Schilderslief

Download Schilderslief PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Schilderslief book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Schilderslief not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Schilderslief


Schilderslief
DOWNLOAD
READ ONLINE

Download Schilderslief PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Schilderslief Roman


Schilderslief Roman
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Simone van der Vlugt
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019

Schilderslief Roman written by Simone van der Vlugt and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.


Een roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn.0Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven.0Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf, wordt jong weduwe, maar weet zich te redden door als kindermeisje voor een welgestelde familie in Hoorn te werken. Als die betrekking eindigt, gaat ze naar Amsterdam en treedt ze in dienst bij Rembrandt van Rijn. Hij zoekt een kindermeisje voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na Saskia?s dood bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en voor de eenzame Rembrandt. Jarenlang leven ze als een getrouwd paar, en Rembrandt geeft haar de sieraden uit Saskia?s erfenis. Maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan.

Schilderslief


Schilderslief
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Simone van der Vlugt
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2019-08-26

Schilderslief written by Simone van der Vlugt and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-08-26 with Fiction categories.


Een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven. Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf, wordt jong weduwe, maar weet zich te redden door als kindermeisje voor een welgestelde familie in Hoorn te werken. Als die betrekking eindigt, gaat ze naar Amsterdam en treedt ze in dienst bij Rembrandt van Rijn. Hij zoekt een kindermeisje voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na Saskia’s dood bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en voor de eenzame Rembrandt. Jarenlang leven ze als een getrouwd paar, en Rembrandt geeft haar de sieraden uit Saskia’s erfenis. Maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan. Simone van der Vlugt over Schilderslief: 'Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesrelatie en conflict met Geertje Dircz nergens ter sprake komen. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt.'

Post Voor Mevrouw Bromley


Post Voor Mevrouw Bromley
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Stefan Brijs
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2011-11-04

Post Voor Mevrouw Bromley written by Stefan Brijs and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-11-04 with Fiction categories.


Ik weet niet of je het al hebt gehoord, maar ons land heeft dringend helden nodig. Echte helden. Augustus 1914. In Londen melden duizenden jongemannen zich aan om te gaan vechten tegen de Duitsers. Martin Bromley, zeventien en te jong voor het leger, probeert de twee jaar oudere John Patterson te overreden samen in dienst te gaan, maar die wil zijn droom om te gaan studeren niet opgeven. Uiteindelijk slaagt Martin er met een list in naar het front te vertrekken en blijft John achter in een stad waar de druk op dienstweigeraars toeneemt. Post voor mevrouw Bromley is een aangrijpende roman over ouders en kinderen in tijden van oorlog. Een verhaal over moed en lafheid, hoop en vriendschap, gemis en verlangen.

Rode Sneeuw In December


Rode Sneeuw In December
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Simone van der Vlugt
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2012-01-18

Rode Sneeuw In December written by Simone van der Vlugt and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-01-18 with Fiction categories.


Historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft. Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Maar het politieke klimaat verandert, het protestantisme wint terrein terwijl onder koning Filips de inquisitie hoogtij viert. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland, waar hij zijn legers organiseert om in opstand te komen tegen koning Filips. Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden in het Noorden, waar ze zich veilig waant. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een gewelddadige en bloedige volksopstand tot gevolg.

De Stille Kracht


De Stille Kracht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Louis Couperus
language : nl
Publisher: Lindhardt og Ringhof
Release Date : 2021-05-19

De Stille Kracht written by Louis Couperus and has been published by Lindhardt og Ringhof this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-05-19 with Fiction categories.


De klassieker ‘De stille kracht’, uitgegeven in 1900, behoort tot een van de grootste romans uit de Nederlandse literatuur. Auteur Louis Couperus beschrijft hoe de lokale bevolking in het gekoloniseerde Nederlands-Indië zich op geheimzinnige en onverklaarbare wijze zich verzet tegen het Nederlandse bewind. De lezer maakt kennis met de Nederlandse bestuurder Van Oudijck, die jarenlang de lokale rituelen en tradities verwerpt. Maar op een dag laten de Indische stille krachten van zich horen... Er duiken vage schimmen op, plots breken glazen en verandert de kleur van zijn whisky. Hoe lang kan Van Oudijck deze signalen nog negeren? Louis Couperus (1863-1923) is een van de belangrijkste auteurs uit de Nederlandse geschiedenis die voornamelijk bekend werd door zijn psychologische romans ‘Eline Vere’ (1889), ‘Noodlot’ (1890) en ‘De stille kracht’ (1900). In zijn romans, die tot op de dag van vandaag nog populair zijn en worden geprezen, schetst Couperus een realistisch beeld van wat er speelde in de Nederlandse samenleving aan het eind van de negentiende eeuw, Zo werd ‘De stille kracht’ verwerkt tot een televisieserie in 1974, die door miljoenen mensen werd bekeken. In 2015 maakte Ivo van Hove ook een interactieve theatervoorstelling van deze klassieker. Een ander werk, ‘Noodlot’, werd getransformeerd tot televisieserie met niemand minder dan Jeroen Krabbé, Walter van der Kamp, Lex van Delden en Linda van Dyck in de hoofdrollen.

De Wilden


De Wilden
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Marion Pauw
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2013-02-14

De Wilden written by Marion Pauw and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-02-14 with Fiction categories.


Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de `witte mensen in staat zijn. Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten.

Catfulness


Catfulness
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Paolo Valentino
language : nl
Publisher: Boekerij
Release Date : 2018-01-15

Catfulness written by Paolo Valentino and has been published by Boekerij this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-01-15 with Humor categories.


Hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven De internationale bestseller over het bereiken van mindfulness – hét ideale cadeauboek met full colour-illustraties Mensen houden ervan om problemen voor zichzelf te creëren. Ik kom het elke dag tegen, mijn soortgenoten ook. Ze stoppen nooit, en een van hun favoriete taken is om meerdere dingen tegelijk te doen. Ze zijn altijd op zoek naar iets, alsof het leven dat ze hebben niet voldoende is. Ze zeggen dat ze op zoek zijn naar geluk: maar weten ze wel wat geluk is? Ik vind dat het tijd wordt om jullie mensen de wijsheid bij te brengen. Wij katten kennen de kunst van het leven. We eten wanneer we honger hebben, we slapen als we moe zijn. Het urenlang wachten voor een muizenhol heeft ons geduld geleerd. Het staren naar een aquarium heeft ons meditatie gebracht. En wij weten hoe we onszelf moeten vermaken. Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens. Als zij meer kunnen leven zoals wij dat doen, dan zal de wereld een stuk serener zijn. Zoals Sigmund Freud zei: ‘Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd’. De pers over Catfulness ‘Kattenliefhebbers mogen Catfulness niet missen, een advies- en zenboekje over mindfulness voorgeschoteld door de meest betrouwbare goeroe van het goede leven: de kat.’ Vogue Italia ‘Ze zijn ijdel en koppig, maar ook diep gelukkig. Dit boek leert je katachtig gedrag na te bootsen om zo een oase van geluk in het dagelijks leven te bereiken.’ CoopVoce ‘Dankzij Catfulness kun je leren om een dagelijkse oase van geluk te creëren en in het moment te leven. Herontdek de smaak van geluk!’ Donna Moderna