[PDF] Memorii - eBooks Review

Memorii


Memorii
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE

Download Memorii PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Memorii book now. This website allows unlimited access to, at the time of writing, more than 1.5 million titles, including hundreds of thousands of titles in various foreign languages. If the content not found or just blank you must refresh this page





Memorii


Memorii
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : Petrea Solomon
language : ro
Publisher: Lulu.com
Release Date : 2019-08-20

Memorii written by Petrea Solomon and has been published by Lulu.com this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-08-20 with Biography & Autobiography categories.


Mr. Solomon Petrea's Memoirs are a personal account of his and his family's journey, covering one century of family history, places, social and political events. While not judging the various political systems, the Memoirs help the reader better understand the past that shaped the present.



Memorii


Memorii
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : Valeriu Anania
language : ro
Publisher: Elefant Online
Release Date : 2016-06-14

Memorii written by Valeriu Anania and has been published by Elefant Online this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-06-14 with Biography & Autobiography categories.


Scrise cu remarcabil talent de povestitor Memoriile lui Valeriu Anania acopera o lunga perioada din anii ’30 ai epocii interbelice cand adolescent fiind frecventa cursurile Seminarului Teologic Central din Bucuresti si pana in 1993 cand este ales arhiepiscop. Avem astfel panorama unor epoci si regimuri politice diverse din istoria Romaniei odata cu imaginea completa a biografiei autorului de la adolescenta si tentatiile legionare conjuncturale la rolul jucat in tentativa de retragere din functie a Prea Fericitului Teoctist si alegerea lui Daniel ca mitropolit al Moldovei in 1990. Memoriile au inserturi de jurnal si sunt redactate in doua etape: o prima parte pana la intoarcerea din SUA in 1976 iar o a doua parte dupa 2001 cand autorul recupereaza mai vechiul manuscris. „Tragismul vietii sale este refluxul vointei de a reuni contrariile in pofida unei istorii care absolutizeaza partialitatea si partizanatul. Nu e de mirare ca atitudinea respectiva ostila oricaror incadrari definitive a provocat animozitati acuzatii virulente sau dupa caz nedumeriri. Unii au interpretat-o ca pe un riscant proiect polifonic invecinat cu spiritul faustic al modernitatii. Altii au vazut in ea proba unor ezitari esentiale. In ce ma priveste cred ca adevarul se afla aiurea. Parintele Anania este prin excelenta un om liber un om care a refuzat sa-si sacrifice inzestrarile pe seama modelelor ideologice a imperativelor previzibile sau a obligatiilor circumstantiale. Vor fi fiind toate acestea semnele unui parcurs contradictoriu? Nicidecum. Descifrez in ele dimpotriva vocatia unei coerente paradoxale care face din demnitate o suprema valoare si cultiva neatirnarea ca pe un superlativ al smereniei.“ (Teodor Baconsky)



Memorii Din Vagon


Memorii Din Vagon
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : George Ene
language : ro
Publisher: George Ene
Release Date : 2023-02-18

Memorii Din Vagon written by George Ene and has been published by George Ene this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2023-02-18 with Language Arts & Disciplines categories.


Este o lume nebună. Obișnuiam să mă regăsesc în ea. Îmi dau seama că azi nu se mai regăsește nimeni nicăieri. Și nu știu răspunsul, nu! Aceste pagini nu oferă răspunsuri, dimpotrivă. Întrebări născute prin cerneală, din suferința sufletului, dintr-un loc al acestuia unde gheara ordinară a omului nu a ajuns. Nealterat de conjunctura “zornăitului”, fiecare vers este o parte de suflet care suferă. Paradoxal, însă, fără suferință nu poți scrie astfel încât în fuga lui, versul... să lase–n urmă o clipă de simțire. Am scris, de multe ori am regretat că scriu și am regretat că am fost eu. Puteau fi alții. Doar alții, așa cum ne eschivăm de fiecare dată. Dar asta… poate că nu acum. Am crescut simplist și am tânjit după complex. Din nefericire, mi-am dat seama târziu că fericirea e simplistă. Lucrurile care contează cu adevărat nu se vând, nu au preț, nu au impedimente. Lucrurile… doar sunt, așteptându-te… Să îți pierzi identitatea într-o lume care nu mai știe cine este? Ai spune că, practic, te adaptezi. De unde vin gândurile? Încă nu am găsit răspuns. Cred, totuși, că reprezintă mai mult decât un proces chimic. Am scris… gândindu-mă la poezie ca la o pictură. Fiecare cuvânt, o cărămidă care portretizează imaginea de ansamblu, iar în depărtare, undeva deasupra colii de hârtie… Mâna care nu se vede, dar care a scris totul…



