Merkwaardig genoeg onderhield een van de grootste historici van de 19de eeuw, Jacob Burckhardt (1818-1897), een hechte ideële relatie met de 'antihistori(cisti)sche' filosoof. Het probleem van weten en zijn, dat de 19de-eeuwse tijdgeest opnieuw accentueerde, leverde hem en de jonge Friedrich Nietzsche (1844-1900) rijke gespreksstof op.

Mijn Verlossing Van Het Kwaad


Mijn Verlossing Van Het Kwaad
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Montasser AlDe'emeh
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2016-07-06

Mijn Verlossing Van Het Kwaad written by Montasser AlDe'emeh and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-07-06 with Social Science categories.


?'Ik wil weten waar het mis is gegaan in mijn leven. Ik wil mezelf vooral verlossen van de ideologie die zo diep in mij is geworteld. (...) Na de aanslag in Parijs besef ik meer dan ooit dat ik iets moet doen aan mezelf. Het is al moeilijk om afstand te nemen van mijn vrienden die de aanslagen goedkeuren. Maar hoe neem ik afstand van mijn eigen ideeën?'Met deze vraag zocht Intisar Umm Mansur kort na de aanslagen in Parijs hulp bij jihadexpert Montasser AlDe'emeh. Vele gesprekken en Facebookberichten later is er Mijn verlossing van het kwaad, het verhaal van de mentale tocht die Intisar aflegde naar de Islamitische Staat en terug.Intisar Umm Mansur stond op het punt naar Syrië te vertrekken, maar vertrok net niet. Tientallen jonge vrouwen deden dat wel en heel wat moslimmeisjes sympathiseren met de Syriëgangers. Mijn verlossing van het kwaad werpt een licht op deze onderbelichte en kwetsbare groep. Het verhaal van Intisar kan hen inspireren en een brug slaan tussen van elkaar vervreemde groepen in de samenleving. 'Ik wil een vrome moslima zijn die Allah aanbidt en tegelijkertijd hier in België mijn leven opbouwen en iets betekenen voor andere moslimjongeren. Want als ik kan veranderen, kunnen zij dat ook.'