Memorii De Razboi


Memorii De Razboi
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : G. Topirceanu
language : ro
Publisher: Humanitas SA
Release Date : 2016-02-02

Memorii De Razboi written by G. Topirceanu and has been published by Humanitas SA this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-02-02 with Literary Collections categories.


„24 august, spre seară... Mitralierele duşmane bat faţa Dunării, din mal până-n mal. Sub ropotul lor intermitent, şiruri de bulbuci mărunţi apar pe luciu plesnind în aer, ca şi cum gloanţele ar veni de jos, din fundul apei. Rând pe rând, în jurul fiecărui înotător grindina proiectilelor descrie cercuri vertiginoase, care se tot strâng, se tot strâmtează, până ce capul omului prins la mijloc dispare brusc din vedere, ca un balonaş împuns cu acul... Ce s-o fi petrecând acum în capetele acele, care se văd încă de aici, plutind pe valuri în jos, ca nişte amănunte fără însemnătate? Dacă mai întârziam un sfert de ceas în Dunăre, aş fi ştiut. Moartea hidoasă m-ar fi încleştat şi pe mine la fel, între văzduh şi apă, fără nădejde de scăpare.“ (G. TOPÎRCEANU) „În anul 1916, la sfârşitul verii, când România tocmai intrase în Marele Război, poetul G. Topîrceanu, sergent într-un regiment de artilerie grea, amenaja poziţiile de pe malul drept al Dunării. Au urmat asaltul trupelor bulgaro-germane sub comanda mareşalului August von Mackensen şi cinci zile de lupte cumplite: dezastrul de la Turtucaia. Au murit pe câmpul de bătălie peste 6 000 de români, iar Topîrceanu a împărtăşit soarta celor 28 000 de prizonieri. Memoriile sale din război, publicate în două volume (Amintiri din luptele de la Turtucaia, 1918, şi Pirin Planina, 1936), aduc lumină asupra unuia dintre episoadele importante ale istoriei noastre peste care s-a aşternut uitarea. Din paginile acestea de valoare literară certă, în care deznădejdea se împleteşte cu speranţa, cu observaţia lucidă, cu lirismul şi, de multe ori, cu umorul, lumina omeniei se ridică peste toate grozăviile unei tragedii istorice care nu a cruţat nimic.“ (Daniel CAIN) „S-a publicat în vremea din urmă atâta literatură de război! Toată lumea, de pe toată faţa globului pământesc, e convinsă acum până-n vârful unghiilor, ca şi înainte de 1914, că războiul e o calamitate, o ruşine pentru civilizaţia noastră etc. Totuşi omenirea nu-l desfiinţează. Este ca şi cum războiul n-ar fi făcut de noi, oamenii – parcă l-ar face nişte fiinţe de pe altă planetă, împotriva voinţei noastre unanime. Atunci la ce bun să mai scriu, să mai arăt şi eu omenirii cum e războiul? S-ar părea că cei mari, cari pun la cale războaiele, trebuie să fie nişte oameni răi, împietriţi la suflet... Nu cred. Am văzut la Sofia pe kaiserul Germaniei, socotit drept principal autor al răz-boiului mondial. Nu părea deloc om rău. L-am văzut de la o fereastră de spital, când trecea cu automobilul de la gară spre palat. Râdea. Avea la stânga lui şi pe regele de atunci al Bulgariei, dar pe acesta nu l-am văzut aşa de bine, fiindcă tocmai în acel moment M. Sa a scos din buzunar o batistă cu care S-a şters la Nas..."



Memorii Din Nchisoare


Memorii Din Nchisoare
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : Shahrnush Parsipur
language : ro
Publisher: Elefant Online
Release Date : 2015-11-16

Memorii Din Nchisoare written by Shahrnush Parsipur and has been published by Elefant Online this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-11-16 with Biography & Autobiography categories.


Cu o carieră literară începută încă de la 16 ani, o diplomă în sociologie la Universitatea din Teheran și un post de producător de televiziune, Shahrnush Parsipur părea că va avea o viață liniștită și împlinită. Și-a dat însă demisia din televiziune în semn de protest față de executarea a doi jurnaliști de către SAVAK și din acel moment au început problemele. A fost închisă câteva luni, iar aceasta nu a fost singura perioadă pe care a petrecut-o în închisorile iraniene. În urma revoluției din 1979, când foarte mulți civili au fost arestați și executați, Shahrnush Parsipur a ajuns din greșeală într-o închisoare politică. Deși nu i s-a adus vreo acuzație oficială, a rămas acolo patru ani și șapte luni, timp în care a fost martora directă a tehnicilor de intimidare și anihilare a opozanților regimului fundamentalist. Hărțuită și după ieșirea din închisoare, cu sănătatea profund afectată, a ales în cele din urmă calea exilului.



Memorii Din Biblioteca Ideal


Memorii Din Biblioteca Ideal
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : Bogdan Suceavă
language : ro
Publisher: Elefant Online
Release Date : 2016-06-14

Memorii Din Biblioteca Ideal written by Bogdan Suceavă and has been published by Elefant Online this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-06-14 with Biography & Autobiography categories.


Eseurile ce compun Memoriile din biblioteca ideală spun povestea unor întâlniri prilejuite de matematică: întâlniri intermediate de cărți cu ideile unor oameni de știință dispăruți (Huygens, Newton, Meusnier, Euler, Sophie Germain, printre alții), dar și întâlniri directe cu persoane ce au marcat evoluția autorului. Figuri emblematice ale dezvoltării studiului matematicii la Universitatea București (Gh. Țițeica, Dan Barbilian, Nicolae Teodorescu) completează tabloul.



Memorii Eclanesi Di Raimondo Guarini


Memorii Eclanesi Di Raimondo Guarini
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : Raimondo Guarini
language : it
Publisher:
Release Date : 1844

Memorii Eclanesi Di Raimondo Guarini written by Raimondo Guarini and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1844 with categories.




Cronos Autodevorandu Se Memorii Vol V Reductia Celulara


Cronos Autodevorandu Se Memorii Vol V Reductia Celulara
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : Dumitru Popescu
language : ro
Publisher: Elefant Online
Release Date : 2013-08-26

Cronos Autodevorandu Se Memorii Vol V Reductia Celulara written by Dumitru Popescu and has been published by Elefant Online this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-08-26 with Biography & Autobiography categories.


„La inceput am crezut ca-i vorba strict de o conjunctura, de un interes anume de politica (si protectie) literara... La lectura am fost captivat de ironia casanta a autorului, de sarcasmele si cinismul lui absolut, de amoralismul seniorial obosit de exercitarea puterii crude asupra unui teritoriu fatalmente troglodit... Dincolo de stufosenie si grandilocventa, felul in care Dumitru Popescu prindea in insectar (cam ca Petru Dumitriu in dejism) fizionomii, situatii, destine si caractere tipice deriziunii ceausiste de partid, fascinat de patologia puterii, de contorsionismul lamentabil prin care otrava doctrinei malforma ireversibil, pana la aneantizare, un organism institutional de mult uscat, chircit de istorie, mi l-a facut incitant pe autor. (...) Merita citate cu deliciu, portretele picante, fie doar la modul aluziv, parsiv, fie mai ales in aqua forte, unde autorul — nemantuit mizantrop — de-a dreptul exceleaza.“ – Dan C. Mihailescu, Ziarul de duminica, 14 aprilie 2006 Dumitru Popescu (n. 18 aprilie 1928, la Turnu Magurele). Prozator, poet si eseist. Licentiat in stiinte economice in anul 1951. Intra in presa in anul 1950, ca redactor la Contemporanul. In 1956 urmeaza scoala Superioara de Partid „A. Jdanov“ de perfectionare a ziaristilor. Este redactor-sef al cotidianului Scinteia Tineretului (1956–1960), director general la Agerpres (1960–1962), adjunct al ministrulului Culturii (1962–1965), redactor-sef al ziarului Scinteia (1965–1968), presedinte al Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste (1971–1976) presedinte al Consiliului National al Radioteleviziunii (1969–1971; 1976–1981). Din 1981 pana la caderea regimului comunist, rector la Academia „Stefan Gheorghiu“. A ocupat urmatoarele functii politice: membru al Biroului CC al UTM (1956–1960); membru CC al PCR (1965–1989); membru CPEx (1969–1989); secretar CC al PCR (1968–1981); deputat de Banat, Arad, Alba, Mures si Iasi (1965–1989). Implicat, dupa 1989, in procesul CPEx, a fost condamnat, achitat si iarasi condamnat, beneficiind in cele din urma de gratierea prezidentiala. In toti anii ulteriori n-a mai participat sub nicio forma la viata politica, dedicandu-se in exclusivitate scrisului. Debuteaza cu versuri si proza in Teleormanul liber, in 1949. Inainte de 1989 au aparut: • volume de publicistica: Impresii de calator (1962), Drumuri europene (1965); • eseistica: Biletul la control! (1968), Iesirea din labirint (1973); • poezie: Pentru cel ales (1968), Un om in Agora (1972), Gustul simburelui (1974), Raza de cobalt (1979), Insomnia dragonului (1989); • romane: trilogia Pumnul si palma (O dimineata inselatoare — 1980, Ochiul ciclonului – 1981, Marsul cariatidelor — 1982), Muzeul de ceara (1984), Vitralii incolore 1985, Cenusa din ornic (1988). In intervalul scurs de la caderea regimului comunist publica mai multe carti: • memorialistica: Timpul lepros — jurnalul unui detinut politic postdecembrist (1992, reeditat in 2004 cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor), Am fost si cioplitor de himere (1993), Elefantii de portelan (1996), Cronos autodevorandu-se. Memorii vol. I–VI (Curtea Veche, 2005–2007); • eseistica: Eclipsa in Cetatea Soarelui (1994), Spatiile dintre negru si alb (2012), Diformitatea liniilor in portret (2012); • poezie: Ieslea minotaurului, continand versuri scrise in inchisoare (1993); • romane: Focul de paie (1999), Pasajul (2002), Omul zapezilor (2003), Atelierul de vara (2009), Candva dupa izgonirea din Paradis (2010), Artemis sau uzurparea sentimentului (2013).



Cronos Autodevorandu Se Memorii Vol Iv Angoasa Putrefactiei


Cronos Autodevorandu Se Memorii Vol Iv Angoasa Putrefactiei
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : Dumitru Popescu
language : ro
Publisher: Elefant Online
Release Date : 2013-08-26

Cronos Autodevorandu Se Memorii Vol Iv Angoasa Putrefactiei written by Dumitru Popescu and has been published by Elefant Online this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-08-26 with Biography & Autobiography categories.


„Hotarat lucru, Dumitru Popescu nu poate sta departe de masa de scris. Dat fiind ca personajul, in calitate de autor, are ce spune, e foarte bine. Dupa cateva tentative interesante de-a lungul anilor ’90 (Vezi Am fost si cioplitor de himere si Elefantii de portelan...) deloc plictisitoare, Dumitru Popescu revine acum cu un proiect aparte: propriile memorii. Un om atat de apropiat de centrul puterii politice din Bucurestiul anilor ’60–’80, atat de apropiat lui N. Ceausescu si atat de avizat in privinta prioritatilor propagandistice ale fostului regim nu putea lua o decizie mai inteleapta decat scrierea propriilor memorii. O precizare: formal D. P. nu scrie deloc rau, are o stapanire a frazei si un control asupra cuvintelor pe care multi dintre colegii politici de generatie ai domniei sale si le-au dorit aprins, fara a le atinge. Atmosfera, esecurile, temerile sau reusitele epocii Ceausescu, toate sunt de urmarit in memoriile lui D. Popescu. Deseori supraadmirativ fata de «carmaci», alteori lucid si ironic, D. Popescu ramane un reper. Intr-o istorie atat de complicata, un reper e foarte valoros.“ – Adrian Cioroianu Dumitru Popescu (n. 18 aprilie 1928, la Turnu Magurele). Prozator, poet si eseist. Licentiat in stiinte economice in anul 1951. Intra in presa in anul 1950, ca redactor la Contemporanul. In 1956 urmeaza scoala Superioara de Partid „A. Jdanov“ de perfectionare a ziaristilor. Este redactor-sef al cotidianului Scinteia Tineretului (1956–1960), director general la Agerpres (1960–1962), adjunct al ministrulului Culturii (1962–1965), redactor-sef al ziarului Scinteia (1965–1968), presedinte al Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste (1971–1976) presedinte al Consiliului National al Radioteleviziunii (1969–1971; 1976–1981). Din 1981 pana la caderea regimului comunist, rector la Academia „Stefan Gheorghiu“. A ocupat urmatoarele functii politice: membru al Biroului CC al UTM (1956–1960); membru CC al PCR (1965–1989); membru CPEx (1969–1989); secretar CC al PCR (1968–1981); deputat de Banat, Arad, Alba, Mures si Iasi (1965–1989). Implicat, dupa 1989, in procesul CPEx, a fost condamnat, achitat si iarasi condamnat, beneficiind in cele din urma de gratierea prezidentiala. In toti anii ulteriori n-a mai participat sub nicio forma la viata politica, dedicandu-se in exclusivitate scrisului. Debuteaza cu versuri si proza in Teleormanul liber, in 1949. Inainte de 1989 au aparut: • volume de publicistica: Impresii de calator (1962), Drumuri europene (1965); • eseistica: Biletul la control! (1968), Iesirea din labirint (1973); • poezie: Pentru cel ales (1968), Un om in Agora (1972), Gustul simburelui (1974), Raza de cobalt (1979), Insomnia dragonului (1989); • romane: trilogia Pumnul si palma (O dimineata inselatoare — 1980, Ochiul ciclonului – 1981, Marsul cariatidelor — 1982), Muzeul de ceara (1984), Vitralii incolore 1985, Cenusa din ornic (1988). In intervalul scurs de la caderea regimului comunist publica mai multe carti: • memorialistica: Timpul lepros — jurnalul unui detinut politic postdecembrist (1992, reeditat in 2004 cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor), Am fost si cioplitor de himere (1993), Elefantii de portelan (1996), Cronos autodevorandu-se. Memorii vol. I–VI (Curtea Veche, 2005–2007); • eseistica: Eclipsa in Cetatea Soarelui (1994), Spatiile dintre negru si alb (2012), Diformitatea liniilor in portret (2012); • poezie: Ieslea minotaurului, continand versuri scrise in inchisoare (1993); • romane: Focul de paie (1999), Pasajul (2002), Omul zapezilor (2003), Atelierul de vara (2009), Candva dupa izgonirea din Paradis (2010), Artemis sau uzurparea sentimentului (2013).



N Scut Ntr Un Ceas Bun Memorii 1935 1975


N Scut Ntr Un Ceas Bun Memorii 1935 1975
DOWNLOAD
AUDIOBOOK
READ ONLINE
Author : David Lodge
language : ro
Publisher: Elefant Online
Release Date : 2016-03-15

N Scut Ntr Un Ceas Bun Memorii 1935 1975 written by David Lodge and has been published by Elefant Online this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-03-15 with Biography & Autobiography categories.


Un adevărat regal autobiografic, Născut într-un ceas bun surprinde toate ipostazele, umane sau profesionale, ale personalității lui David Lodge. Celebrul romancier își urmărește fără inhibiții și prejudecăți prima jumătate a vieții, copilăria petrecută sub permanenta amenințare a războiului, anii de școală și apoi de colegiu, la University College of London, și perioada serviciului militar, urmată de relația de lungă durată și căsătoria cu frumoasa Mary Jacob. El vorbește cu cea mai mare sinceritate despre convingerile religioase care-l animă, despre interesul pentru scriitori precum James Joyce, Graham Greene sau Evelyn Waugh, care au trezit în el dorința de a scrie, dar și despre prieteniile cu scriitori importanți ai vremii, precum Malcolm Bradbury, Park Honan sau Leonard Michaels.